Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 28. 4. 2017.

| Istražujemo

Džunić krije informacije o plati, Poverenik naložio da to mora da učini

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
džunić
Zašto Džunić krije informacije o svojoj plati?; foto: Opština Palilula

Direktor “Elektrodistribucije” Niš Boban Džunić novinarima Južnih vesti odbio je da dostavi informacije o visini svoje plate, pozivajući se na “zaštitu ličnih podataka”. Ipak, Poverenik za informacije od javnog značaja mu je naložio da to učini, jer se radi o informacijama "za koje javnost ima opravdan razlog da zna".

Svoje platne listiće u periodu od 1. avgusta 2016. do 31. januara 2017, tražene zvaničnim Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, Džunić nije želeo da dostavi novinarima, iako su podaci o njegovim primanjama javno dostupni na portalu Agencije za borbu protiv korupcije.

Džunić je Agenciji prijavio da mu iz "Elektrodistribucije" svakog meseca na račun "legne" 140.000 dinara, što je za 30.000 dinara više od mesečne plate premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića.

Međutim, novinarima Južnih vesti niška Distribucija odbila je zahtev, rekavši kako tražena informacija “nije podatak od javnog značaja” i da se njome “narušava zaštita ličnih podataka Džunića”.

Nakon ovakve odluke Distribucije, novinari Južnih vesti podneli su žalbu Povereniku za informacije, koji je nakon toga pokrenuo postupak protiv “Elektrodistribucije”.


Poverenik: “Elektrodistribucija” da dostavi podatke

Uprkos odluci Distribucije da “sakrije” informaciju od Džunićevoj zaradi, Poverenik je ovom preduzeću naložio da “u roku od 5 dana od prijema rešenja Poverenika” novinarima Južnih vesti dostavi platne listiće.

Kako je tražilac zahtevom tražio dostavljanje kopija platnih listića za direktora “Elektrodistribucije” u Nišu, to je nesumnjivo da se radi o informacijama koje su nastale u radu organa vlasti, a koje javnost ima opravdan razlog da zna - navodi se u rešenju Poverenika.

Podsetimo, Boban Džunić je nakon lokalnih izbora 2012. godine izabran za predsednika Gradske opštine Palilula u Nišu. Jula 2016. imenovan je za direktora niške "Elektrodistribucije". Inače, Džunić je i dalje odbornik u Skupštini Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pjotr

    10:45 // 2. 5. 2017.

    Džunić je pravnik. Ako on ovako primenjuje zakone onda to govori i o vlasti koja ga je tu postavila. Problem nastaje onda kada ''vrana vrani'' neće oči da vadi.

  • Petar hristov

    09:33 // 29. 4. 2017.

    Očigledno radi se o tome da Vlada ne poštuje Ustav Rs, a to se zove diktatura......

  • Blackburn

    06:28 // 29. 4. 2017.

    Nisam nastran,daleko ga bilo,ali,lepsi je od premijera i treba da ima vecu platu!Uklapa se u Lambrozovu georiju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: