Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 20. 4. 2018.

| Istražujemo

Gasi se saobraćajni sektor niške Direkcije za javni prevoz?

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
autobus
Šta će biti sa zaposlenima, autobusima i ugovorom između Grada i Direkcije?; foto: D. M.

Nakon što je utvrđeno da je veliki broj gradskih autobusa neispravan, od kojih je jedan zbog otkazivanja kočnica sleteo s puta, kako kažu zaposleni u Direkciji za javni prevoz, najverovatnije će se ugasiti sektor saobraćaja u ovom preduzeću. Dok rukovodstvo Direkcije ćuti, u Kabinetu gradonačelnika razmatraju “pitanje reorganizacije”.

Potencijalno gašenje saobraćajnog sektora, koji upravlja autobusima u vlasništvu Direkcije, kako kaže jedan od izvora Južnih vesti koji je želeo da ostane anoniman, najavio je sam direktor Direkcije Saša Petronijević na sastanku sa zaposlenima.

Oni sa ugovorom “za stalno” u spornom sektoru, navodi izvor, trebalo bi da pređu u druga javna preduzeća, dok sudbina onih koji imaju ugovore, dodaju, “visi o koncu”.

Neki bi trebalo da pređu u Parking servis, a neki u Medianu. Oni bi tamo radili kao vozači. Nas je Petronijević okupio i održao nam je sastanak na kojem je to izneo, a mislim da je cilj bio da nas zaplaši - rekao je jedan od službenika Direkcije.

To bi značilo, dodao je izvor, da će svi autobusi "kružne linije" i ostali "FAP" autobusi, koje koristi Direkcija otići na staro gvožđe.

Međutim, odgovore na pitanja šta će se tačno desiti sa zaposlenima, autobusima, linijama, kao i sa samim ugovorom između Direkcije i grada Niša, zasad ostaje nepoznato, jer direktor ovog preduzeća, kao i njegov zamenik Nenad Stanković nisu odgovarali na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Inače, iako su novinari tražili sastanak sa rukovodstvom ovog javnog preduzeća još 28. marta, kao što je zamenik direktora Stanković zahtevao, taj sastanak do danas nije zakazan.

Podsetimo, 26. marta otkazale su kočnice gradskom autobusu, zbog čega je sleteo u dvorište nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji” i tom prilikom povređeno je devetoro putnika. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, naložilo je veštačenje, na kojem je utvrđeno da je autobus dugo pre nezgode bio pokvaren.

Dan nakon udesa, saobraćajna policija na vanredni tehnički pregled poslala je nekoliko autobusa Direkcije i za veliki deo njih je utvrđeno da su neispravni prevozili građane. Zbog toga su bili isključeni iz saobraćaja.


Kabinet gradonačelnika: Razmatra se reorganizacija Direkcije

Konačni sud o slučaju saobraćajnog sektora, navode u Kabinetu gradonačelnika, doneće Stručne službe Gradske uprave kao i Skupština grada.

Od njih se očekuje da predlože najbolje rešenje koje će dovesti do poboljšanja kvaliteta prevoza naših sugrađana. Onog momenta kada Gradsko veće dobije predlog, o istom će se razgovarati I doneti odluka u interesu građana koji zaslužuju najbolji i bezbedan prevoz. Ipak, konačnu odluku doneće Skupština grada Niša kao osnivač ovog javnog preduzeća - navode u Kabinetu.

Premda je Grad Niš osnivač Direkcije, niko iz gradske vlasti se nije oglašavao u vezi sa brojnim problemima koji se vezuju za ovo preduzeće, poput sporne kupovine često pokvarenog "ekološkog autobusa", preko spornih "dilova" sa firmom Ćurdić iz Beograda, pa sve do poslednjeg incidenta kada je otkriveno da su građani prevoženi neispravnim autobusima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • горан

    11:07 // 4. 5. 2018.

    Већ 15 дана ова вест стоји на сајту.Зар немате ништа ново.?Списак новинара сарадника је подугачак .Уредниче ваљда има нешто од тог истраживачког новинарства интересантно.Објавите ово па промените страну .Поздрав

  • max2

    17:50 // 24. 4. 2018.

    Za koga Policija i Tužilaštvo radi ???

  • Pravda

    11:09 // 21. 4. 2018.

    Kada bi policija oredila zadrzavanje Direktoru a pre svega zameniku Direktora(koji inace odlucuje o svemu) 30 do 60 dana, da nebi uticali na svedoke, pa onda ispitala sve radnike direkcije po na osob skupili bi dovoljno dokaza i svedoka da ih ztvore na dug perjod. A i bio bi lep politicki primer da vlast ume da se bori za svoje gradjane

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: