Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:15, 30. 5. 2012.

Ko dobija tendere po Nišu?

novac foto: Beta

Južne vesti istraživale ko dobija najviše poslova na tenderima koje sprovodi gradska vlast, koliko para, za koje poslove i kako uopšte funkcionišu javne nabavke u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Tasha

    23:18 // 30. 5. 2012.

    Bravo!

  • Stevica Kurcubic

    23:18 // 30. 5. 2012.

    Sto ne kazete ko je direktor MD GIT i kako to bivsi nacelnik uprave za komunalne delatnost Nisa koji je ucestvovao u sklapanju poslova inace Simonovicev kadar sada direktuje.

    • Batke

      01:44 // 31. 5. 2012.

      Zaboravili ste bananu da spomenete !!!

  • gari

    00:24 // 31. 5. 2012.

    auuuuu .....
    A ja mislio skoz drugacije,
    pravi sam @!

  • petar

    00:41 // 31. 5. 2012.

    Ljudi, da li je još neko primetio da se ovde najčešće pominje "MD GIT" i da novčani iznosi poslova koje je ova firma dobijala redovno imaju po 9 nula?!?
    Valjda zato što je firma osnovana "davne" 2005. pa ima dugogodišnje iskustvo i "respektabilne" reference!
    Ništa ne tvrdim, samo primećujem...
    Btw, čestitke autoru. Tekst je odličan.

    • Niko

      17:29 // 31. 5. 2012.

      Ne iz tog razloga, vec zato sto hrani 500 ljudi!

  • Profesor

    01:41 // 31. 5. 2012.

    Svaka čast "Južnim Vestima" za pokretanje ove teme u javnosti. Nadam se da će i neko kompetentan iz istražnih organa da se zainteresuje kako je trošen novac poreskih obveznika u proteklom periodu. Šta su sve kupovali i "nabavljali" razni, politički postavljeni, načelnici i direktori Javnih Preduzeća i Ustanova. A, tek kakvi su sve Finansijski Izveštaji tih gradskih "firmi" bili usvajani i verifikovani od strane gradskih moćnika? Zašto su bili smenjivani predsednici upravnih i nadzornih odbora ili čak i celi Upravni Odbori u nekim ustanovama ako se ne slože ili, ne daj Bože, traže uvid u takve Izveštaje pre usvajanja?

  • bojan stojanovic

    03:19 // 31. 5. 2012.

    MOLIO BIH REDAKCIJU J VESTI DA ISPITA SVE U VEZI J NABAVKE PREMA MD GITU JER IMA MNOGO PRLJAVIH STVARI I VOLEO BI DA TO VI PRVI URADITE JER BI DOKAZALI DA STE VEOMA PROFESIONALNI I VREME JE DA SE SAZNA I DA GRADJANI CUJU.

    • Nikola

      14:14 // 1. 6. 2012.

      Dobro, dobro. Samo ne viči.
      Ne koristite isključivo velika slova. VELIKA SLOVA IZGLEDAJU KAO DA VIČETE.
      Pozdrav

  • Ingwarr

    08:55 // 31. 5. 2012.

    Pa kad se bude preispitalo sta su sve u ovom nasem gradu "uradili" Branislav Jovanovic i G17 ili URS sve ce ljudima biti jasno.Samo se plasim da ne bude kasno otkriveno

  • qwqwqw

    09:08 // 31. 5. 2012.

    Neću da Vam kvarim volju, jer ste u pravu, baš kao i autor članka. Medjutim ovi problemi su prisutni u svim većim gradovima u Srbiji - mislim na umešanost članova lokalne vlasti u izbor firmi koje dobijaju velike poslove.
    Znam da Nišlije nemaju mnogo od te činjenice, ali ako nešto izdvaja Niš u celoj priči je to što je MD git firma iz Niša. Zamislite ujdurmu da nam Čair zida neka Beogradska firma recimo, a moglo je lako da se desi da ,iz nekog razloga, čelnici stranaka u Beogradu nisu dali tu autonomiju stranačkim kolegama u Nišu.

  • Rogi Inglewood

    09:27 // 31. 5. 2012.

    Pazite,to sto se pominje bas ta firma opet moze da bude samo tendeciozan novinarski nacin prozivke.Ali svi vise nego dobro znamo da u ovom gradu mnogo toga - da ne kazemo bas da nista ne valja - i da treba ribu cistiti od glave - pa izvolite gospodo, krenimo vec jednom. U svakom slucaju svaka cast za tekst, meni licno je dosta pomogao u shvatanju nekih nelogicnosti.

    • Nije bas tako

      21:39 // 31. 5. 2012.

      Pominjanje MD Gita uopste nije tendenciozno. Ovo sto Juzne Vesti prenose je samo delic onoga sto ova firma radi u gradu. Na vise lokacija u gradu i van njega je ova firma angazovana. Ispada da samo oni imaju ljude i kapacitete za gradjevinske radove. Svaka cast Juzne Vesti, nastavite tako!

  • ljubazna komsinica

    09:34 // 31. 5. 2012.

    http://www.boniteti.rs/BoniteteCE/Pages/Company.aspx?CompanyId=128522&CompanyDetailType=QuickView&

  • Deki

    17:22 // 31. 5. 2012.

    MD GIT je firma jedina na prostorima koja toliko koliko poseduje operativu velicine koja moze da zadovolji potrebama ovog grada.
    Inace firma broji preko 500 uposljenika smatram normalnim da vecinu poslova dobije i samim tim prehrani nase "gradjevinske porodice".
    Posle unistenja PZP Nis ocekuje se da MD GIT, Niskogradnja, Put inzenjering, Vodogradnja, Product, Silo, .. dobiju vecinu poslova.
    Misljenja sam da sav posao i treba da ostane u Nisu.

    • petar

      00:01 // 1. 6. 2012.

      Aha, znači iako je, recimo, firma iz Lapova, koja ima bolje reference za odredjeni posao, ponudila je 10% nižu cenu od MD GIT i potpuno ispunjava uslove tendera, posao će, ipak, dobiti MD GIT?! I ako na taj način više puta godišnje dobije poslove čija je vrednost sa 9 nula, to jednostavno znači da je budžet oštećen za par stotina miliona! I to samo zato što "hrani" 500 usta...
      Bravo, još jedna "patriotska pljačka"!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: