Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 26. 7. 2023.

| Istražujemo

Heroin, marihuana i kriminalna grupa: U pritvoru Perišićev šurak, vozač u Kliničkom

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti

Vozač saniteta zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru Niš jedan je od četvorice uhapšenih kao deo kriminalne grupe za koju se sumnja da je u Beogradu prodavala heroin, a u Prokuplju imala laboratoriju za proizvodnju marihuane, potvrđeno je Južnim vestima iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i iz UKC-a Niš. D. S. je u pritvoru, a kako saznajemo, reč je o bratu supruge direktora UKC Niš Zorana Perišića.

sanitet
Vozač saniteta iz KC Niš, inače Perišićev šurak, jedan od uhapšenih koji je još u pritvoru; ilustracija; foto: KC Niš

Vozač saniteta zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru Niš jedan je od četvorice uhapšenih kao deo kriminalne grupe za koju se sumnja da je u Beogradu prodavala heroin, a u Prokuplju imala laboratoriju za proizvodnju marihuane, potvrđeno je Južnim vestima iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i iz UKC-a.

D. S. je u pritvoru od hapšenja, a kako saznajemo, reč je o bratu supruge direktora UKC Niš Zorana Perišića.

MUP je 11. jula saopštio da su uhapsili četvoricu zbog sumnje na krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - 37-godišnjeg M. J, 34-godišnjeg D. B, 47-godišnjeg N. R. i 50-godišnjeg D. S.

hapšenje prokuplje droga Jedan od uhapšenih je vozač u UKC Niš; foto: MUP Poslednji na spisku uhapšenih za koje se sumnja da su kao članovi kriminalne grupe, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na teritoriji Beograda prodavali heroin, dok su u Prokuplju u jednom objektu instalirali opremu za uzgajanje i proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima jeste pomenuti vozač iz Kliničkog.

To su zvanično potvrdili Južnim vestima iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

D. S. (ime i prezime poznati redakciji) jeste uhapšen i nalazi se u pritvoru. Prijavio je da je zaposlen u Kliničkom centru Niš kao vozač saniteta. U ličnim podacima je ostavio da je automehaničar i da je završio srednju školu - naveli su iz Tužilaštva.

Potvrdili su i da je sa još trojicom uhapšenih i dalje u pritvoru. novi klinicki centar Nije poznato da li je UKC Niš pokrenuo internu istragu, jer je jedan od uhapšenih njihov zaposleni; foto: JV

Postupak je u fazi istrage, koja se vodi i protiv još tri lica, od kojih su M.J. i N.R. takođe u pritvoru, dok je sud odbio predlog za pritvor prema D.B. - navode iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Osim što je zaposlen u najvećoj zdravstvenoj ustanovi na jugu, u Kliničkom centru u Nišu kao vozač, D. S. je sa direktorom ove ustanove, kako saznajemo, povezan i rodbinskim vezama.

Više izvora Južnih vesti potvrdilo je da je D. S. brat supruge Zorana Perišića, inače glavne sestre na jednoj klinici UKC-a, s kojom je delio prezime do njene udaje. To ga čini šurakom bivšeg gradonačelnika Niša.

On je pre par godina primljen u stalni radni odnos kao vozač u UKC Niš i ima i koristi službenu legitimaciju šofera - tvrdi izvor Južnih vesti.

Predmet istrage jeste i da li su službena vozila UKC Niš, koje je koristio D. S. kao vozač, korišćena za transport "nedozvoljenih supstanci" od Niša do Beograda, ali to iz UKC-a negiraju, "prema sadašnjim saznanjima". perišić Perišićev zaposleni je jedan od uhapšenih kao osumnjičeni član kriminalne grupe, potvrdili iz Tužilaštva; ilustracija; foto: UKC Niš

D. S. je radnik Univerzitetskog kliničkog centra angažovan na poslovima vozača. Protiv D. S. Uprava UKC Niš preduzela je sve zakonom predviđene mere, a prema sadašnjim saznanjima ni u jednom slučaju nije korišćeno niti zloupotrebljeno vozilo UKC Niš - navode u odgovoru.

Novinari su zvaničnim zahtevom tražili od UKC Niš sve putne naloge na ime pritvorenog vozača.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DMX

    09:55 // 29. 7. 2023.

    Pa čovek došo odmah dobio rešenje za stalno zaposlenje, dok drugi rade na onom PP ugovoru godinama pa čak ima i po 18 godina slučajeva dok ovakvi nevini i fina gospoda što im sve malo odmah dobiju stalno zapošljenje.A onda se otkrije da su dileri droge,ubice,lopovi oni pošteni iz stranke kojima nikako nemože se prići..Da neko nije otpevao ovo to bi radelo do ko zna kada.Pušilo bi Magarevo kvalitet

  • Radovan Ilić

    16:42 // 27. 7. 2023.

    U zdravstvu treba revizija i kontrola svih sluzbenih vozila ukljucijuci i sanitete provera putnih naloga.Velike su zloupotrbe vozila se koriste u privatne svrhe putni nalozi su fiktivni,kao i predjena kilometraza.Velika steta za RFZO ,a narocito za gradjane koji uplacuju ta sredsva.
    Tako bi imalo vise novca i vozila za pacijente kojima su nakpotrebnija!!!

  • Zuto

    10:56 // 27. 7. 2023.

    Najgore je sto je heroin na veliko iso.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.