Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 29. 8. 2012.

| Istražujemo

Gde je gradonačelnik Niša?

Autor:Predrag Blagojević, Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
perisic21.jpg
Gde je gradonačelnik Niša?

I dalje nije poznato zbog čega gradonačelnik Niša nije prisustvovao otvaranju Filmskih susreta. U Gradskoj kući "neće" da kažu gde je, a novinaru poručili da je "bezobrazan" što to pita.

Ključ grada, koji tradicionalno uručuje Gradonačelnik, ove godine glumcima je dodelio Gradski većnik zadužen za kulturu Srđan Aleksić. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić nije mogao da otvori ovogodišnje susrete zbog, kako je rečeno, službenog odsustva.

Prema informacijama do kojih su došle Južne vesti i ranije se dešavalo da prvi čovek grada ne uruči ključ glumcima na otvaranju Filmskih susreta, ali u poslednjih desetak godina to nije bio slučaj.

U odeljenju za medije Gradonačelnika Niša nisu znali o kakvom se službenom odsustvu radi, a kako kažu on još uvek nije na svom radnom mestu, ali bi trebalo da bude prekosutra.

Šef kabineta gradonačelnika Dejan Andrejević je rekao da "neće" da kaže gde je gradonačelnik, a novinaru Južnih vesti je rekao da je “bezobrazan” jer postavlja takva pitanja.

- Da li Vi dajete nekom informaciju gde ste Vi službeno odsutni? Je l očekujete da ću ja Vama da dam informaciju gde je gradonačelnik otišao i zbog čega. Što se mene lično tiče sa takvim pitanjima postajete bezobrazni. Ako želi daće Vam lično te informacije kad dođe, ja Vam ih pružiti neću – rekao je Andrejević.

U nedelju, 26. avgusta, u Beogradu je održana sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, čiji je gradonačelnik Perišić član. Pokušali smo da saznamo da li je Perišić prisustvovao tom događaju, ali su nam iz centrale SNS rekli da "ne daju informacije o tome ko je prisustvovao sednici",  jer je, kako kažu, sve bilo otvoreno za medije i kamere su sve snimale.

Na snimcima do kojih su došle Južne vesti ne vidi se da li je prvi čovek Niša bio na sednici Glavnog odbora, tako da je razlog njegovog službenog odsustva i nedolazak na otvaranje Filmskih susreta i dalje enigma.

Naknadno je preko zvaničnog Twitter naloga SNS saopšteno da je gradonačelnik na "službenom putu koji je u vezi sa njegovom profesijom", a zatim je i dodatno pojašnjeno da je u pitanju "poseta privrednoj komori Bavarske i mogućnost otvaranja novih radnih mesta u Nišu".

Na kraju je iz SNS saopšteno da će kabinet gradonačelnika o svemu izdati zvanično saopštenje. Do 14:30 saopštenja nije bilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Ivic

    16:24 // 30. 8. 2012.

    O chemu li vi novinari pishete.... Bitno je da kljuch nisu izgubili..... poshto je i to moglo da se desi! :)

    A Shto se Dr.Perishica tiche o njemu sam chuo samo dobru rech.

  • Mihajlo 77

    13:28 // 30. 8. 2012.

    Novinar je kriv što pita, ma jelte...!? A mi gradjani se verovatno kopčamo na leđa...otišo čovek na odmor, nak bude muško pa nek prizna!

  • Miodrag

    08:24 // 30. 8. 2012.

    Kako ne znate gde je, pa čovek je malo gradonačelnik, a malo kardiolog i profesor na medisinskom fakulteta i još po nešto.... Što bi rekla moja baba: "S'jedno bi dupe da vozi deset brodova.....". On je na evropskom kongresu kardiologa u Minhenu, do duše juče je završen tako da je danas u Nišu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: