Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 19. 3. 2024.

| Istražujemo

Državni službenici se voze po jugu Srbije autom Vlade sa isteklom registracijom

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti

Državni službenici koji su tokom prethodne nedelje boravili u Prokuplju, dovezli su se sa dva Vladina automobila marke “volkswagen arteon" beogradskih tablica od kojih je jedan bio sa isteklom registracijom. Iz Vlade nema odgovora na postavljena pitanja, ali nezvanično saznajemo da su u pitanju osobe iz protokola predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

automobil Vlade
Neregistrovani automobil kojim su se dovezli državni službenici iz Beograda u Prokuplje; Foto: Lj. M.

Državni službenici koji su tokom prethodne nedelje boravili u Prokuplju, dovezli su se sa dva Vladina automobila marke “volkswagen arteon" beogradskih tablica od kojih je jedan bio sa isteklom registracijom. Iz Vlade nema odgovora na postavljena pitanja, ali nezvanično saznajemo da su u pitanju osobe iz protokola predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Od dva automobila Vlade Srbije koji su bili parkirani u centru Prokuplja, na jednom je uredno stajala registraciona nalepnica na kojoj se vidi da je registrovan do 26. februara 2025, dok je drugo vozilo imalo nalepnicu sa isteklom registracijom od nekih 20-ak dana koja je važila do 26. februara 2024. automobil Vlade Srbije Registrovani automobil Vlade Srbije i juće viđen u Prokuplje; Foto: Lj. M.

Jedan od dva automobila Vlade koji su bili prošle nedelje, ali onaj sa važećom registracijom, viđen je i tokom jučerašnjeg dana ponovo u centru Prokuplja sa navodno predsednikovim ljudima koji su dogovarali detalje oko njegove posete tom gradu - saznajemo iz izvora bliskih SNS-u.

Njihov dolazak u Prokuplje navodno je povezan sa događajem koji se planira za nedelju, 24. marta i obeležavanje godišnjice NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju na kojoj će biti i predsednik Vučić, a pominje se i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske. registraciona nalepnica Drugo vozilo je uredno bilo registrovano; Foto: Lj. M.

Iako su novinari Južnih vesti pokušavali da dobiju odgovore od zvaničnih nadležnih organa u vezi sa svrhom i aktivnostima državnih službenika u Prokuplju koji su koristili službeni automobil sa isteklom registracijom tokom ovog puta, ko je napravio propust i kako je moguće da predstavnici države krše zakon i koriste automobil sa isteklom registracijom, odgovora za sada nema.


Vozilo sa isteklom registracijom se isključuje iz saobraćaja i skidaju se tablice

Saobraćajna policija, ukoliko zaustavi vozilo sa isteklom registracijom, ono se odmah isključuje iz saobraćaja i privremeno se skidaju i oduzimaju registarske tablice. registraciona nalepnica Vozilo Vlade Srbije sa isteklom registracijom; Foto: Lj. M.

Protiv vozače se piše prekršajni nalog, ukoliko je istekla regstracija do 60 dana kazna je 5.000 dinara, dok ako je registracija istekla preko 60 dana kazna je 10.000 dinara. Ukoliko se plati u roku od 8 dana, plaća se pola od tog iznosa. Kazne ne povlače poene niti zaštitnu meru - piše između ostalog u zakonu o bezbednosti saobraćaja.


Vučić u nedeju u Prokuplju

Još nema zvanične potvrde, ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi u nedelju, 24. marta da prisustvuje godišnjici NATO agresije na SRJ, koja bi trebalo da se organizuje u centru Prokuplja.

Pored najviših predstavnika države, očekuje se i dolazak velikog broja građana, ne samo iz Prokuplja i Toplice, već i čitavog juga Srbije, kao što je to običaj kada SNS organizuje manifestacije na kojima prisustvuje Vučić. centar Prokuplja Vučić u nedelju u Prokuplju na obeležavanju godišnjice NATO bombardovanja SRJ; Foto: Lj. M.

Već nekoliko dana iz centrale stranke SNS- a u Prokuplju pozivaju se građani, njihovi članovi i aktivisti da prisustvuju manifestaciji. Da se očekuje veliki broj ljudi govori podatak da se građanima sugeriše da povedu gotovo sve ukućane, ali i bar dva čoveka koji nisu deo porodice. Uglavnom se radi o ljudima koji su preko stranke dobili posao ili očekuju da će ga dobiti i na neki način su ih naprednjaci “zadužili” da se odazovu pozivu - kaže Prokupčanin iz jedne vladajuće stranke u tom gradu.

Inače, prve rakete tokom NATO agresije na SRJ koja je počela 24. marta 1999. godine pale su na kasarnu Ratko Pavlović - Ćićko u Prokuplju gde je gađan centar veze i upravo tada pala je i prva žrtva te agresije, vojnik Boban Nedeljković, a petorica njegovih drugova je ranjeno.

Skoro u isto vreme tri projektila pogodila su podzemno sklonište kuršumlijske kasarne u kojem je stradalo 11 oficira i podoficira Vojske Jugoslavije, a 27 je bilo ranjeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Top ličanin

    22:58 // 19. 3. 2024.

    Kao zaboravili da registruju auto. A istog dana istice. Zaboravio covek da zalepi nalepnici, nije stigao,auto registrovan.

  • Stanovnik sa brda

    22:52 // 19. 3. 2024.

    Poginulo cini mi se 12. Preziveo Toza sto radio u DOZ. Ne znam da li je ziv ili umro. Bio u delu sklonista gde ga nije ubila detonacija. Neko izdao i uveo spijuna u kasarnu. To se jos tad znalo. Gadjana Mirnicka reka ali u brdu bila ispraznjena nocu, za Veliki Jastrebac bile glasine da imao podzemni aerodrom. Sad tajni nemamo, sve im vojnon prezentujemo jer iedan voli da se slika pored naoruzanja

  • Stanovnik sa brda

    22:48 // 19. 3. 2024.

    Jer ne mogu da sanjam kad ce neko da me prijavi da li ga propisno drzim, na sve oruzje uveden porez,uslovi obuke skupi, kao i za dozvolu. Evo vam ga nazad,na mene ne racunajte.U PK nisu stavili lokator,muvali se OEBSovci oko kasarne video sam ih par dana pre 24 marta ali im oficiri i vojnici nisu dali pristup.U Kursumliji ih pustili i lokator stavljen u otvor za ventilaciju. Kroz njega usla bomba

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.