Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 3. 3. 2020.

I načelnica i posrednik u sudskim sporovima - Sotirovski obavljala 2 posla bez odobrenja Agencije

dragana sotirovski Sotirovski kaže da ima i sva mišljenja, ali ne govori šta pieš u njima; foto: S. M.

Pored funkcije načelnice Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, sudeći prema podacima iz registra Ministarstva pravde, obavlja još jedan posao - medijator je u sudskim sporovima. Dok u Agenciji za borbu protiv korupcije kažu da još nisu odlučili o njenom zahtevu za obavljanje 2 posla, ona kaže da je već "pro bono" posredovala, da medijaciju vidi kao hobi i da ima sva relevantna mišljenja, ali ne navodi i šta u njima piše, već je razgovor prekinula diskreditacijom novinara.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • EdictusMediolanese

    15:12 // 3. 3. 2020.

    Realno kad si SNS moze i 5 ili 6 funkcija u isto vreme. Nema frke samo napredno

    • Sveta

      17:36 // 3. 3. 2020.

      Nije tacno radeli su Zuti i gore stvari tj.oni nisu nista radeli neki od njih nisu ni na posao dolazili a primali platu setite se samo bodi bildera u Trznici tadasnjeg pomocnika direktora Koji se vodio kao da radi a bio u Ameriku....ni ovi nisu nista bolji sve je to is to!

  • Petar SNS

    16:03 // 3. 3. 2020.

    Generalno imao sam mnogo bolje mišljenje o g-dji Sotirovski ali posle ovoliko gafova, na stranačkim skupovima nadmenost, duboko sam razočaran... Dragana nije ti mesto u politici dosta nam nanosiš štete vrati se novinarstvu dosta si da kažem imala benefite mislim da postoje mladji i operativniji ako ćemo iskreno i pošteniji...

    • Dragan,Niš

      17:23 // 3. 3. 2020.

      @Petar SNS.
      I ja sam faktički iznenađen.... i uvređen!!

    • Maksa

      23:26 // 3. 3. 2020.

      Darko, ti li si?

    • Aleksandra SNS

      10:24 // 4. 3. 2020.

      Toliko oholosti, bahatosti, manipulacije, nepostenja i kompleksa ne prilici jednoj zeni koja obavlja ovako odgovornu funkciju.

  • AV

    16:25 // 3. 3. 2020.

    Javno demonstrirano samoljublje buja bez granica koje podrazumeva pristojnost. Radi se o političkoj epidemiji koja zahvata sve partijske aparatčike i funkcionere. Sindrom partijaša da su nadnaravno sposobni i to bez pokrića je nevolja - jer mi plaćamo njihove narasle komplekse više vrednosti. Plaćamo masnim parama ono što donosi društvenu štetu.
    Priroda partija u razorenim društvima.

  • Očigledno

    16:45 // 3. 3. 2020.

    I slep može da vidi odakle vetar duva u napadu na gdju Sotirovski. Bolje da uvide svoje greške nego da podmeću ovakve smicalice. Njoj neće i ne mogu nauditi jer se njen rad vidi, a sebi neće pomoći.

    • Stvarno očigledno

      17:23 // 3. 3. 2020.

      ..i slep može da vidi da si njen bot!

    • Sara

      17:44 // 3. 3. 2020.

      Ocigledno da neko sam sebi pise hvalospeve i komentare!

    • niski

      18:09 // 3. 3. 2020.

      i slep moze da vidi da ce te biti bojkotovani od strane gradjana!Bojkotom skloniti SNS!

    • Racionalizacija

      22:31 // 3. 3. 2020.

      Šta je ona uradila za ovaj grad ili za okrug, okruzi sa ogromnom administracijom kao i 5 opstina u gradu od 200 000 stanovnika (N. Beograd jedna opstina od 200 000, N Sad veci grad, a ima jednu opstinu) su nepotrebne institucije koje gutaju milione, a na drugoj strani nedostaju nam doktori, medicinske sestre, vaspitacice, profesori fizickog vaspitanja deca su nam fizicki neaktivna i gojazna itd.

    • Ahm

      05:33 // 4. 3. 2020.

      Ako nije gospodža ,onda je ovaj hvalospev napisao suprug-praunik,licno...

  • Maro

    16:59 // 3. 3. 2020.

    Ostavite zenu na miru, da radi svoj posao. Zasto vam smetaju ljudi koji rade?

    • Maro idi u penziju!

      17:11 // 3. 3. 2020.

      Maro idite u penziju i molim vasprestanite da precrtavate svoje kolege flomasterom u zelenoj boji i znajte da su Nislije pametne i da su osobe koje koriste svoje funkcije da bi zaposlile muza u distribuciju za platu od stopedest hiljadarke......zauvek otpisane oni koji ih promovisu RIZIKUJU DA IZGUBE GLASACE ZA NAREDNE IZBORE!

  • Dragan,Niš

    17:22 // 3. 3. 2020.

    Kakvi medijatori takva i medijacija!!

  • Didule

    17:25 // 3. 3. 2020.

    Jao opet ova zena, sta hoce vise, zar joj nije dovoljno to sto je muza zaposlila tj.pardon prebacila za tri puta vecu platu, zaposlila decu cak i zeta eeeej pedesetogodisnjaci vec na birou masa onih u cetrdesetim luta gradom nemaju poso a neko izvoljeva e moji Naprednjaci sta ste uradeli ala likuju Demokrate i radikali vec poceli da tipuju funkcije i rukovodeca mesta!

    • Coka

      07:35 // 4. 3. 2020.

      Hoce mnogi od nje. Pokusavaju ali bezuspesno

  • MOLIM ZA ODGOVOR

    17:37 // 3. 3. 2020.

    ĆEMU SLUŽI, A PRITOM I NE RADI ...!?

  • Ivana

    17:38 // 3. 3. 2020.

    Gde ima medijacije, korupcije i sukoba interesa ne moze da ima jer je nespojivo.

  • Violeta Stamenković –medijator

    17:51 // 3. 3. 2020.

    Imalac licence za medijatore NE podleže registraciji delatnosti u APR-u, zato se i ne može reći da mu je to sporedna delatnost, jer ta licenca nije registrovana u šifrarniku APR-a kao delatnost.
    Značaj posredovanja se ogleda u smanjenju advokatskih i sudskih troškova ili troškova izvršenja, što je i suština postojanja i osnovnih načela Agencije za borbu protiv korupcije.

  • Očigledno

    18:02 // 3. 3. 2020.

    Kakvo šibicarenje sa komentarima i brojanjem klikova. Haha. Džaba vam je. Možete samo u ledja da gledate. Sapliće se svako kvalitetan ko se pojavi i mogućnost da donese nešto dobro. Sad se žena napada, vidi bogati zato sto je medijator bila dva puta. Kad nema drugo pa daj i to. Polovina minusa i nezna šta je to. Nek pobedi najbolji.

  • Aleksandar

    18:16 // 3. 3. 2020.

    Koliko se ja razumem medijator nije regostrovana delatnost i kako moze da spada kao zanimanje. Pa svi medijatori to rade kao dodatan posao ili hobi koji se placa. Kako god,preterujete

  • Violeta Sramenković

    18:23 // 3. 3. 2020.

    Sudija može da ima licencu posrednika-medijatora i da očuva načelo nezavisnosti i neutralnosti.Sudija medijaciju vrši besplatno. Sve sudije, od Osnovnog suda do Apelacionog suda, posreduju i učestvuju u vansudskom poravnanju, pro bono, kao i inspektori, predsednici Opština, direktori JP, advokati….koji imaju licencu medijator- posrednik.Prema tome stvar je jasna- žena nije u sukobu.

  • Treba obavestiti centralu Napredne!

    18:25 // 3. 3. 2020.

    A be dosta vise sa doticnom muka nam je od nje, mi bez posla a ona sve zaposlila a hocete nase glasove epa nema glasova sve dok ovakve predlazete za funkcionera nema nista STO DA GLASAMO DA BI VAMA BILO BOLJE da postavljate Zutace na funkcionerska mesta menager za energetiku vam godinama bio zut a sad Vam je Menager radite projekte u Kler i tamo sve Zutaci a Vasi na obicna mesta trpe pritiske!!!

    • Janko

      20:11 // 3. 3. 2020.

      Ha,ha pritisnut si pa ti smeta?
      Nisi bate ti pritisnut, ti si neinteligentan

  • Victor Belicoff

    20:19 // 3. 3. 2020.

    Vidi botiće što se raspisali huhuhu.
    E vala skidam vam kapu jer da vaš vođa postavi i Vola za gradonačelnika vi bi pisali hvalospeve o njemu i navodili silne pašnjake kao primer njegovog predanog rada u uređenju zelenila.
    Stvarno je potrebno da čovek nema obraza kako bi podržavao ove napredne. Evo ja vam predlažem da vam vaš vođa otvori i fabriku đonova za vaše obrašćiće.
    NapreDNO!

  • Takica

    21:36 // 3. 3. 2020.

    Posredovanje je alternativni način rešavanja spora. Obzirom da neki sporovi mogu da traju dugo sa nacelom dispozicije strana jeste da se opredele za ovakav način rešavanja spora. Gospođa Sotirovska taj posao je obavljala pro bono čime se uspostavlja faktička ravnopravni stranaka, da pravo na sudsku zaštitu ostvare i oni koji ne mogu da plate. Nema sukoba interesa,samo dobra volja.

  • Takica

    21:53 // 3. 3. 2020.

    Posredovanje je alternativni način rešavanja spora. Neki sporovi mogu da traju dugo i budu teret za stranke u skladu sa načelom dispozicije stranaka da na ovaj način okončaju spor. Obzirom da je posao obavljan pro bono i da svako ima pravo na sudsku zaštitu to je mehanizam da se uspostavi faktička ravnopravnost str i da se smanje tros. Ovde postoji samo dobra volja, ali i to nekome smeta.

    • AntiPA

      23:40 // 3. 3. 2020.

      Konflikt interesa ovde nema veze sa primanjima, vec sa mogucnoscu da se u posredovanju ostvaruje interes koji moze biti u sukobu sa javnom funkcijom ili obratno, da se posredovanje koristi za ostvarenje interesa javne funkcije.

      Konflikt interesa je najmanje u novcu.

  • Paja bakšiž

    22:12 // 3. 3. 2020.

    I vi ste neki sitnicari zena obavlja dva posla i vi digli frku, a njihov Aleksandar Martinovic radi tek 7-8 poslica pa oni su vredni i to nije sramota kad neko radi, a sto drugi nemaju posao i sele se iz zemlje to nikom nista, naselicemo migrante, a Srbi neka nestanu sa ovih prostor koga to vise briga bilo da je njima dobro, bojkot pa lustracija.

  • Sava

    09:38 // 4. 3. 2020.

    Od dva posla, dobro plaćena mogu da se kupe i dva stana u Beogradu na vodi...Zar ne???

  • Radojkovic

    12:02 // 4. 3. 2020.

    Nepostoji lepsa zena u politici od Sotirovske. Steta sto nije strucna mislim da je Bulatovic bolji izbor.

  • slavko

    12:17 // 4. 3. 2020.

    Sto jedna zena moze,ne mogu ni pet muskaraca,tako je govorila moja pokojna baba :)

  • Aleksandar

    12:46 // 4. 3. 2020.

    Koliko zlobe i licemerja u komentarima. Zato tako i prolazimo i zato nam je i grad takav. Cim neko odski, udrimo odmah po njemu

  • biljana nesic

    12:51 // 4. 3. 2020.

    Neumesno je kritikovati,one koji se zalazu , za sveopstu,pomoc gradjanstvu,socijalnog karaktera! Nacelnica Dragana Sotirovski, svojim nesebicnim zalaganjem i svesrdnom pomoci, svakom gradjaninu, bez obzira na opredeljenje, otvara vrata svoje kancelarije, za razliku od dosadasnjih predhodnika Nacelnika,koji su bili "nedodirljivi"! Zato Vas sve lepo molim, pustite,kvalitetne da rade,svoj posao!

  • Marina

    17:07 // 4. 3. 2020.

    Zbog ovakvih i onakvih niko normalan nece glasati vise za nikog.....posebno NE za nekog ko je funkciju iskoristio da muza prebaci u EPS zaposli decu i zeta u tim god, dok nam tridesetogodisnjaci cetrdesetogodisnjaci nigde ne rade pa i oni koji imaju neke sluzbe trpe strasne torture i pritiske na poslu od rukovodilaca koji su promenili hiljadu partija i koji nikada nisu na poslu sramota i bruka!

  • Sava Kosanovic

    01:37 // 8. 3. 2020.

    По Закону о Агенцији за борбу против корупције (чл. 27 тач. 3), функционер је дужан да избегава однос зависности који би угрозио његову непристрасност, односно дужан је да предузима неопходне радње у циљу заштите јавног интереса у случају неизбежности или постојања таквог односа. Такав однос јесте споран, али не противзаконит, нити забрањен, те и сâм законодавац указује поверење функционеру.

  • obmanuti građanin

    22:49 // 31. 3. 2020.

    Ако немате ништа интересантније склоните овај текст који стоји већ месец дана.Ставите слику центра града или пролеће.Ово ли је истраживачко новинарство са бајатим истраживањем. Ако то урадите напишите барем да је била интервенција читалаца.

  • обманути грађанин

    22:24 // 9. 6. 2020.

    Прође ванредно стање, прође епидемија,а Ви и даље немате после више од три месеца нови текст.За које истраживачко новинарство су дељене награде.Пошто коментар није афирмативан за Вас чисто сумњам да ће бити објављен.И не мора ал мењајте извештај

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: