Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 30. 10. 2017.

| Istražujemo

Kazna za Andrejevića jer se ne pojavljuje na suđenju Jovanoviću

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
dejan
Andrejević odbija da se pojavi na sudu; foto: JKP "Naissus"

Uprkos sudskom, ali i ličnom pozivu, koji mu je, kako tvrdi, uputio sam okrivljeni predsednik Opštine Niška Banja i nekadašnji predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović, doskorašnji direktor JKP Naisus Dejan Andrejević se ponovo nije pojavio na suđenju kao svedok. Suđenje Jovanoviću, kome se stavlja na teret falsifikovanje biografije kandidata za v. d. direktora Narodnog pozorišta u Nišu Ivana Vukovića ponovo je odloženo, a Andrejeviću sledi novčana kazna.

dejan jovanovic Suđenje Jovanoviću ponovo odloženo; foto: JVAndrejević je trebalo da svedoči jer je, kao sekretar SNS-a, Jovanoviću upravo on predložio Vukovića za kandidata, iako nije ispunjavao uslove za tu funkciju, ali se već drugi put, navodi sudija, Andrejević ne odaziva na pozive, zbog čega ne može da se nastavi sa procesom. Ipak, da je Andrejević obavešten o suđenju, najbolje govori činjenica da ga je i sam Jovanović pozvao na ročište.

Videli smo se u četvrtak na slavi i tada su mu bio rekao da dođe - rekao je Jovanović.

Sudija je nakon ovoga zatražila novčanu kaznu za Andrejevića i dodala je da će ako ovako nastavi, biti i priveden.

Da se Dejanu Andrejeviću dostavi rešenje o novčanoj kazni - rekla je sudija.

Naredno ročište zakazano je za 4. decembar.

Podsetimo, Jovanović se tereti da nije proveravao spornu Vukovićevu dokumentaciju koju je kao predsednik Odbora za imenovanje u Nišu prosledio dalje Skupštini Grada. Nakon pisanja Južnih vesti da je Vukovićeva biografija falsifikovana, tužilaštvo je pokrenulo postupak, koje je i utvrdilo da je za falisifikovanje biografije krivac neko iz SNS.

Nakon nekoliko meseci saopšteno je i da se razmatra odgovornost zaposlenih u Gradskoj upravi, ali je na kraju, avgusta 2016. godine, podiglo optužnicu protiv Dejana Jovanovića.

Nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Nišu Jovanović je marta ove godine oslobođen optužbi.

Međutim, avgusta ove godine, Jovanović se vratio u okrivljeničku klupu, na osnovu tvrdnje tužioca da je "nejasno kako to da u postpuku predlaganja lica za vršioca dužnosti nije predviđeno da se biografije lica koja se javljaju kao kandidati proveravaju od strane okrivljenog ili drugog organa".

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta "Hoću da znam, partijsko zapošljavanje u javnim institucijama" koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milisav

    22:29 // 31. 10. 2017.

    Od ovih ima da me strefi Alchajmer.

  • sozontije

    07:06 // 31. 10. 2017.

    Sto ne slikate sve gradske naprednjake da vidimo kako su im produhovljene face.

  • Numancia

    19:10 // 30. 10. 2017.

    Dva nasa Dejana,dva nasa bisera...Jovanovicu,ispalio te imenjak,a bili ste nokat i meso!Jadan je grad i partija gde ste vi funkcioneri!Jos pominjes Slavu,Prepodobna mati Paraskevo,oprosti im ne znaju sta rade!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: