Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 29. 11. 2018.

| Istražujemo

Dok nove "škode" stoje na parkingu, gradonačelnik Niša se prevozi starom

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
škoda superb
Novu "škodu superb" s vremena na vreme iskoriste gradski službenici; foto: čitalac

Iako su juna ove godine za 43.000 evra kupljene 3 "škode" da bi se zamenila stara vozila, ona skoro da se ne isteruju sa parkinga, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik niškog Parlamenta Rade Rajković se i dalje voze kolima starijim od 10 godina. Odgovor zbog čega se nove "škode" štede, dok prvi čovek Niša potencijalno rizikuje život u starim kolima, novinari nisu dobili ni od Bulatovića, niti od načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića.

Nakon sprovedenog "naštelovanog" tendera, Nišlije su Auto Čačku platile službene “škode” koje se retko ili nikada ne koriste. Gradska uprava je, kako se navodilo u tenderskoj dokumentaciji, nova službena kola kupila da bi zamenila “zasterela i amortizovana vozila”, a nabavka je podvedena kao kapitalni projekat. Međutim, “škoda superb” kupljena juna, a registrovana mesec dana kasnije, prema putnim nalozima Gradske uprave, sa parkinga je izašla tek septembra i tokom tog meseca vožena je svega 7 puta.

putni nalog Putni nalog za novu "škodu superb"Jedna od “fabija” kupljena na istom tenderu, vožena je triput, a druga sa parkinga nije izašla nikada.

Ovim vozilima su se prevozili gradski službenici, poput gradskog većnika Mihajla Zdravkovića, prvog čoveka KLERP-a Milana Ranđelovića i Ljubivoja Slavkovića. Dok se nove “škode” štede, gradonačelnik Bulatović se svakodnevno vozi “škodom superb” kupljenom još 2006. godine, a starim službenim vozilima se prevoze i načelnik Janić i predsednik Skupštine Rajković.

Prema nezvaničnim informacijama, "škoda" u kojoj se vozi prvi čovek Niša, a u njoj su na službena putovanja išli i bivši gradonačelnici Smiljko Kostić, Miloš SImonović i Zoran Perišić, prešla je oko 800.000 km.

Bulatović nije odgovorio Južnim vestima zbog čega ne koristi nova kola. O ovim kolima mesecima odbija da govori i načelnik Gradske uprave Janić, uprkos insistiranju i prvog čoveka Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da funkcioneri SNS odgovaraju na pitanja novinarima.

Podsetimo, na tenderu vrednom 43.000 evra, Gradska uprava Niš nedavno je ponovila vozni park luksuznom “škodom superb” i dvema nešto jeftinijim "fabijama”. Prema dokumentaciji, kola su kupljena kao kapitalni projekat, međutim, niko iz Gradske uprave nije bio dostupan za komentar, gde je javni interes u kupovini ovih automobila.

Iako se spekulisalo da se kola uopšte ne nalaze na parkingu Gradske uprave, nakon žalbe Povereniku za informacije od javnog značaja, novinarima Južnih vesti su dostavili traženi putni nalozi, iz kojih se vidi da se ova kola retko koriste.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Promil

    13:52 // 2. 12. 2018.

    Covek da dobije infarkt kad shvati da je sve to laz o potrosnji,senzori,zastita,pa jos servisiranje na kompjuterima-laptopovima sa programima za automobile preko 20000 eura a sve ovlasceni servisi.

  • Anonimus

    13:21 // 2. 12. 2018.

    Nije to nista sta Stazi i BND iz budzeta Srbije vozi po Vojvodini a svi namrgodjeni i ozbiljni momci.

  • Ccc

    20:41 // 1. 12. 2018.

    Haha! Koja cenzura ovde vlada. Previse istine iz drzavnog sektora za vas, haha!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: