Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 16. 2. 2024.

| Istražujemo

Donedavni klub gradskog većnika dobio milion dinara od Grada Niša

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Stojičić
Većnik za sport izbrisan iz registra kao vlasnik, pa klubu MMA Radnički dodeljen novac iz budžeta Niša; ilustracija; foto: Ljubica Jocić

Milion dinara iz gradskog budžeta dodeljeno je MMA klubu Radnički iz Niša, čiji je vlasnik do nedavno bio gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić. On je samo 3 meseca pre nego što je klubu dodeljen novac izbrisan iz registra i umesto njega je kao vlasnik upisan Jovan Marjanović.

apr Izmene u APR-u; foto: PrintscreenJula prošle godine u Agenciji za privredne registre promenjen je naziv kluba iz Top team Niš u Radnički. Promenjen je i vlasnik, pa je umesto Stojičića kao zastupnik upisan MMA borac Marjanović.

Postupajući u skladu sa odredbom člana 17. stav 3. i 4. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, podnosilac je dostavio registracionu prijavu zavedenu pod brojem BS 2484/2023 dana 10.07.2023. godine, a pozivajući se na broj rešenja kojim je prethodna prijava odbačena BS 2314/2023 od 30.06.2023. godine, jer je utvrđeno da nisu bili ispunjeni uslovi iz člana 14. stav 1. tačka 2), 5), 6), 7), 8), 9) istog Zakona - piše u dokumentaciji.

stojičić mma radnički Stojičić i Marjanović zajedno na fotografiji; foto: Printscreen / Instagram / mmaradnickinisVeć oktobra, samo tri meseca od promena u registru, klub sa Gradom sklapa ugovor vredan milion dinara za sufinansiranje programa “Borilački centar”.

U obrazloženju piše da se novac dodeljuje zbog “zadovoljavanja potreba i interesa građana u oblasti sporta”, a ugovor potpisuju Jovan Marjanović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

ugovor Deo ugovora; foto: PrintscreenIako prema APR-u više nije vlasnik, Stojičić se i dalje pojavljuje na fotografijama na zvaničnim stranicama kluba sa njegovim obeležjima, zajedno sa Marjanovićem, koji je inače i vlasnik Rvačkog sportskog udruženja Sinđelić.

Klub je kao sportsko udruženje registrovan u APR-u decembra 2014. godine, a registracionu prijavu podneo je upravo sadašnji gradski većnik, iako je tada pogrešno upisan kao "Aleksandar Stojčić", što je kasnije ispravljeno.

Stojičić kaže da više nema uvid u rad i zahteve kluba i da nijedan većnik ne može da utiče na odluke Gradskog veća.

Već odavno nisam vlasnik kluba, niti imam uvid u njihov rad i zahteve. Nijedan većnik, pa bio to i ja, ne može ni na koji način da utiče na odluke i saglasnosti resornih uprava, formiranih komisija, odluke Veća, odluke zamenika i pomoćnika gradonačelnika ili samog gradonačelnika - odgovara većnik.

Zbog čega je promenjen vlasnik i da li je program “Borilački centar” realizovan - iz kluba nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

*Tekst je dopunjen odgovorom gradskog većnika za sport Aleksandra Stojičića.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Ugovor 1. deo (preuzmi) - 267.62 KB
  2. Ugovor 2. deo (preuzmi) - 285.56 KB
  3. Ugovor 3. deo (preuzmi) - 218.56 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    18:34 // 17. 2. 2024.

    Sve ima svoj početak, vrhunac i kraj… Pamet u glavu i glasajte kad iste priiku. Da talog nestane…

  • Marčelo komplex

    17:06 // 17. 2. 2024.

    Ma samo gas

  • Smajli

    23:24 // 16. 2. 2024.

    O tome koliko je ovo nevešto ne bih govorio. Postavio bih pitanje:
    Koliko dobija klub selektora reprezentacije kik boksa Srbije i najtrofejnijeg niškog kluba KBK Niš?
    Verovatno 10x manje, a verujem da ove persone tamo ne smeju ni na sparing. Pozz I neka demantuju.
    Smajli

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: