Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 23. 3. 2011.

| Istražujemo

Građevinska inspekcija štiti Direkciju

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
izvor: southserbia

NIŠ - Gradska Uprava za imovinu i inspekcijske poslove odbila je da javnosti saopšti da li je protiv odgovornih za divlju gradnju u Jagodin Mali preduzela bilo kakve mere.

Radi se o saobraćajnici u nastavku "Tošićevog" mosta, odnosno raskrsnicama ulica Vojvode Mišića i Nišavske i Vojvode Mišića i Pantelejske, kao i o delu ulice koja ih spaja.

Kako su Južne vesti ranije pisale, sve ovo izgrađeno je bez građevinskih dozvola, a čak su i semafori i ostali saobraćajni znaci postavljeni bez neophodnog Projekta saobraćajne signalizacije.

Gradskoj upravi još 17. februara poslali smo zahtev da nam dostavi informaciju da li su i protiv koga preduzete bilo kakve mere. Rok od 15 dana odavno je istekao, zbog čega je uložena i žalba nadležnoj službi Poverenika za informacije od javnog značaja.

- Verovatno se dokumentacija još prikuplja - rekao nam je načelnik Uprave Ljubiša Janić.

Po Zakonu gradnja bez dokumentacija smatra se krivičnim delom, a odgovornost snose svi, od investitora i izvođača, do nadzornog organa.

U konkretnom slučaju investitor je bio Grad Niš a nadzorni organ JP Direkcija za izgradnju grada Niša.

Problem bi mogla da bude i činjenica je Ljubiša Janić kadar stranke G17 plus, a da Direkcijom rukovodi Branislav Jovanović, predsednik Gradskog odbora te stranke. To znači da bi Janić trebalo da "udari" na svog partijskog šefa.

Ulica Vojvode Mišića od nišavskog mosta do Pantelejske (bivša Ratka Pavlovića), kao i raskrsnice sa Nišavskom i Pantelejskom, izgrađene su prošle godine.

Južne vesti su i tada pisale da se radovi izvode bez građevinske dozvole, a da su prilikom izgradnje uništeni ranohrišćanski spomenici stari 1.500 godina.


Na spornoj raskrsnici Vojvode Mišića i Nišavske sredinom januara dogodila se teška saobraćajna nesreća, kada je u sudaru autobusa i putničkog automobila poginuo mladić.

O tome koliko je sama signalizacija sporna govori i činjenica da je, formalno, zabranjeno iz pravca Pantelejske nastaviti pravo preko mosta, odnosno iz Nišavske skrenuti levo ka Pantelejskoj. Naime, i dalje je vidljiva puna "srednja" linija koja je iz Vojvode Mišića skretala u levo prema Nišavskoj. Ta linija je ostala iz vremena kada nastavak ka Pantelejskoj još nije bio izgrađen.

Prema propisima, puna linija se NIKADA ne sme gaziti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Stavric

    20:56 // 11. 7. 2011.

    U naselju N.Tesla je skupljeno 150 potpisa za asvaltiranje ulice Borisa Krajgera, najstarije u naselju, odakle je pocelo da se razvija naselje, strogi centar naselja, nista se ne preduzima povodom toga, ulicne svetiljke ne rade 20 dana, autobusa nema po 60min. Pitamo se da li grad Nis prestaje sa zavrsetkom Brzog Broda.

  • Boban Stavric

    20:51 // 11. 7. 2011.

    Posto je inspektor iz G17, u Nisu se otvorila kancelarija drzavnog revizora.......

  • Bokan

    00:21 // 15. 4. 2011.

    Ko sme da kaze nesto protiv Baneta Jovanovica a jos da je iz G17 pa odmah ima Bane da ga proglasi za nepodobnog i da ga smeni a da postavi drugog stranackog coveka koji ce da seni kao kucence i da podnosi izvestaj Banetu kao i svi ostali direktori iz G17 koje je on postavio na ta mesta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: