Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 8. 8. 2022.

| Istražujemo

Dva koncerta Dragane Mirković u Toplici, a razlika u ceni 450.000 dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Dragana Mirkovic KOSTA
Na svega desetak kilometara i u isto toliko dana, razlika u ceni preko 450.000 dinara za nastup iste pevačice; foto: A. Kostić

Pevačica Dragana Mirković u narednih desetak dana imaće 2 koncerta u opštinama Topličkog okruga - Kuršumliji i Blacu i samo od tog posla sa svojim bendom zaradiće ukupno preko 3,5 miliona dinara ili oko 30.000 evra. Iako se radi o koncertima u razmaku od samo nekoliko dana i na par desetina kilometara udaljenosti, građani Kuršumlije će dvosatni koncert platiti preko 450.000 dinara više ili skoro 4.000 evra u odnosu na koncert koji će biti održan u Blacu.

Popularna pevačica će sa bendom u centru Kuršumlije u četvrtak, 11. avgusta, pevati za 1,98 miliona dinara, dok će 9 dana kasnije - u subotu, 20. avgusta, nastupiti na manifestaciji “Dani šljive” u Blacu, što će građane koštati 1,53 miliona dinara.

Različite su firme koje se javljaju kao zastupnici poznate pevačice, pa je u Kuršumliji to firma “Studio DM” iz Čačka, dok se u Blacu javlja kao ponuđač “Sat DM plus TV” iz Požarevca. kulturno leto Kuršumličani nisu žalili novac za poznate pevače narodne i zabavne muzike; Foto: Lj. M.

Da se u ovoj opštini nije štedelo na pevačima, govori i činjenica da je identična cifra od 1, 98 miliona dinara izdvojena i za nastup Tonija Cetinskog, čiji je nastup planiran dan kasnije nakon Dragane Mirković, za četvrtak, 12. avgusta.

Jedan od ključnih i strateških ciljeva opštine Kuršumlija je da u što kraćem vremenskom periodu postane prepoznatljiva i jedna od najposećenijih turističkih destinacija, kako na lokalnom, tako i na nivou Srbije i regiona. Smatramo da će ovakve manifestacije tome doprineti - kažu u Turističkoj organizaciji Kuršumlije koja je organizator “Kulturnog leta”.

Kako je došlo do razlike u ceni istog izvođača na dve različite lokacije u samo nekoliko dana niko nije želeo da komentariše, a u blačkoj lokalnoj samoupravi jedino što žele da kažu je da oni imaju dobru saradnju sa Draganom Mirković i podsećaju da je u Grguru 2015. godine ona održala besplatan koncert u okviru tada šeste po redu manifestacije "Selo slavi šljivu“.


Blačani prošli jeftinije, u Kuršumliji "široko"

Osim nastupa Dragane Mirković i Tonija Cetinskog koji će biti plaćeni po 1,98 miliona dinara, Kuršumličani će iz gradske kase izdvojiti i 840.000 dinara za iznajmljivanje bine.

Tradicionalna trodnevna manifestacija "Dani šljive" koja se održava od 19. do 21. avgusta, građane Blaca koštaće oko 5 miliona dinara, od toga će najviše, oko 2,12 milion biti izdvojen za binu i tehničku realizaciju, 1,53 miliona za koncert Dragane Mirković i 1,33 miliona dinara za koncert Leksington benda.

Na ove izdatke i u jednoj i u drugoj opštini treba dodati i plaćanje propratnih dešavanja i učešće manje poznatih grupa i izvođača na manifestacijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gojle

    16:52 // 9. 8. 2022.

    Pa koliko znam živi u neki dvorac u Austriji. Kad dodje u rodnu grudu bolje da piseti štalu i govedašto je davno napustila. Možda će se obradovati ?

  • Mika

    23:28 // 8. 8. 2022.

    Zelje, cestitke, pozdravi: Zelim na svi u Kursumliju i Blace sto su glasAli za napredni- da zivu jos gore nego pre i da gi opstine imaju jos manje pare nego pre. Da im lecenje i lekari budu sto manje dostupni, da nemaju struju sto vise, da nemaju ni kanalizaciju ni gradsku vodu, pa da se vesele do mile volje! Aj' u zdravlje- i svi rukice gore kad se pojavi silikonizovana Gaga da vam zapevka!

    • Stanko

      02:30 // 9. 8. 2022.

      Pitaju njih isto kao i tebe. A uvek ce na tim koncertima da se pojave...

    • Istina

      15:34 // 9. 8. 2022.

      Isto bi bilo i da si glasali za nekog drugog.Uvek se ugrađuju u cenu oni koji su nadležni da nađu pevača.Ovi iz Blaca su manje uzeli za sebe od onih iz Kuršumlije,očigledno.Idiotizam je dati za bilo kog pevača toliko para i to se mora iskoreniti.

  • Sirotinja

    16:50 // 8. 8. 2022.

    Pa proverite i pitajte agencije i eto odgovora. Čačani su izgleda elitna agencija pa veca provizija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: