Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 12. 1. 2018.

| Istražujemo

Funkcioner SNS-a obećao da će dati ostavku u Naisi

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Mićanović
Mićanović kaže da nije znao da krši zakon; foto: print screen/youtube

Postavljanjem Slaviše Mićanovića, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke i odbornika u Skupštini Beograda za člana svog Upravnog odbora, Ženski rukometni klub Naisa prekršio je Zakon o sportu. Sam Mićanović kaže da nije znao da ne sme da se lati ove funkcije i obećava da će uskoro podneti ostavku.

U Zakonu o sportu, za čije je usaglašavanje mart prošle godine bio krajnji rok, naglašeno je da “član Uprave sportske organizacije ne može biti lice koje vrši javnu funkciju, kao ni lice koje vrši funkciju u organu političke stranke”.

Članstvo u glavnom odboru SNS-a Mićanovića čini nepodobnim za obavljanje funkcije u sportskom klubu, a predsednik Naise Lazar Nenadov ranije je rekao da će zakon ispoštovati na prvoj Skupštini kluba i dodaje da funkcioner sve u klubu radi volonterski.

Naravno, ispoštovaćemo zakon u svakom slučaju. On se ponudio i stvarno nam je pomogao u dosta stvari, čak i svojim kontaktima i dovođenjem sponzora. Sledeće godine ćemo imati i sponzora iz Beograda, što nikad nismo imali. A naravno da ćemo zakon ispoštovati i ja ću to već na sledećoj sednici Upravnog odbora izneti i uraditi isključivo u skladu sa zakonom - kaže Nenadov.

Nenadov i Mićanović Sem Nenadova i Mićanovića, Upravni odbor Zvezdan Gavrilović, Marko Miskovski i Tatjana Ranđelović; foto: print screen/zrknaisa.org.rsŠto se tiče kontakata, koje je Nenadov pominjao, sam Mićanović ispričao je da je to posao cele Uprave i da ne vidi poentu što se to pitanje postavlja konkretno njemu. Što se tiče njegove funkcije, Mićanović je obećao da će uskoro podneti ostavku.

Iskren da budem, nisam znao da zakonski nemam prava da budem u Upravnom odboru i evo, ja vam sada dajem obećanje da ću u narednih nekoliko dana podneti ostavku - rekao je Mićanović.

Novi Upravni odbor Naise, na čijem čelu je Lazar Nenadov, postavljen je februara ove godine.

Podsetimo, Mićanović je u žižu javnosti, kada je reč o jugu Srbije, dospeo novembra prošle godine, kada je novinar Dušan Jocić prijavio da ga je napao u hali “Čair”, pred Naisinu utakmicu u Čelendž kupu. Iako su gotova sva novinarska udruženja reagovala i o ovom incidentu pisali mnogi mediji, policija se i dalje nije oglasila o ovom slučaju.


Zamrzavanje funkcije, rotacija i ispitivanje ustavnosti Zakona

Krajnji rok za sprovođenje u delo novog Zakona o sportu bio je mart prošle godine. Uprkos tome, predsednik Turističke organizacije Niš, koji je i potpredsednik Košarkaškog kluba Konstantin Uroš Parlić, još se nalazi na toj funkciji.

Tu je i Novica Tončev, koji je predsednik Skupštine opštine Surdulica, narodni poslanik i potpredsednik SPS-a, a u isto vreme i predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Ipak, on je imao sumnje vezane za to da li je član zakona koji se odnosi na ovu temu u skladu sa Ustavom, pa je rekao da će prvo podneti izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i Ustavnom sudu "da vidi da li je taj član 33. po u Ustavu Republike Srbije".

Njegov brat Ivica Tončev, koji je sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, svoju funkciju poredsednika Fudbalskog kluba Radnički zamrzao je, mada često daje izjave medijima vezane za rad kluba, a u njima ga i oslovljavaju sa “prvi čovek Radničkog”.

Bivši predsednik Opštine Medijana Milan Krstić, u isto vreme bio je i predsednik Vaterpolo kluba Nais, ali je pre isteka zadatog roka izvršio “rokadu” pozicijama sa dotadašnjim predsednikom Skupštine kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    00:31 // 13. 1. 2018.

    Da li ne treba da platim kaznu za prolazak na crveno ako policajcu kažem da nisam znao za zakon da ne smem na crveno?

  • Pera

    11:53 // 12. 1. 2018.

    Hahahaha Marko Miskovski u upravnom odboru..strasno

    • Slave

      22:39 // 1. 2. 2018.

      A ko je taj lik Marko Miskovski,bitan,nebitan .

  • Dragan,Niš

    10:29 // 12. 1. 2018.

    Ovi naprednjaci rade po sistemu APP ,ako prođe prođe a kad ih razotkriješ ,nisu znali za odredbe zakona koji su oni doneli.Još samo da poverijemo u to!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: