Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 23. 2. 2011.

Funkcioneri kriju podatke o platama

Iako je zakonska obaveza da javno objavljuju podatke o platama funkcionera, neke od niških opština nemaju čak ni Informator o radu u kome bi to trebalo da piše.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Ja

    14:15 // 23. 2. 2011.

    Da li nas ovo uopste cudi?

  • Biljana Stanojević , šef Službe kabineta predsednika GO Medijana

    14:31 // 23. 2. 2011.

    GO Medijana izvinjava se svim građanima što im trenutno nije dostupan Informator o radu. U toku je ažuriranje podataka u skaldu sa Uputstvom o izradi Informatora . Svi podaci predviđeni Zakonom o pristupu informacijama od javnog značaja,među kojima su i plate imenovanih i postavljenih lica ,odnosno funkcionera, biće objavljeni na našem sajtu tokom sledeće nedelje.

  • Milos

    15:28 // 23. 2. 2011.

    Trenutno su mnogo zauzeti oko klinickog centra, ne mogu da se dogovore ko ce vise a ko manje da krka lovu, a za informator ima vremena!

  • Vukadinovic

    17:49 // 23. 2. 2011.

    E, ovo je istrazivacko novinarstvo!
    Jedini uslov je da budete dosledni i istrajni do kraja, dok u nekom od narednih clanaka ne objavite potpune i tacne podatke o platama i nadoknadama svih imenovanih i postavljenih lica i to SVIH sa njihovim KOMPLETNIM PRIMANJIMA. Naime stice se utisak da vecina koja je i do sada prikrivala svoja primanja, to uspesno i dalje radi, a onda se kola lome na naivnim pojedincima koji daju tacne podatke ili su predodredjeni da budu zrtve.
    Sta da radimo sa onima koji po nekoliko osnova primaju nadoknade iz budzeta (plata na radnom mestu, funkcionalni dodatak, upravni odbor, komisija ....)? Dobar deo njih ce Vam u formi "francuske sobarice" odgovoriti - samo sto nismo objavili podatke ili mi primamo samo ono sto zakon omogucava. Ali morate biti ISTRAJNI.
    P.S. nakon kampanje pojedinih medija, pre par godina,da predsednik GO Crveni Krst ima najveca primanja "veca i od gradonacelnika" taj predsednik je ZAMENJEN (umesto ZA moze i S), sa tog mesta. DA LI CE TO I SADA URADITI STRANKA SA POJEDINCIMA ZA KOJEO VI UTVRDITE DA SU STVARNO "PRETERANO" PRIHODOVALI?

  • Demos Nis

    18:38 // 23. 2. 2011.

    Niski kabinet gradonacelnika je odlaskom Smiljka Kostica ukinuo budzetsku reviziju. Sta su bili motivi mozemo predpostaviti, ali se sada ta institucija vraca u gradove i opstine, sa dosta ometanja, ali opstaje. Epilog celog eksperimenta imacemo kroz izvestaje i javni uvid. Ispostavilo se da je ovakvo funkcionisanje Grada, kroz postojece institucije preskupo i nefunkcionalno, a postojanje opstina bespotrebno. Kad to prestane da funkcionise kao politicki plen, imacemo jeftinu i razvojnu upravu. Nislije su zapanjene platama funkcionera, a jos vise kvalifikacionom strukturom. Uglavnom su to ljudi bez profesionalnih referenci i zanimanja i malo njih je sposobno da zivi od svoga rada (ako nije politicki). Medjutim budjelar je prazan, apetiti ostali i tesko je odrziv koalicioni kapacitet. BICE VESELO !

  • Nikola

    22:18 // 23. 2. 2011.

    Tipičan primer kako rade tadićevci godinama u gradu, stalo im je do para i moći a za građane i zakon... baš ih briga!

  • aca

    19:08 // 7. 3. 2011.

    hoćete li objaviti platu samo za jedno radno mesto ili naknade za sve funkcije koje "obavlja" jedna osoba. znaci ako za svaku d.ukelu ne vidim 5 plata lažete

  • Petronikus

    11:47 // 24. 2. 2011.

    Koliko je meni poznato, g-din Dinić ima srednju školu. Što se tiče g-dina Ćirkovića, mislim da ima višu školu, što mu je prilikom poslednjeg "sečenja torte" bila smetnja za dalji napredak u partijskoj hijerarhiji. Sve u svemu, ispada da su kadrovi DS-a u Nišu najneobrazovaniji što odudara od težnje stranke da budu elita u društvu. Očigledno da su tamo gde jesu zbog stranačkih zasluga. Lično smatram da su opštine, ovako koncipirane, apsoluno nepotrebne. U Jagodini Palma ne prima platu gradonačelnika i ide na posao svojim kolima, a gradski većnici su volonteri.

  • Biljana

    13:30 // 26. 2. 2011.

    @ Petronikus - I ovo obrazovanje, koje pominjete je pod znakom pitanja. Gospodu odlicno poznajem, a sa jednim sam dugo godina radila. Zao mi je stranke sa akumulacijom intelektualaca, koji su se razisli pred najezdom neukih i nemoralnih. Sada crvenimo, kad se nase komsije i prijatelji segace, kod medijskog pojavljivanja pomenutih a i ostalih iz DS-druzine.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: