Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 29. 12. 2017.

| Istražujemo

Jovanović ponovo oslobođen optužbe da je falsifikovao Vukovićevu biografiju

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
dejan jovanovic
Jovanović oslobođen i na ponovoljenom suđenju; foto: JV

Nakon ponovnog suđenja, nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Nišu, bivši šef niških naprednjaka u Skupštni grada i aktuelni predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović oslobođen je optužbi da je 2012. godine falsifikovao biografiju Ivana Vukovića, kandidata za v. d. direktora niškog pozorišta.

Sudija Ana Vukojčić navela je u presudi da Jovanović nije falsifikovao dokumentaciju, kada je kao šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke 2012. godine, u predlog za upravnika niškog Narodnog pozorišta uneo podatak da je Ivan Vuković diplomirani reditelj, iako je ovaj diplomirao tek nekoliko dana nakon toga.

Oslobođa se od optužbe da je uneo neistinit podatak da je Ivan Vuković, kandidat za v. d. direktora Narodnog pozorišta Niš, po zanimanju diplomirani reditelj, iako isti, to nije bio, a zatim takvu neistinitu službenu belešku prosledio Skupštini grada... čime bi izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave - navodi se u presudi.

presuda Ponovo oslobođenPrema Zakonu, tužilac ima 8 dana da se žali na presudu. Međutim, ovog puta se ne može ponavljati suđenje, već će presuda biti potvrđena ili preinačena u presudu da je Jovanović kriv.

Podsetimo, marta 2017. godine, Osnovni sud u Nišu je doneo oslobađajuću presudu za Jovanovića. Međutim, nekoliko meseci nakon toga, Jovanović se vratio u optuženičku klupu jer je, prema rešenju Višeg suda u Nišu, ukinuta nepravosnažna odluka Osnovnog suda da se oslobodi optužbe da je 2012. falsifikovao biografiju kandidata za v. d. upravnika Narodnog pozorišta Ivana Vukovića.

Inače sve je počelo nakon pisanja Južnih vesti da je Vukovićeva biografija falsifikovana, zbog čega je tužilaštvo pokrenulo postupak. Ubrzo nakon toga, tužilaštvo je utvrdilo da je za falsifikovanje biografije krivac neko iz SNS, a nekoliko meseci kasnije saopšteno i da se razmatra odgovornost zaposlenih u Gradskoj upravi, ali je na kraju, avgusta 2016. godine, podiglo optužnicu protiv Dejana Jovanovića.

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta "Hoću da znam, partijsko zapošljavanje u javnim institucijama" koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djura

    06:02 // 30. 12. 2017.

    bravo za sudije...
    ovi koji su ovo presudili nisu sudije već poslušnici....
    a bubalo ?????

  • Svevladovic

    11:00 // 29. 12. 2017.

    Ma lepo rece gradonacelnik Novog Sada pre neki dan...

  • Dragoljub J.

    08:52 // 29. 12. 2017.

    Sud je u četvrtak popodne presudio da je ponedeljak prepodne. Sudstvo je na kolenima, to jasno. Nije jasno samo kako "tako lako klekne" ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: