Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 26. 2. 2018.

| Istražujemo

Funkcionerka SNS-a 2 godine primala punu platu i penziju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Milica Eric SNS Prokuplje foto lj.m.
Milica Erić nije odgovarala na pozive i poruke novinara; foto: Lj.M.

Jedan od predmeta kojim će se baviti Posebno odeljenje za krivična dela sa koruptivnim elementima koje će početi sa radom 1. marta u Nišu, biće i predmet koji aktuelnu većnicu Milicu Erić tereti za zloupotrebu položaja, nakon što je skoro 2 godine istovremeno primala i platu kao zamenik predsednika Opštine, ali i punu starosnu penziju.

Kako saznajemo, ona je od septembra 2012. do maja 2014. godine primila kao opštinski funkcioner nešto više od 1,8 miliona dinara, ali i kao starosni penzioner penziju od 458.000 dinara.

Iako se tereti za zloupotrebu službenog položaja, sadašnja većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić nije odgovarala na telefonske pozive, niti na SMS poruke novinara Južnih vesti.

Ipak, u prokupačkom Osnovnom javnom tužilaštvu saznajemo da je ustanovljeno da, nakon postavljenja na funkciju zamenika predsednika Opštine 2012. godine, kada je Srpska napredna stranka preuzela lokalnu vlast, Erićeva nije obavestila nadležne službe opštine u vezi svog statusa starosnog penzionera, niti je u to vreme dostavila radnu knjižicu gde su upisani podaci o penziji.

Njenim predmetom će se baviti novoformirano odeljenje u Nišu i ona je osumnjičena za krivično delo zloupotreba službenog položaja - saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu koje je i prosledilo predmet niškim kolegama.

Službenici opštine su svoje odluke o visini koeficijenta i plati pravdali time što nisu znali, niti imali uvid u radnu knjižicu ili bilo koji dokument da je Milica Erić korisnik starosne penzije, ali i činjenicu da ih ona o tome nije obavestila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milosav Miljevic

    08:46 // 4. 1. 2019.

    Vec je stvarno otrcana fraza,ovaj ili onaj p[oliticar,pokro,sakrio,nije platio porez,imovina milionska,Pajtic zloupotrebio, i sve poimenice.Pa dobro,sta vi mene izvstavate o tome,dajte objavite prijave,presude i slicno,no to sv e izostaje,tako da mi narod s pravom kazemo,svi su isti i nece jedni na druge.
    Budite jednom posebni,pa bar jednog bivseg politicara procesuirajte i istrazite,njegove neza

  • predrag

    23:34 // 1. 3. 2018.

    auuuuuuuuuu dobraaaaa

  • partokratija

    11:43 // 28. 2. 2018.

    partokratija

    ovo joj je podrska cela Toplica to zna

    http://www.parlament.gov.rs/JELENA_MIJATOVI%C4%86.612.891.html

    http://someture.com/account/jelenabmijatovic/6278778304/

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: