Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:06, 8. 6. 2018.

| Istražujemo

Igor Vučić mora da bira između dve fotelje - Vodovod ili “Želja”

Autor:Lj. J. i S. M.Izvor:Južne vesti
igor vucic
Koja fotelja mu je draža?; foto: Lj. J.

Zbog toga što istovremeno obavlja funkciju v. d. direktora JKP Naissus i predsednika niškog Rukomentnog kluba Železničar, Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Igor Vučić u sukobu interesa, zbog čega, kako kažu, mora da se odrekne jedne fotelje. Na ovakvu odluku, Vučić je podneo žalbu.

Kako Zakon o sportu ne dozvoljava javnim funkcionerima da budu u upravnim odborima sportskih klubova, Agencija je rešenjem od 12. marta ocenila da Vučić ne može da bude i direktor javnog preduzeća i na čelu rukomentnog kluba.

Imenovani istovremenim vršenjem javne funckije v.d. direktora Naissus Niš i obavljanjem dužnosti predsednika Upravnog odbora Rukometnog kluba Železničar Niš postupa suprotno odredbi Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakona o sportu - naveli su u Agenciji.

Međutim, na ovo rešenje, Vučić je podneo žalbu, čiji je postupak u toku.

Inače, odgovor na pitanje šta je naveo u žalbi i koje funkcije će se eventualno odreći, novinari Južnih vesti nisu dobili od prvog čoveka niškog Vodovoda i "Želje", jer se ne javlja na telefon, niti odgovara na poruke.

Podsetimo, Igor Vučić koji je oktobra 2017. imenovan za v. d. direktora Naissusa, a na sednici Skupštine Železničara februara ove godine izabran je za predsednika Upravnog odbora ovog rukomentnog kluba.

On je dan nakon što je izabran za predsednika "Želje" obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije o obavljanju i ove funkcije.


Funkcioneri u sportskim klubovima stari trend

Javni i politički funkcioneri u sportskim klubovima na jugu Srbije nisu nikakva novina, iako je primena Zakona o sportu počela marta prošle godine. Tako se, uprkos pomenutom Zakonu, Uroš Parlić predsednik Turističke organizacije Niš, koji je i potpredsednik Košarkaškog kluba Konstantin, još se nalazi na toj funkciji.

Ženski rukometni klub Naisa u svojoj upravi je do januara ove godine imao Slavišu Mićanovića, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke i odbornika u Skupštini Beograda. On je prvobitno obećao da će podneti ostavku, a kako kažu u Naisi, ostavka je jednoglasno prihvaćena na sednici Upravnog odbora koja je održana 15. januara.

Tu je i Novica Tončev, koji je predsednik Skupštine opštine Surdulica, narodni poslanik i potpredsednik SPS-a, a u isto vreme i predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Ipak, on je imao sumnje vezane za to da li je član zakona koji se odnosi na ovu temu u skladu sa Ustavom, pa je rekao da će prvo podneti izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i Ustavnom sudu "da vidi da li je taj Član 33. po Ustavu Republike Srbije".

Njegov brat Ivica Tončev, koji je sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, svoju funkciju poredsednika Fudbalskog kluba Radnički "zamrzao" je, mada često daje izjave medijima vezane za rad kluba, a u njima ga i oslovljavaju sa “prvi čovek Radničkog”.

*Tekst je izmenjen nakon što je redakcija dobila zvaničnu potvrdu Rukometnog kluba Naisa da je ostavka Slaviše Mićanovića usvojena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rakac

    22:24 // 13. 6. 2018.

    Sve im malo.Daj da im damo neka nam budu i švaleri na naše žene.
    Pa ima li bre zakon.

  • Smuk

    19:36 // 9. 6. 2018.

    Da li se on reformisao ili vaskrsnuo ?
    Ima ih na milione i nećemo se mi najesti hleba od njihovog "angažovanja" za naše "dobro" ! Ali ako je svima vama dobro - što pa ja da trošim reči ... doduše , nemam drugu rabotu !

  • Toncev gradnja

    11:26 // 9. 6. 2018.

    Novica Tončev može da bude potpredsednik FSS i predsednik FS Regiona istočne Srbije. A ovo ne može. Kakva glupost. A Tončev je i poslanik i predsednik Skupštine opštine Surdulica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: