Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 7. 9. 2016.

| Istražujemo

Jonić tužio "Pčelicu" da naplati svoju jubilarnu nagradu

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
jonic
Direktor "Pčelice" tužio sopstvenu firmu koja na njegovu tužbu nije ni odgovorila; foto: JV arhiva

Dok gradsko rukovodstvo apeluje na građane da ne tuže Grad i javne institucije, direktor niške "Pčelice" Zoran Jonić tužio je tu ustanovu jer mu nisu isplaćene jubilarne nagrade, a sud presudio u njegovu korist jer "Pčelicu" niko pred sudom nije branio.

Iako su gradonačelnik, njegov zamenik i predstavnici nadležne gradske uprave više puta javno apelovali na roditelje da ne tuže “Pčelicu” koja im je boravak dece dokazano naplaćivala skuplje od onoga što je propisano zakonom, on je u aprilu ove godine tužio ustanovu koju vodi, jer mu nisu isplaćene jubilarne nagrade za 35 godina rada.

Kako piše u presudi, on je tražio isplatu od 140.000 dinara, plus kamatu od 1. januara 2016. godine “do konačne isplate”.

Sud je presudio u njegovu korist, a naložio je, pored tražene sume, i isplatu sudskih troškova od oko 25.000 dinara.

Ipak, i pored krajnje neobične situacije u kojoj direktor tuži "svoju firmu", pažnju privlači to što je sud presudio u njegovu korist jer “Pčelica” čak nije ni odgovorila na tužbu svog direktora.

Tuženom (“Pčelica” prim. aut.) je uredno dostavljena tužba i upozorenje, tuženi u ostavljenom roku nije dao odgovor na tužbu, niti je osporio tužbeni zahtev - stoji u presudi.

obrazlozenje "Pčelica" nije ni odgovorila na tužbu direktora Jonića; deo presude

U Osnovnom sudu je novinarima potvrđeno da je ova presuda postala izvršna 27. aprila. To znači da se “Pčelica” nije ni žalila na presudu po kojoj svom direktoru mora da isplati oko 200.000 dinara.

Ipak, i dalje je nepoznato da li je Jonić naplatio novac iz presude, kao i zašto je tužio firmu čiji je direktor dok su roditelji pozivani da ne tuže, već potpišu sporazum. Ovaj dugogodišnji gradski funkcioner već mesecima ne odgovara na telefonske pozive Južnih vesti.

Podsetimo, Zoran Jonić je direktor "Pčelice" od 2008. godine. Pre toga je bio profesor fizičkog obrazovanja i direktor Osnovne škole "Čegar". Dugo je bio član G17 i URS, a nedavno je prešao u SNS.


Političari brljaju, građani plaćaju

Paradoks Jonićeve tužbe protiv "Pčelice" je između ostalog u tome što su upravo zbog greške uprave te ustanove roditeljima usluge vrtića prethodnih godina naplaćivane više nego što zakon dozvoljava.

Deo roditelja se za to nagodio sa "Pčelicom", ali su mnogi odbranu svoja prava zatražili pred sudom, a ukupna šteta je procenjena na preko 97 miliona dinara.

Poređenja radi, izgradnja i opremanje celog Dečijeg hemato-onkološkog odeljenja za lečenje dece obolele od najtežih bolesti u niškom Kliničkom centru, košta oko 70 miliona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • laki

    07:25 // 17. 9. 2016.

    Umesto da direktor obezbedi radnicima sa 30 goidina te jubilarne nagrade za 30 godina rada u Pčelici ovaj za 8 godina u pčelici traži nagradu pa valjda zakon važi i za ovake jadnike ukoliko si promenio firmu računa ti se staž od kad si u preduzeću.Ovo je van svakog morala i pameti da prvi čovek preduzeća koji je odgovoran za rad istog isto utužuje.Ovo je za psihijatriju vlast društvo...

  • ratomir

    17:10 // 11. 9. 2016.

    Samo su redovne plate obavezne sve druge nagrade nisu,vec zavisi od finansijkog stanja firme ,,a nagrade sleduju i radnicima

  • Dr Aleksandra

    13:28 // 9. 9. 2016.

    "Pcelica",to sam ja! Direktor,to sam ja!"Doktor"to sam ja!Licemer,to sam ja! Neka ceo grad zna!
    Tuzicu samog sebe do groba,jer ovo je za mene zlatno doba.Niko mene ne moze da srusi,jer takav sam tip u dusi!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: