Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 13. 9. 2018.

| Istražujemo

Direktorka Centra za socijalni rad u Lebanu zaposlila sina predsednika Skupštine

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
Dragana Gocić Vukadinović
Direktorka bila u sukobu interesa, foto: Opština Lebane

Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktorke Centra za socijalni rad u Lebanu Dragane Gocić Vukadinović zbog sukoba interesa, jer je u Centru na određeno zaposlila sina predsednika Skupštine opštine Lebane.

Vukadinovićeva je bila obavezna da kao neko ko vrši javnu funkciju Agenciju obavesti o sukobu interesa pri potpisivanju ugovora o radu sa sinom predsednika Skupštine Ivanom Jovićem, što ona nije učinila.

S obzirom na to da su predsednik Skupštine i direktor CZSR interesno povezana lica, kao i da je sa njima povezano lice i Ivan Jović, jer je sin predsednika Skupštine Srđana Jovića, direktorka je morala da obavesti Agenciju o mogućem sukobu interesa, što nije uradila - navode u Agenciji.

Agencija je utvrdila da je Vukadinovićeva prekršila Zakon, jer je prilikom vršenja javne funkcije javni interes podredila privatnom.

Ocenjeno je da je Dragana Gocić Vukadinović dovela sebe u situaciju sukoba interesa, jer je prijemom u radni odnos sina predsednika Skupštine opštine Lebane, koji je sa njim povezano lice, javni interes podredila privatnom i javnu funkciju iskoristila za sticanje koristi za povezano lice, sa kojim se nalazi u odnosu zavisnosti, čime je ugrozila poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije - navode u Agenciji.

Odluka Agencije da se Dragana Gocić Vukadinović smeni sa funkcije nije konačna, jer ona ima pravo na žalbu. Da li će je iskoristiti i kako komentariše rešenje Agencije, od direktorke nismo uspeli da saznamo, jer je bila van kancelarije, te nije mogla da se javi na telefonski poziv.


Gocić Vukadinović: Da je je bilo sukoba interesa, ispoštovala bih Zakon

Direktorka Centra za socijalni rad u Lebanu Dragana Gocić Vukadinović, u svom izjašnjenju Agenciji, tvrdi da nije bila u sukobu interesa, niti je imala privatni interes, te da nije ugrozila javni interes i poverenje građana.

Smatram da predsednik Skupštine nije sa mnom povezano lice, jer ne postoje osnovi, niti okolnosti koje ukazuju na to, jer ukoliko bi šire posmatrali odredbe Zakona o Agenciji koje se odnose na krug povezanih lica i na sukob interesa, onda se dolazi do zaključka da bi svako lice koje ispunjava uslove i koje je korisnik neke od usluga koje pruža CZSR, a koje je možda u krvnom srodstvu sa bilo kojim odbornikom ili funkcionerom u Skupštini, dovelo do toga da su oni sa mnom povezana lica, i da u svakoj situaciji budem u sukobu interesa i da ugrožavam poverenje građana, a što u stvarnosti nije slučaj - navodi Vukadinovićeva.

Takođe, dodaje i da ona lično nije imala privatni interes, te nije mogla da povredi javni, a sama činjenica da se radi o sinu predsednika Skupštine, kako kaže, nije dovoljna da se dođe do zaključka o postojanju sukoba interesa i o stvaranju odnosa zavisnosti.

U izjašnjenju je iznela i da je u tom trenutku Ivan Jović jedini ispunjavao uslove za obavljanje poslova za koje je radno angažovan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan andjelkovic

    20:01 // 13. 9. 2018.

    Ta direktorica je i odbornik skupstine opstine sta je isto sukob interesa

    • mimi

      07:49 // 14. 9. 2018.

      Pa zasto cudo u Lebanu?U Nisu to je normalno.Nenormalno je da se zaposlis bez para i SNS.

  • Boban

    19:01 // 13. 9. 2018.

    Što više viču : Mi smo pošteni, Radimo sve po zakonu... to najčešće suprotno od toga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: