Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 22. 10. 2019.

| Istražujemo

I niški Univerzitet kupio luksuznu “škodu”, rektor kaže da se ne razume u kola

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
superb
Niš "bogatiji" za još jednu funkcionersku "škodu"; foto: S. M.

Javnim institucijama koje kupuju skupocene “škode” preko tendera na koje može da se javi samo jedan ponuđač - "Auto Čačak", pridružio se i Univerzitet u Nišu. Ova obrazovna institucija novcem građana kupila je “superb” vredan preko 4 miliona dinara, a rektor Dragan Antić kaže da jeste tražio da kupe automobil, ali sam tender nije želeo da komentariše jer tvrdi da se u kola ne razume.

Trokraki multifunkcionalni kožni servo volan za radio i telefon podesiv u dve ose, aluminijumske felne od 18 inča, trozonski klima uređaj sa kontrolnim panelom pozadi, kessy sistem, senzor za kišu, comfort telefoniranje, kožna sedišta alcantara, ali i zatamnjena zadnja stakla, samo je deo obavezne dodatne opreme koja je tražena na tenderu Univerziteta u Nišu.

Kao jedini ponađač koji je mogao da ispuni sve tražene karakteristike, i ovde se javila firma Auto Čačak. Sa njom je Univerzitet početkom septembra ozvaničio je saradnju potpisivanjem ugovora vrednog 4,1 milion dinara.

Time je nastavljena već ustaljena praksa da se parama građana obnavljaju vozni parkovi javnih institucija kolima iz auto-salona Auto Čačka, firme koja je, prema istraživanju Južnih vesti, bliska Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

dragan antic Antić se pita kakve veze on ima sa tim autom, a njegov potpis je na tenderskoj dokumentaciji; foto: JV arhivaIako na svoj dokumentaciji stoji potpis rektora Dragana Antića, on na pitanje u vezi sa obnovom voznog parka uzvraća pitanjem.

Kakve veze ima auto sa mnom? Ja sam hteo auto. Ne razumem se u auto - bio je kratak Antić.

Na pitanje ko je ispisivao tehničku specifikaciju traženih kola koju je Antić potpisao, nije odgovorio.

Podsetimo, samo u Nišu, u poslednje dve godine kupljeno je na desetine funkcionerskih "škoda", a nabavljali su ih od Narodnog muzeja, do Gradske uprave. Distributeri drugih vrsta automobila tvrde da ne mogu da prodaju svoje automobile javnim ustanovama, jer su tenderi štelovani da na njima posao dobije Auto Čačak.

Pored toga i Ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo je 710 policijskih "škoda", a ugovor sa Auto Čačkom proglasilo je tajnim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna Petrovic

    11:55 // 29. 10. 2019.

    Uopste se nerazume, ali mu odgovara najbolji auto.

  • Ucitelj

    18:50 // 25. 10. 2019.

    Dok ja vozim auto od 93000 dinara i to po naduvanoj proceni poreske

  • Saska

    18:55 // 24. 10. 2019.

    Nabrojane karakteristike poseduje najmanje 80% novih automobila tako da specifikacije sigurno nisu nikakav problem...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: