Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:26, 4. 10. 2011.

| Istražujemo

I Skupština o asfaltiranju već asfaltiranih ulica?

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
skupstina grada

Predsednik Skupštine grada Mile Ilić prihvatio je zahtev LDP da se kao predlog dopune dnevnog reda sutrašnjeg zasedanja gradskog parlamaneta uvrsti rasprava o skandalu sa asfaltiranjem već asfaltiranih ulica, saznaju Južne vesti.

U Gradskom odboru Liberalno demokratske partije potvrdili su naša saznanja, ali izražavaju sumnju da će njihov predlog biti usvojen a kao mogući problem ističu Demokratsku stranku.

- DS, kao stožer koalicione vlasti, više puta pokazala se zaštistnički prema pojedincima iz vlasti kada je trebalo građanima reći istinu ko, kako i na koji način troši njihov novac. U ovom slučaju ukoliko ne podrže ovaj predlog automatski postaju saučesnici u priči oko fingiranih tendera - kaže šef odborničke grupe LDP Predrag Jelenković.

U DS nismo uspeli da saznamo kakav je stav ove stranke po predlogu LDP jer šef odborničke grupe DS Goran Krivačević nije odgovarao na telefonske pozive.

U G17, čiji predsednik Gradskog odbora Branislav Jovanović je na čelu Direkcije za izgradnju grada, kažu da će podržati inicijativu LDP.

- Nemamo razloga da bežimo od bilo čega, sve je bilo legalno - kaže PR G17 i Direkcije Dragan Videnović.

Međutim, u toku večeri redakciji Južnih vesti javio se i predsednik Gradskog odbora G17, Branislav Jovanović, koji je tvrdio da je reč o nesporazumu. Više o ovome možete pročitati u antrfileu, na kraju teksta.

U opozicionoj DSS kažu da će njihovi odbornici glasati ZA.

- To je tema koja svakako zaslužuje skupštinsku raspravu - kaže predsednik Gradskog odbora DSS Milan Lapčević.

Direkcija za izgradnju grada raspisala je 31. avgusta tender u kome su pozvane firme da podnesu ponude za izvođenje radova na 5 ulica u naselju Ledena Stena. Ćurlinske, Jermenske, Stojana Andrića, Dimitrije Leke i Anastasa Jovanovića i izgradnju potpornog zida u ulici Miloša Crnjanskog.

Međutim, nakon što je u javnost procurela informacija da je tender raspisan za ulice koje su pre samo nekoliko meseci kompletno završene, krajem prošle nedelje Direkcija je poništila konkurs, uz obrazloženje da je „prestala potreba naručioca“.

Lokalni antikorupcijski forum saopštio je danas da je prilikom raspisivanja tendera za asfaltiranje već asfaltiranih ulica prekršen zakon.


Nesporazum

Tokom večeri Južnim vestima se javio Branislav Jovanović, predsednik Gradskog odbora G17 plus i rekao da ova stranka najverovatnije neće podržati predlog LDP. 

Prvobitnu potvrdu podršci predloga za raspravu o skandalu sa asfaltiranjem već asfaltiranih ulica, koju je najavio PR niškog G17, Jovanović je ocenio kao "nesporazum".

- Videnović je mislio da je to predlog SPS, našeg koalicionog partnera - rekao je Jovanović.

Ipak, on nije precizno odgovorio na naše pitanje da li će G17 podržati taj predlog?

- Glasaćemo po dogovoru sa našim koalicionim partnerima - kaže Jovanović.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prazna boca

    10:53 // 5. 10. 2011.

    haha, nova srbija. u startu je smesno

  • draganče

    09:37 // 5. 10. 2011.

    ko je jos nesto u ovoj zemlji resio raspravom , opet prazne price ...

  • luki

    08:26 // 5. 10. 2011.

    Ma samo neka se gradi i radi.Srbi navikli da pričaju,stvaraju nove teme za razgovor,a niko ništa ne radi.Ovi bar rade pa je ljudski i da greše.Samo vi radite i gradite,a opozicija neka priča jer dok su bili u vlasti i onako ništa nisu uradili za ovaj grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: