Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 19. 1. 2017.

| Istražujemo

Javni funkcioner nabacivao posao porodičnoj firmi - odgovor

Autor:Izvor:Južne vesti
Bina
ilustracija, foto: A. K.

Nakon objavljivanja teksta "Javni funkcioner nabacivao posao porodičnoj firmi", koji je na portalu Južnih vesti objavljen 10. januara 2017. godine, stigao je odgovor koji u celosti objavljujemo, bez ikakvih izmena.

Ivan Matejević nije javni funkcioner kako je to napisano u samom naslovu, Ivan Matejević je zaposleno lice u Javnoj ustanovi Centar za kulturu i umetnost Aleksinac na poslovima urednika programa i kao takav nema status državnog funkcionera. Netačno je to da je Ivan Matejević bio u poziciji da “nabacuje” poslove porodičnoj firmi. Pre svega, Ivan nije lice koje isključivo odlučuje o programskim aktivnostima ustanove već o tome odlučuje kolegijum, a pored kolegijuma postoji i Savet Muzičkog kluba koji prethodno odlučuje o programskim aktivnostima, a koji savet je formirala Skupština opštine Aleksinac kao osnivač Ustanove. Takođe su netačne tvrdnje da je Ivan Matejević rukovodilac u Javnoj ustanovi koja po “specifičnoj proceduri angažuje agenciju njegove ćerke” jer kao što smo već gore pojasnili Ivan Matejević NIJE rukovodilac u Javnoj ustanovi Centar za kulturu i umetnost Aleksinac već samo zaposleni. NA osnovu svega navedenog, jasno je da Ivan Metejević nije u poziciji da “nabacuje” poslove agenciji Whipart kako se navodi u tekstu i u samom naslovu. Takođe je netačna tvrdnja da se radi o porodičnoj firmi. Naime, Smiljana Matejević je preduzetnik koji samostalno obavlja svojku delatnost, a Ivan Metejević je registrovan kod APR-a kao prokurista agencije Whipart s tim da je prokura samo registrovana kod APR-a, a da praktično nikada nije koristio svoja ovlašćena iz prokure, tačnije nije zaključio niti jedan ugovor u ime agencije na šta je prokurom ovlašćen. Prokura je poslovno punomoćje koje predstavlja ovlašćenje za zaključivanje pravnih poslova ali ne i za rukovođenje firmom, prema tome Ivan Matejević ne rukovodi agencijom Whipart već to radi Smiljana Metejević.

Agncija Whipart je na svim javnim nabavkama učestvovala u okviru zakonskih odredbi. Licencirani referenti za javne nabavke određuju način i oblik te nabavke u odnosu na njenu vrednost i pozicija sa koje se raspisuju u skladu sa Zakonom. Javnu nabavku i njenu realizaciju odobrava Telo Vlade Republike Srbije i sve javne nabavke su objavljene na portalu javnih nabavki. Netačni su navodi u tekstu da je Whipart za samo 6 meseci na javnim nabavkama koje je raspisao Centar za kulturu i umetnost Aleksinac zaradio 963.000 dinara, zarada agencije je maksimalno 10% od navedene sume, a isti slučaj i sa organizacijom dočeka Nove 2017. u Nišu za koju je uplaćeno nešto više od 2 miliona dinara ali zaradu predstavlja iznos manji od 10% ukupne sume. Na ostvarenu zaradu Matejević Smiljana plaća porez i doprinose, što je obaveza svakog preduzetnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dax

    12:08 // 19. 1. 2017.

    Nisam koristio ovlašćenja, majke mi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: