Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 12. 8. 2016.

| Istražujemo

Pred sudom zbog falsifikovanja Vukovićeve biografije

Autor:Predrag BlagojevicIzvor:Južne vesti
Dejan Jovanović
Balast prošlosti za novog predsednika Opštine; Dejan Jovanović (levo); Foto: Arhiva JV

Zbog toga što je Skupštini Grada dostavio biografiju Ivana Vukovića u kojoj je ovaj bio potpisan kao "diplomirani reditelj" iako je još bio student, Osnovno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv tadašnjeg šefa odborničke grupe SNS, a sadašnjeg predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića.

Ivan Vuković Netačni podaci kao posledica falsifikovanjaJovanović je, piše u optužnici u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, optužen za krivično delo "falsifikovanje službene isprave".

Istragom koja je trajala više od dve godine je utvrđeno, piše u optužnici, da je Jovanović kao šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada septembra 2012. godine odbornicima uz predlog da Ivan Vuković bude v.d. upravnik Narodnog pozorišta koji je sadržao netačne podatke o njegovoj stručnoj spremi.

Jovanović je kao šef odborničke grupe najpre netačni podatak dostavio Odboru za imenovanja, čiji je bio i predsednik, a kada ga je to telo usvojilo prosleđen je Skupštini Grada Niša. Pošto je taj predlog usvojen, objavljen je u zvaničnom dokumentu, odnosno Službenom listu Grada Niša - kažu u Tužilaštvu.

Tužilaštvo je u optužnici zatražilo da Jovanović bude osuđen na 3 meseca zatvora.

Ivan Vuković "Preživljava" afere; Ivan Vuković, arhiva JVPodsetimo, tužilaštvo je reagovalo nakon što su Južne vesti objavile da je Vukovićeva biografija falsifikovana, odnosno da je u predlogu koji je SNS dostavio Skupštini Grada pisalo da je Vuković po struci diplomirani reditelj, iako je on tada imao samo diplomu srednje škole.

Tužilaštvo je ubrzo utvrdilo da je krivac za falsifikovanje biografije neko iz SNS, ali je nekoliko meseci kasnije saopšteno i da se razmatra odgovornost zaposlenih u Gradskoj upravi.

Inače, Dejan Jovanović je u međuvremenu napredovao i sredinom juna ove godine imenovan za predsednika Opštine Niška Banja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Idimi dodjimi

    08:29 // 15. 8. 2016.

    Pa ovaj Dejan je cudo ima ga svuda i gde god on prodje ostaje pustos tako ce biti i sa Niskom banjom

  • nenad 2008

    10:20 // 13. 8. 2016.

    Samo 3 meseca !! I TUŽiLAŠTVU, za ovakvu "blagost" treba suditi. Za mešetarenje je znao, ili je morao znati još poneko iz SNS - a / na lokalu, razume se/. A, koliko je predviđena max. kazna ?

  • shaft

    23:11 // 12. 8. 2016.

    Ma,kao i Bulat reci-Nisam kriv i zavrsena prica!

    • Gvozden

      16:17 // 13. 8. 2016.

      Daj bre,vise se ne zajebavajte postavite Bojzija za direktora Pozorista,sta ste ga munuli u DIREKCIJU za prevoz,autobusi si voze i sa njega i bez njega.Momak je nisko dete,obrazovan,lik BROJ 1,nema ko ga ne poznaje,zaljubljenik u umetnost,kulturu i tacka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: