Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 11. 6. 2013.

| Istražujemo

Ko će birati direktore niških preduzeća?

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
odbor-za-imenovanja.jpg
Sednica Odbora za imenovanja, arhivska fotografija

Odbor za imenovanja Skupštine Grada izabrao je petočlanu komisiju koja će nakon konkursa odlučivati o direktorima javnih preduzeća u Nišu.

Na čelu komisije biće Sanja Milijić (SNS) trenutno zaposlena u Službi za poslove gradonačelnika.

U priloženom CV-ju, u svega 5 rečenica je pojašnjeno da je Sanja Milijić završila Pravni fakultet u Novom Sadu i da je trenutno student 4. godine Ekonomskog fakulteta u istom gradu.

markovic Nađa Marković, arhivska fotografijaJedan od članova Komisije biće i Nađa Marković (URS), koja je proteklih godina obavljala više funkcija u Gradskoj upravi, a trenutno je sekretar Gradskog veća. Markovićka je predložena od strane Stalne konferencije gradova i opština.

Iako je ona već na jednoj javnoj funkciji, predsednik Odbora za imenovanja Dejan Jovanović (SNS) kaže da prema novom Zakonu o javnim preduzećima ona može biti i član komisije.

- Nema prepreke da ona bude član, jer ona nije ni poslanik, ni odbornik. Nije ni izabrano, ni imenovano lice. Imenovana lica su ona koje imenuje direktno Skupština. Ona je postavljena od strane Veća i za takva lica zakon ne kaže da li mogu ili ne, podrazumeva se da imaju prava da budu članovi - objašnjava Jovanović.

Jovanović kaže da je ista situacija i sa Sanjom Milijić.

jovanovic Dejan Jovanović, arhivska fotografija- Ona je predlog Srpske napredne stranke i naša ideja je bila da postoji dobra komunikacija između kabineta gradonačelnika i rada komisije. Po meni je ona dobro rešenje zbog komunikacije - kaže Jovanović.

Predsednik Odbora za imenovanja je naglasio da je jedina razlika u tome što je Nađi Marković ovo druga funkcija i da će nakon postavljenja morati da zatraži mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije zbog Zakona o sukobu interesa.

Pored Sanje Milijić i Nađe Marković, petočlanu komisiju čine i Jadranka Stefanović (URS), Mara Krstić (SPS) i doktor Rade Čukuranović (DSS). Čukuranović je 2006. izabran za redovnog profesora Medicinskog fakulteta, a od 1983. radi na Klinici za nefrologiju niškog Kliničkog centra.


Nakon konkursa, kako je gostujući u emisiji “15 minuta” objasnio predsednik Skupštine Grada Mile Ilić, novoformirana komisija predložiće resornim upravama po tri kandidata za svako preduzeće.

Uprava će izabrati jednog kandidata kojeg će predložiti Skupštini na usvajanje. Očekuje se da ceo postupak bude završen do septembra ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smrda Mudic

    16:03 // 19. 6. 2013.

    Ko ce birati direktore znam, a za razliku od vecine znam i koga ce izabrati, pa ako neko sme da se kladi stojim na raspolaganju, dajem fore 1:10.....................

  • pero peric

    17:47 // 17. 6. 2013.

    Dakle, vidi se da je izabrana casna i postena komisija za pravedan izbor kandidata za direktora.

  • Zoran

    13:39 // 12. 6. 2013.

    Eeeee to su strucnjaci! Ova devojcica sto je glavni baja sa jednim zavrsenim privatnim fakultetom i drugim na putu ima sve da resi. Bolje ni nemaju, njihovi kadrovi nemaju ni te nazovi fakultete

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: