Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 5. 3. 2013.

Budžet Grada Niša u blokadi

blokiran-racun-Grada.jpg Detalj sa sajta Narodne banke Srbije

Račun Grada Niša blokiran je na više od 38 miliona dinara, a Direkcije za izgradnju na 16, i to već dvanaest dana, objavljeno je na sajtu Narodne banke Srbije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Mladen Jovanovic

    15:06 // 5. 3. 2013.

    Naravno da se ovo desava. Vec vise godina iz cisto partijskih interesa Grad usvaja plan Budzeta koji je i vise od 30% veci od onoga sto Grad moze da prihoduje. To je radila i prosla i ova vlast. I tako - isplanirate godisnju potrosnju od oko 10 milijardi dinara, a mozete da prikupite svega 6-7. Bitno je reci na konferenciji za stampu da je nova vlast povecala budzet jer je bolja, lepsa i pametnija od prethodne. I naravno, zaglavimo se tu gde jesmo - isplate idu po planiranom budzetu, a para nema.

    Pritom, odgovorno tvrdim da ogromna vecina trenutnih lokalnih politickih lidera, ako ne i svi, i iz vlasti i opozicije, nema nikakvih znanja o lokalnom budzetu, procesu usvajanja, potrosnje i kontrole. Sa partijskom drzavom u partijskom gradu - bankrot je jedina opcija! Bio i ostao.

    • Dr Pravdic

      10:43 // 6. 3. 2013.

      Pa ce urade disbalans,ovaj debalans ma valjda retrobalans ???Ma sta se mucim da vam objasnim kad tamo imaju sveznajuce i u upravama i u skupstini medju odbornicima.

    • ;)

      13:26 // 6. 3. 2013.

      Naravno da nemaju nikakva znanja o poslovanju i budžetu. Sve su to budžetlije koje nikada ni prodaju semenki nisu organizovale, ubeđene da pečene guske padaju sa neba. Bolje bi smo prošli da smo pokupili poslodavce koji pozitivno posluju na zelenoj pijaci i OTCu i dali im da upravljaju gradom, a ako ne znaju engleski znali bi kako da namaknu pare za prevodioca.
      Za blokadu odgovoran lik koji hoće da naplati odrađeno, kako da ne!!! Ko je kriv što su budžetlije provukle saobraćajnicu kroz Akva park, potencijalni investitor?! Dok se takvima ne izvrši unakrsna kontrola imovine i prihoda i dok se ne privatizuju ništa lepo ne možemo ni da očekujemo. Koliko imamo stolica, a koliko upošljenih u gradskoj upravi i gradskim preduzećima, ne bi me iznenadio manjak stolica.
      Bitno je da postoji odlična saradnja Perišića i Banane, a blokada...

    • Hipotalamus

      15:08 // 7. 3. 2013.

      I, što je najgore, niko živi u gradskim finansijama ne zna ili ne sme da izadje u javnost sa podatkom - koliko Grad Niš duguje po izvršnim sudskim rešenjima ?! Ako rukovodstvo Grada zaista želi da uravnoteži budžet, predlažem da svi zaposleni u gradskoj upravi i javnim preduzećima, ako uopšte neko sme da kaže koliki je to broj, u narednih nekoliko godina linearno primaju minimalac od 22 hiljade dinara. Mnogi bi sami otišli kući, a što se tiče gradske uprave, mogu odgovorno da kažem da, ukoliko polovina zaposlenih ne dodje na posao, uopšte se neće osetiti njihov nedolazak...

  • napredno nema sta

    15:02 // 5. 3. 2013.

    Pa posle neka nam kaze mladjani v.d. direktor kako je "malo" kostala igrarija pod nazivom "Konstantin".

  • Pun mi je Baneta

    16:34 // 5. 3. 2013.

    Ma šta njega briga za plate.On ne živi od plate,a ovce koje glasaju za njega trpe njegova iživljavanja i još se raduju za banderu nasred ulice.Za sud je u pravu,valjda će njegovo suđenje da bude javno,da ga zatvore u kavez kao nacistu,jer je on nišlijama gori od Hitlera.Uništio je sve čega se dotakao,briga ga i za asfalt koji kratko traje.Evri i nekretnine su njegov politički program.

    • Aleksandra

      00:58 // 6. 3. 2013.

      Najsmešnije je kada o sebi govori kao o retko poštenom čoveku i političaru, koji je žrtva Južnih vesti i zavidnih ljudi. Ma zar on misli da je Niš velik i da se ne zna ko je ko i ko šta radi?! Sve više deluje da je za penziju.

    • ;)

      13:33 // 6. 3. 2013.

      180 km dalje uhapšen je direktor Direkcije za izgradnju jer je uradio ulicu, preneli B92 i blic, nakon toga je raspisao tender. Pitanje za ministra pravosuđa je zbog čega ne važe isti zakoni na teritoriji čitave države?!

  • pravnik

    16:28 // 5. 3. 2013.

    Bravo Perisicu, neka konacno vide Nislije ko ih vodi: Ica tepetar, Transfuzija.......

  • Нишлија

    18:46 // 5. 3. 2013.

    Ништа не брините радници сместиће Вас све у Нишку дистрибуцију. Директор прима и даље.

  • Komentara bez

    14:58 // 5. 3. 2013.

    Bravo za Bananu, rodjeni grad je blokirao samo zato da bi se na neki nacin "obracunao" politicki prema Dr. Perisicu. Covek na sve spreman.

    • spec.dr.sci.med.

      16:08 // 5. 3. 2013.

      Da Perisic ima makar zrno politicke mudrosti i bilo kakvog znanja u vodjenju grada (ili makar polupismene saradnike koji ce mu dati valjan savet) umesto neogranicene sujete i kompleksa Boga, ne bi njega Banana vozao kako stigne i od njega uvek napravio komediju.

    • Dragan

      23:14 // 5. 3. 2013.

      Ima li nesto u ovom gradu zasta necete kriviti Baneta Bananu?

    • davla

      11:35 // 6. 3. 2013.

      Ma sta bi mi bez banane,da li bi i dalje bili majmuni?

  • Rajko

    16:25 // 5. 3. 2013.

    Bravo, tek sada ste se probudili kada Gradska uprava nije primila akontcije, gde ste bili do sada da pitate predsednike Gradskih opstina kako funkcionisu bez transfera koje g-din Perisic prebacuje kada mu se prohte i kada ga neko podseti da postoje i te opstine. U njima radnici uprave svakog meseca cekaju samilost Gradonacelnika i njegovo odobrenje da prime platu.Pitajte postovanog Gradonacelnika koje Gradske opstine je obisao i video kako i u kavim uslovima one funkcionisu? Kada je okupio predsednike kod njega na sastanak - NIKADA !

    • Vujadin Vujadinovic

      07:35 // 6. 3. 2013.

      Bobane ti li si!?

    • ;)

      13:29 // 6. 3. 2013.

      Da se ja pitam, ukinula bih gradske opštine.

  • Aca

    15:15 // 5. 3. 2013.

    Perisic mora da se sastaje sa Direktorom direkcije za izgradnju grada, a ne sa tzv. izvrsnim direktorom.
    A ko je bio izvrsni direktor u direkciji za izgradnju pre banane jovanovica?

    • Dr Pravdic

      19:21 // 5. 3. 2013.

      Niko.To mesto je Banana izmislio za sebe.Na njegovo mesto koje je u stvari mesto tehnickog direktora trebao bi da bude gradjevinski inzenjer.Onda nam se ne bi desavalo da nam trebaju ribarske cizme na oborenim pesackim posle svake kise.

    • Svevladovic

      00:39 // 6. 3. 2013.

      Aco,
      Dr Pravdic ti je lepo odgovorio. Pre Baneta nije bilo nikoga ali imam predlog za posle njega. Neka bude PR Videnovic. Tada bi nam za te oborene prelaze bila potrebna ronilacka odela...

  • Posmatrac

    15:52 // 5. 3. 2013.

    Otislo na Konstantina i u po koji privatni dzep i bankovni racun......

    • Meda

      19:34 // 5. 3. 2013.

      Kako si procenio cudo jedno, svaka ti cast, koliko ti je trebalo pameti da smislis takvu dubokoumnu misao? Jednostavno za blokadu racuna kriva je direkcija zahvaljujuci Banetu Banani i to je cela prica.

  • Manulać

    18:42 // 5. 3. 2013.

    Sukob URS-a i Naprednjaka ne jenjava.
    Kolo sreće se (ne)okreće:
    Banana-Perišić-drc.mrc.prc.Nebojša Krstić ratuju ali još niko ne gine. Sve je počelo oko Konstantinovog igrokaza i sukoba u opštini Medijana, gde Naprednjaci imaju većinu a za nos ih vuče Banana sa njegovom marionetom.Dokle ???

  • Jedan od Toponičara

    18:31 // 5. 3. 2013.

    Ah, hoće li se Niš (i Srbija) ikada osloboditi lopovluka i nesposobnosti ovih „žutih“? Šta kažete: ovo nisu „žuti“? Pa kako je to moguće? Zar „žuti“ nisu već 13 godina na vlasti, i zar nisu „žuti“ krivi za sve?
    Ma, šta vi meni pričate, dajte, pustite opet one bistre i pametne komentatore od letos i jesenas, da vidite da su „žuti“ krivi. Pitajte Slavkovića, ako ne verujete...
    Doleee „žuti“ lopovi! Aaah, doći će kraj i „žutim“ upropastiteljima...

    • Marija Palilula

      08:34 // 7. 3. 2013.

      Od 2004.godine do 2008.g,Ds je bila opozicija u gradu i nema 13.godine vladavine gradom,kad nesto mrzis,mrzi argumentovano,kad nesto pises,imaj neko predznanje

  • Jul je kul

    17:32 // 5. 3. 2013.

    Narod uvek ima vlast kakvu zasluzuje!

  • zoran

    17:43 // 5. 3. 2013.

    Upropastili ste Nis.Ovi u Beogradu Srbiju,a Vi nas grad.

  • milka petrović

    08:37 // 6. 3. 2013.

    Perišić neka pita svoje pomoćnike, eksperte za finansije kako se sprovodi blokada računa kod NBS, A NE DA LUPA OVAKVE GLUPOSTI. Možda to mogu da mu objasne i Slavković i Banana, ONI SU EKSPERTI ZA SVA PITANJA..Sramota za Grad ko nas vodi

    • Jovan

      11:30 // 6. 3. 2013.

      Stvarno su smesni i nadam se da ce nekada ovaj Grad voditi pametni i strucni ljudi a ne sminkeri koji od svega najbolje znaju da se slikaju i govore gluposti.
      Kako moze hirurg da se razume i u ekonomiju,prava a koliko shvatam i u gradjevinu.

      Sramota!

      Stop politici bez znanja!

  • Vladimir

    01:38 // 6. 3. 2013.

    Cccc ...

    "Gradonačelnik Niša Zoran Perišić tvrdi da Budžet Grada nije u blokadi, već da je reč samo o jednom od računa."

    Na sajtu NBS piše ovako:

    "Prinudna naplata se vrši sa svih računa dužnika (dinarskih depozitnih i deviznih) u dinarima."

    • BANOZIO

      09:10 // 6. 3. 2013.

      Vladimire na ovom linku imate spisak računa grada koji ne podležu blokadi http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/cirilica/67/rir.html

  • Jug

    18:14 // 5. 3. 2013.

    Meni i dalje nije jasno zasto takve lopuze oslovljavate GOSPODINOM.Pa jer vam doticna licnost izgleda kao gospodin ili radi neke gospodske,humanitarne stvari?NE nejaga briga za sport u nisu.... zato molim vas da takve dzabalebarose ne nazivate gospodinima jer im taj naziv ne pase.

  • Branislav Petrovic

    18:01 // 5. 3. 2013.

    Sta da radimo mi obicni smrtnici sa nasim budzetom.Blokirani su godinama a mnogim i pod prinudnom naplatom.Lakse mi je kada procitam da je i nas grad blokiran.To znaci da nam je i cela drzava blokirana.

  • aj u corku

    23:55 // 5. 3. 2013.

    blokada racuna u ovom iznosu je nista u odnosu na ono sto sledi. Zar je neko posumnjao da nas cuvar pudlica ,tj Konstantin a citaj Bananina marioneta vodi u bolje juce? PROPAST SA PERISICEM NA CELU!!!

  • pitalica

    05:17 // 6. 3. 2013.

    Pa naravno da će grad biti u blokadi kada se iz budžeta nemilosrdno troši. Kako je moguće u gradu gde je privreda skoro mrtva da pojedini političari i nazovi stručnjaci primaju po nekoliko plata a za jedno radno vreme (ukoliko i njega uopšte pošteno odrade)?! Ili su u Nišu usavršili tehniku kloniranja a mi to još ne znamo?

  • sky

    08:41 // 7. 3. 2013.

    Jovanovica i Perisica treba smeniti, jer duvaju u istu tikvu.Oni su stari kopanjoni, samo to treba da izadje na videlo

  • Vlada

    07:19 // 6. 3. 2013.

    Pa to je nista u odnosu na Prokuplje!!! Direkcija za izgradnju je duzna preko 5 miliona evra (600 miliona dinara). Ali i dalje ima ljudi koji imaju obraz da kazu kako je predhodna vlast bila dobra! Npr Direkcija u Prokuplju je blokirana za preko 60 miliona dinara. Tako da prokupcani zaboravite na asfalt, rasvetu, trotoare, parkove... bicemo kasaba doveka. U Nisu je barem nesto napravljeno u poslednjih nekoliko godina. U Prokuplju nista! Novinari eto vam izvanredna tema za pisanje.

    • Dr Pravdic

      23:27 // 6. 3. 2013.

      @Vlada. Ma prijatelju ovde je tek pocelo klupko da se odmotava,kakvi milioni ovde su milijarde u pitanju.Tek ce te da vidite kad pocnu da stizu obaveze koje su pokrivene menicama za koje se jos nezna.Pa obaveze po osnovu kredita pa po tuzbama.

  • Pun mi je Baneta

    07:02 // 6. 3. 2013.

    Ceo dan čekam da se oglase nadležni,glasači i novinari i pitaju koji je to Hram Svetog Save u Nišu na koji je Banana stavljao ploče.Ako on sređuje nepostojeće hramove u Nišu znači da ima šanse za njega i na sledećim izborima.Ljudi rasvestite se

  • Pera

    22:47 // 5. 3. 2013.

    Ja predlazem da dobrovoljno sakupimo novac i uplatimo na racun grada Nisa da mogu da prebrode ove privremene probleme.

    Za 38 miliona je dovoljno da 3800 ljudi uplati po 10000 dinara i resen problem.

  • Krech negaseni

    02:28 // 8. 3. 2013.

    Nisam clan nijedne stranke a glasao sam za SNS na svim nivoima i o g-inu Perisicu kao lekaru sam cuo sve najbolje ali za ovaj zmijarnik u koji je usao...? Covek se ne snalazi sa ajkulama koje u niskom bazenu plivaju vec decenijama a ako je jos izabrao i pogresne savetnike? Najlakse je trositi tudje pare i hvaliti se velikim gradjevinskim poduhvatima a vecinu kapitalnih objekata platila je drzava iz svojih fondova. Odakle onda tolika zaduzenja i tuzbe za naplate potrazivanja? U starom delu grada nicu jeftini polu soliteri bez parkinga i nadgradnje a posle se o trosku grada asvaltiraju ulice koje su "posteni-privatni-investitori" unakazili pretovarenim kamionima. Kako drzavni revizor nikako da dodje do nase direkcije za impregnaciju grada.

  • Vujadin Vujadinovic

    07:47 // 6. 3. 2013.

    Da nije ovaj Rajko ustvari Boban!?

  • lidija

    15:18 // 7. 3. 2013.

    ljudi sve je isto, banana perisic,perisic banana vrtimo se u krug,nema nam spasa dok se lopovi ne smeste gde im je mesto, nema nama boljitka dok nam ovakvi ljudi vode grad oni su eksperti za sve dva u jednom

  • Predrag Tomović

    17:01 // 5. 3. 2013.

    bez upuštanja u suštinu, jer nisam nikada video ni prihodnu ni rashodnu stranu budžeta, samo da kažem da je Perišićeva izjava, prosto tako je Zakonom uredjeno.

    • pitam

      00:04 // 6. 3. 2013.

      a sta si hteo reci ustvari? aj pojasni malo

  • Milos

    13:39 // 7. 3. 2013.

    Da doticne individue imaju imalo stida i obraza, podneli bi neopozivu ostavku na funkcije koje obavljaju. Ogroman broj radnika trpi jer plate nema a distribucija, objedinjena naplata i banka te ne pita da li imas ili nemas!!!

  • Sir Castic

    13:30 // 7. 3. 2013.

    17,360,088.95 danas je tolika blokada, inace blokada je postojala tokom cele 2012 godine dan dva dan dva...u zbiru 287 dana od 365 :) AJD SAD!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: