Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 29. 11. 2016.

| Istražujemo

Direktorka NKC pod istragom zbog skrivanja imovine

Autor:Predrag BlagojevicIzvor:Južne vesti
Bojana Simović
Ko govori istinu?; Bojana Simović, arhivska fotografija

Dok direktorka Niškog kulturnog centra Bojana Simović tvrdi da je "uredno prijavila" svoju imovinu i prihode još septembra 2012. godine, kada je prvi put imenovana na tu funkciju, iz Agencije za borbu protiv korupcije tvrde da se to nije desilo i najavljuju pokretanje postupka protiv nje.

Zakonska obaveza svih je državnih institucija i organa da obaveste Agenciju za borbu protiv korupcije o tome da je novi funkcioner zadužio "fotelju", dok obavezu da Agenciji prijave svoju imovinu i prihode imaju i sami funkcioneri - i to moraju da urade u roku od 3 dana. Agencija za borbu protiv korupcije I NKC pod istragom; Foto: RTS

Međutim, u Agenciji tvrde da informacije nikada do sada nisu dostavili ni NKC, ni sama Simovićeva, koja je za v. d. direktorku imenovana još septembra 2012. godine.

Imajući u vidu navedeno, Agencija će pokrenuti postupak prikupljanja podataka radi utvrđivanja postojanja povrede Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - kažu u Agenciji.

Simovićeva odbacuje optužbe i tvrdi da je "sve poslala još 2012. godine, odmah po stupanju na funkciju".

Ne znam kako je to moguće da oni nemaju. Ja sam njih pitala, da li je potrebno da posle v. d. stanja, kada si imenovan na pun mandat, ponovo sve to dostavljaš, odgovor je bio "ne, ukoliko nije došlo do promene personalnog rešenja" i svi podaci tamo stoje. To sam uradila u roku od 3 dana od imenovanja, poslala izveštaj o imovini i prihodima - kaže Simovićeva.

Ipak, u Agenciji kažu da njene dopise nisu uspeli da pronađu.

Ponovnom pretragom službene evidencije Agencije za borbu protiv korupcije utvrđeno je da v.d. direktora Niškog kulturnog centra Bojana Simović nije podnela Agenciji izveštaj o imovini i prihodima po imenovanju na navedenu javnu funkciju - piše u odgovoru.

Uz obavezu da prijave novu funkciju, a zatim i imovinu i prihode, uz novčane zakon predviđa i krivične sankcije, pa i zatvor.

Podsetimo, Bojana Simović je za v. d. direktorku imenovana septembra 2012. godine, a zatim na pun četvorogodišnji mandat imenovana nakon konkursa, 16. aprila 2013. godine. Aktivan je član SPS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rodjen loš

    07:02 // 30. 11. 2016.

    Mora da nije znala, kao i Štrumf koji je postavio. Za kaznu on sad u KC Niš, ona za pomoćnika Lombrozu. Provereni kadar.

  • juzna pruga

    15:45 // 29. 11. 2016.

    Ma nije moguce! Odavno je tu instituciju trebala da ceslja policija i tuzilastvo.

  • Lahor

    13:21 // 29. 11. 2016.

    Eh,da jedina...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: