Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 22. 7. 2013.

| Istražujemo

Jovanović nije dobio saglasnost za "Puteve Srbije"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Branislav-Jovanovic-press-konferencija.jpg

Administrativni odbor Skupštine Srbije odbio je da Branislavu Jovanoviću, poslaniku URS-a iz Niša, odobri obavljanje funkcije u Nadzornom odboru JP "Putevi Srbije" i o tome obavestio Vladu.

Prema podacima sa sajta republičkog Parlamenta, Odbor je u petak, 19. jula razmatrao Jovanovićev zahtev, ali je odlučeno da se izjašnjavanje "odloži za neku od narednih sednica, s obzirom da je zahtev nepotpun".

Ipak, predsednik odbora Zoran Babić (SNS), izjavio je za Južne vesti da zahtev nije bio "nepotpun", kako je objavljeno na sajtu Skupštine Srbije, već "nepravilan". Zoran Babić Zoran Babić, arhivska fotografija; foto: RTS

- Zahtev ne da nije bio potpun, zahtev je bio nepravilan. Odnosno, odluka Vlade Srbije je bila nepravilna. Zbog toga sam vratio Vladi, nisam želeo da Administrativni odbor o tome odlučuje - rekao je Babić.

Babić, je pojasnio da je imenovanjem Branislava Jovanovića prekršen Zakon o javnim preduzećima, jer na se na toj funkciji ne sme naći neko ko je član političke partije, a on je član "Užeg predsedništva" Ujedinjenih regiona Srbije.

- Jednostavno, Administrativni odbor nije mogao da odlučuje o tome da li je gospodin Jovanović u sukobu interesa, jer sami start takve odluke je nepravilan i nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima - rekao je Babić.

Podsetimo, kako su i Južne vesti već pisale, Vlada Srbije imenovala je Jovanovića za takozvanog "nezavisnog člana" Nadzornog odbora JP "Putevi Srbije" iako to po Zakonu nije smela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • joko

    01:22 // 26. 7. 2013.

    niko ga neće, a gde mi da ga stavimo?

  • SOVA

    10:34 // 24. 7. 2013.

    Samo ti drzi Bananu ....i rezultati nece izostati

  • slavko

    16:15 // 23. 7. 2013.

    jos malo i-GOTOV JE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: