Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 3. 2. 2017.

| Istražujemo

Džunić i Bulatović ćute o šefu iz Distribucije koji je bio hapšen zbog korupcije

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
hapšenje
Iako uhapšen zbog korupcije, osumnjičeni je radio na rukovodećem mestu; foto: PublicDomainPictures/GeorgeHodan

Ni aktuelni direktor niške Elektrodistribucije Boban Džunić, ali ni njegov prethodnik, sadašnji gradonačelnik Niša Darko Bulatović ne žele da govore o doskorašnjem šefu Službe kontrole mernih mesta koji je bio hapšen zbog korupcije, a smenjen tek nedavno zbog greške u decembarskim računima.

distribucija Niko ne želi da govori o ovom slučaju; foto: JVVeć nedelju dana novinari Južnih vesti od Džunića ne dobijaju odgovor na pitanje da li je M. P. bio sankcionisam nakon hapšenja.

Pored toga, Džunić ne komentariše ni kako je M. P. radio kao šef Službe kontrole mernih mesta Niša, iako je upravo kao rukovodilac te Službe, 2016. zloupotrebio položaj, naloživši dvojici radnika da u zapisnike o kontroli ne evidentiraju da je objekat bespravno priključen.

On je u sada u direktnom kontaktu sa generalnim direktorom iz Beograda, pa pozovite gospodina Džunića da vam da odgovore ili da vas uputi na nekoga ko može da vam ih da - rekla je Držunićeva portparolka.

Međutim, Džunić novinarima Južnih vesti nije odgovarao na brojne pozive i poruke.


I bivši direktor bez komentara

Ni gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je u vreme hapšenja M. P. bio direktor niške Elektrodistribucije nije želeo da komentariše da li je M. P. bio podvrgnut ikakvim sankcijama nakon hapšenja. darko bulatovic Bulatović bez komentara jer "poštuje procedure EPS-a"; foto: JV

Iz gradonačelnikovog Kabineta rekli su kako Bulatović ne želi da komentariše to što se dešavalo u Distribuciji, "jer želi da ispoštuje njihove procedure za komunikaciju sa medijima".

U EPS-u postoji striktna procedura oko komunikacije sa medijima, pa gradonačelnik iako više nije tamo, želi to da poštuje. On je rekao da sve informacije možete da tražite od njih - rekli su iz Kabineta gradonačelnika.
 

Iz gradonačelnikovog Kabineta kažu i da je tadašnje rukovodstvo “Distribucije” iniciralo hapšenje M. P.

Podsetimo, M. P. je uhapšen početkom 2016. u policijskoj akciji “Skener 2” zbog sumnje da je omogućio da se jedna stambena zgrada neovlašćeno priključi na mrežu EPS-a, a zauzvrat dobio 2 stana u toj zgradi. Vrednost tih stanova je 40.000 evra, a on je za njih zbog ove “usluge” platio 5.000.

Krajem prošlog meseca, zbog greške u decembarskim računima za struju, iz EPS-a je najavljeno da će veliki broj rukovodilaca biti smenjen, a među njima je i M. P.

Međutim, novinarima Južnih vesti Džunić nije rekao ni gde je odgovornost M. P. pogrešio u vezi sa decembarskim računima, zbog čega je smenjen, niti da li će i koju funkciju obavljati u Distribuciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • limunko

    23:24 // 5. 2. 2017.

    Sličan se sličnom raduje.

  • Blackburna

    18:40 // 5. 2. 2017.

    @johny-bla,bla,zvanj,zvanj,truc,truc...Pripada ti povelja "za najgluplji odgovor" na JV.Ali,dobro,tastatura trpi sve!

  • Vujadin

    00:08 // 4. 2. 2017.

    E Bobane, Bobane...Bas si Boban!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: