Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 11. 11. 2011.

| Istražujemo

Ekonomski fakultet nema Informator o radu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
ekonomski fakultet Niš
Ekonomski fakultet Niš; foto: Aleksa Ranđelović

Ovoj visokoškolskoj ustanovi naloženo je da u najkraćem roku na svoj internet sajt postavi Informator o radu, potvrđeno je Južnim vestima u kabinetu Poverenika za informacije od javnog značaja.

U dekanatu Ekononomskog fakulteta potvrđeno nam je da su upoznati sa rešenjem Poverenika.

- Postupiću po tom dopisu, ali ne i po Pravilniku (o objavljivanju Informatora) koji je naložen, koji ima 30 i kusur strana, to znate i stavke onih koje su, jer ja ne mogu da.. ja nemam sve te informacije, niti se sve te informacije tiču Ekonomskog fakulteta. Ono što je vezano za Ekonomski fakultet, do kraja godine biće na sajtu fakulteta - kaže Evica Petrović, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Profesor Petrović, koja je do izbora na tu funkciju bila i član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kaže da Informator do sada nije bio objavljen jer je, kako nam je rekla, tim povodom konsultovala i profesore Pravnog fakulteta u Nišu, ali da joj je rečeno da fakultet nema obavezu da to učini.

- Oni su mi svi rekli da to nije naša nadležnost i da mi ne potpadamo pod to - kaže Petrović.

Zakon o informacijama od javnog značaja predviđa obavezu svih državnih organa da na naslovnoj strani svog web sajta objave Informator o radu. Pri tom, na sajtu Poverenika nalazi se i "Katalog organa javne vlasti u smislu zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja". Na tom spisku, između ostalog, nalaze se Univerzitet u Nišu i svi njegovi fakulteti, a naravno i Ekonomski.


Što baš mi?

Evica Petrović, dekan Ekonomskog fakulteta, negodovala je zbog postavljenih pitanja u vezi sa neobjavljivanjem Informatora o radu.

- Pokažite mi jedan fakultet koji ima Infomator o radu prema onom Pravilniku, koji je urađen na 30 i kusur strana i koji treba da sadrži.. koliko onih silnih stavki - rekla je Petrović.

Zbog neobjavlivanja Informatora o radu Južne vesti podnele su prošle nedelje prijavu protiv Univerziteta u Nišu, zbog čega je Poverenik za informacije od javnog značaja pokrenuo i postupak.


Šta je Informator o radu?

Reč je o dokumentu koji bi trebalo da sadrži podatke o radu institucije koje bi građani morali da znaju - opis poslova koji mogu da se tu obave, organizacionu strukturu, spisak imenovanih i postavljenih lica, njihovu nadležnost, ovlašćenja, odgovornost ali i podatke o njihovim primanjima, podatke o prihodima i rashodima, javnim nabavkama i tako dalje.

Inače, zakonom je predviđena kazna za njegovo neobjavljivanje, koja se za odgovorno lice kreće od 5.000 do 50.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zoka

    02:11 // 26. 12. 2012.

    Doticna Evica Petrovic je najkorumpijanija licnost sa javne scene. Njena tarifa je dobro poznata studentima, a i njihovim roditeljima generacijama unazad. Doduse, nije uvek uzimala novac za polozen ispit...nekada su to bili i automobili! Jadni nasi studenti koji moraju da polazu kod jedne takve frustrirane profesorke.....

  • Davor Todorović

    02:45 // 13. 11. 2011.

    Tako je Predraže Blagojeviću! Care, kralju kraljski! Sad pređi na fakultete tamo malo da češljaš po korupciji! Tu ima da otkopaš sve i svašta da vidiš kolko su korumpirani po fakultetima. Dobro, znamo da ti je gradonačelnik omiljen za nadgledanje, ali red je na fakultete da se baciš malo. Pa objavi, da vidi narod šta se sve radi tamo!

  • Zare care

    18:47 // 11. 11. 2011.

    Evica u zatvor jer ona uzima najvece pare tu, bar da imamo nesto za tu skolarinu, a da imamo knjige koje izdaje ekonomski u nisu tj. jednu knjigu od 4 predmeta u semstru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: