Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 26. 5. 2023.

"Južne vesti" saznaju: Na pašnjacima u Matejevcu investitor želi da gradi solarnu elektranu

beli vrh matejevac Planirana solarna elektrana u Matejevcu; foto: D. S.

Na pašnjacima u niškim selima Jasenovik i Matejevac, koje su odbornici nedavno oduzeli meštanima, postoji namera investitora da proizvodi i koristi energiju sunca, odnosno da izgradi solarnu elektranu - informacije su Ministarstva poljoprivrede koje su dostavili Južnim vestima. Zahtev za izdavanje informacija o lokaciji za matejevački Beli vrh stigao je i do Gradske uprave Niša, a novinari su došli do dokumenta u kome se vidi da elektranu na sunčevu energiju želi da gradi firma Heliosun iz Beograda, koja je prema podacima sa APR-a osnovana pre manje od 4 meseca.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Гага

    17:34 // 26. 5. 2023.

    То је одлична вест!Колико је то нових КВ струје,за наш град и нашу државу?

    • Kume nije dugme

      19:04 // 26. 5. 2023.

      Nije kv nego kw. Kolicina kw je zanemarljiva, ali zato ce eps to morati da otkupi po povlascenoj ceni i investitor ce debelo da zaradi od toga a sve iz nasih dzepova. Isto kao sa mhe kojima unistavaju reke. I naravno NJEGOVI kumovi jedini to smeju da rade. Ajde neka proba obican covek to da sagradi? Znas kad bi dobio dozvole? Nikad!

  • Raki

    17:52 // 26. 5. 2023.

    Pa ako mestani to ne koriste i ako nemaju stetu od takve aktivnosti u njihovom selu sto bi se bunili...

    • Pera Lozac

      18:12 // 26. 5. 2023.

      I treba da se bune. Ja sam kupio pre desetak godina 8ha zemlje i kucu na selu. Kako mi je plac uz kucu pola hektara, palo mi je na pamet da gradim solarnu elektranu ali kada sam video da tu postoje kvote, prijave, dozvole, aukcije... ukapirao sam da za nemam sanse da dobijem odobrenje za gradnju. I tako, zasadio sam orahe, lesnike, kruske, jabuke, visnje, dunje, smokve, tresnje... i bas mi je ok.

  • Micko

    18:05 // 26. 5. 2023.

    Botovi, neka grade solarne elektrane u vašem dvorištu, ispred gradske kuće ili na Terazijama ako im volja ali našem brdu u Matejevcu neće ni prismrdeti. U to sam gotovo 100% siguran.

    • Seljak

      08:35 // 28. 5. 2023.

      @Micko - daj Bože da si u pravu, ali zbog otimačine zemljišta i prenamene je i dovedena nova ministrica, čiji je lični interes izgradnja i održavanje elektrana na račun države i naroda, a profit zna se kome. Moraće neka nova narodna vlast regulisati sve to, ali i sankcionisati sve u zadnjih 40 godina.

  • Pravednik

    18:21 // 26. 5. 2023.

    I ovo je kao i mnogo toga SNS pljačka. Sad registrovana firma na exponenta i onda pare iz fonda-budzeta, medijska propaganda i glup narod proguta žabu koja nije dovoljno skuvana.

    • Var tehnolog

      20:35 // 26. 5. 2023.

      I, nit oroa, nit kopao, dzepovi se pune ! Nekom vise, nekom manje, no dobro je ,vazno da se ucari nesto !

  • Alex

    21:45 // 26. 5. 2023.

    Niš ima preko 250 sunčanih dana godišnje a to je idealno za solarnu centralu. Takođe, geotermalno jezero ispod grada Niša a mi uvozimo gas i mazut za grejanje. Hajde da to iskoristimo da budemo mudriji malo.

    • Micko

      22:42 // 26. 5. 2023.

      Kad je tako zasto ne sufinansiraju izgradnju solarnih panela na milionima kvadrata dostupnim na krovovima zgrada i kuća. A da, tu ne mogu da ućare. Budi ti mudar u svom dvorištu a ne tuđem.

  • Dragan

    21:53 // 26. 5. 2023.

    A be kume,ne kosta valjda taj Meklaren toliko...dobio si Dimitrovgrad,oladi malo...

  • Zlobnik II

    16:59 // 28. 5. 2023.

    Koj' je kako glasao - toj će si dobije ... kad tad !

  • Srba

    02:57 // 29. 5. 2023.

    Pa, jašta. Nije otimano bez razloga.
    Sada svi ozlojedjeni meštani da nadju nekog nestranačkog advokata, pa lepo tužba- pa će se “ćerati” podugo. A, taj koji je mislio da će da zaradi kintu na lak način tako što je tutnuo plavu kovertu nekima iz gradske vlasti- nek se oprosti od para.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: