Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 25. 10. 2018.

| Istražujemo

Dvoje zaposlenih u Medijani nakon inspekcijske kontrole dobili otkaze

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
opština medijana
Dobili otkaze, ali ostali na poslu?; foto: Vanja Keser

Nakon inspekcijskog nadzora u kojem je utvrđeno da u Kabinetu predsednika Opštine Medijana Nebojše Kocića rade dvoje zaposlenih koji ne ispunjavaju uslove za to radno mesto, kao i da u Medijani radi više zaposlenih nego što je zakonom dozvoljeno, raskinut je ugovor o radu sa Mimom Živković i Danijelom Arsenkovićem. Ipak, zaposleni u Medijani kažu da oni i bez ugovora redovno dolaze u Opštinu i obavljaju poslove.

Članica SNS Mima Živković i funkcioner iste stranke Danijel Arsenković paralelno su u Medijani obavljali po dva posla - u Kocićevem kabinetu, kao i u samoj Opštini. Kako je inspekcija utvrdila da oboje nisu imali dovoljno radnog iskustva za poslove u Kabinetu, kako su rekli u Medijani, dobili su otkaz 8. avgusta.

Postupajući po zapisniku Upravnog inspektorata o izvršenom vanrednom inspekcijskom nadzoru od 20. jula 2018, Uprava Gradske opštine Medijana je 8. avgusta dostavila izveštaj da je u potpunosti ispunila meru koja se odnosi na otkazivanje radnog odnosa Mimi Živković i Danijelu Arsenković - naveli su u Medijani.

Pored toga, prema dokumentaciji Upravnog inspektorata koju su novinari dobili na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, članici SNS Živkovićevoj, kao i funkcioneru iste stranke Arsenkoviću raskinuti su ugovori 14. septembra, samo dan nakon što je inspekcija najavila da će proveriti da li su ispunjeni zahtevi iz rešenja Upravnog inspektorata.

Pored ovo dvoje, zbog viška zaposlenih, otkazan je i ugovor o radu Dušanu Miloševiću.

Podsetimo, poziciju “poslovi kontakta sa medijima, informisanja i unapređenje prava javnosti” od 25. januara 2018. počela je da obavlja Živkovićeva, iako je diplomirala samo nekoliko meseci ranije - oktobra 2017. godine, pa nije imala potrebnih godinu dana rada u struci.

Slična je stvar i sa poverenikom Mesnog odbora SNS “Braća Tasković” Arsenkovićem, koji je pri Kocićevom kabinetu dobio posao na određeno i to kao "stručni saradnik na organizaciono-protokolarnim poslovima".

Ovo je inspekcija, nakon vanredne kontrole Medijane, ocenila kao sporno. Pored toga, inspektori su naložili rukovodstvu Opštine da smanje broj zaposlenih na određeno vreme, jer ih je bilo više nego što je zakonom dozvoljeno.

Inače, u Medijani novinarima nisu odgovorili na zvaničan zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, kojim su Južne vesti tražile sve ugovore o radu između ove najveće niške opštine i Živkovićeve i Arsenkovića. Zbog toga su novinari uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.


Nemaju ugovore, ali i dalje rade u Medijani?

Kako kažu izvori Južnih vesti iz Opštine Medijana koji su želeli da ostanu anonimni, iako trenutno nemaju ugovore o radu, i Živkovićeva i Arsenković redovno dolaze “na posao”.

Stalno su tu, ali ne znam čime se tačno bave - rekao je jedan od izvora.

Međutim, novinari nisu dobili potvrdu za ovo, niti odgovor na pitanje po kom osnovu obavljaju opštinske poslove, iako formalno ne rade, jer se ni predsednik Kocić, kao ni njegova portparolka Dušanka Kitanović, koja u Opštini takođe radi mimo zakona, nisu javljali na telefon, niti odgovarali na poruke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    09:34 // 26. 10. 2018.

    Pa,gde sme Kocic da ih vrati kuci,smenice ga novi nalogbodavci!Bivse demokrate su gori clanovi sns-a od radikala prebega!

  • Марко

    08:39 // 26. 10. 2018.

    Ништа чудно, кад је политички вођа СНС у ГО Медијана Срђан Јовковић.

  • razocarani SNS-ovac

    21:24 // 25. 10. 2018.

    Dok mi ovde kukamo, Kocić slavi i seče rođendansku tortu:
    https://www.facebook.com/sns.nis.medijana/photos/a.456204761100858/1886119521442701/?type=3&permPage=1

    E, drage Nišlije... to je ono što nas očekuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: