Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

02:03, 11. 6. 2010.

| Istražujemo

Kolika je imovina niških funkcionera

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

Šta su niški funkcioneri i poslanici prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije?

Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije, najveća primanja ima Branislav Jovanović, prvi čovek G17 plus u Nišu. Jovanović je prijavio platu od 100.000 dinara koju prima kao narodni poslanik i 30.000 dinara koje je primao u Direkciji za izgradnju grada na čijem je čelu bio do pre par dana. Od imovine, Jovanović ima samo četvrtinu kuće od 40 kvadratnih metara, koju je nasledio. Kola nema.

Drugi po primanjima je Boško Ristić, visoki funkcioner Demokratske stranke. Ristić je prijavio platu od 93.000 kao narodni poslanik, a prima i po 15.772 dinara mesečno kao član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaštva. 

Boško Ristić je ubedljivo na prvom mestu kada je reč o imovini. Na spisku prijavljenih nekretnina nalaze se kuća od 120 kvadrata koju je nasledio, dvoiposoban stan-kancelarija koji je kupio od prodaje dela nasleđene kuće, trosoban stan koji je kupio preko hipotekarnog kredita i lokal od 20 kvadrata koji je izgradio 1987. godine. Ristić ne poseduje automobil.

Treći po primanjima je Milan Lapčević, funkcioner DSS. Lapčević mesečno prima 105.000 dinara platu narodnog poslanika i još 10.000 paušal kao odbornik u Skupštini grada Niša. Poseduje kuću od 260 kvadrata koju je izgradio i jedini je funkcioner koji poseduje svoj automobil. On vozi Reno Senik, 2004. godište.

Na četvrtom mestu je gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, koji mesečno prima 114.000 dinara. Prvi čovek grada od nekretnina raspolaže sa stanom od 92 kvadrata koji je kupio i garažom od 19 kvadratnih metara. Ne poseduje automobil.

Nikola Savić, narodni poslanik Srpske radikalne stranke, ako izuzmemo platu od 108.000 dinara koju prima kao narodni poslanik, najsiromašniji je niški funkcioner. Savić nema ništa od nekretnina, niti poseduje automobil.

Iako prima novac iz državnog budžeta na tri mesta, socijalista, Mile Ilić nalazi se na dnu po zbiru primanja. Ilić mesečno prima 30.000 dinara paušala za narodnog poslanika, 36.000 kao predsednik Skupštine grada Niša i još 6.000 odborničkog paušala. I sudeći prema prijavljenoj imovini Ilić spada u siromašnije funkcionere. Na njegovoj imovinskoj karti nalaze se samo garaža od 15 kvadrata koju je kupio i 4 ara šume pete klase koju je takođe kupio. Automobil ne poseduje.

Najmanju platu ima jedini predsednik gradske opštine čiji podaci su javno dostupni, Igor Novaković, funkcioner SPS. Prvi čovek opštine Palilula mesečno prima 23.000 dinara, od nekretnina poseduje trosoban stan od 80 kvadrata i vozi Audi A6, proizveden 2006. godine.

Vredi pomenuti da niko od funkcionera nije prijavio da ima bilo kakav novac na štednim računima u bankama.


NAPOMENA: svi podaci predstavljaju prepis imovinskih karti koje su sami funkcioneri dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije tokom januara 2010. godine.

U trenutku pisanja teksta ovo su bili jedini javni funkcioneri iz Niša čije su imovinske karte bile objavljene, odnosno čije smo podatke pronašli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marina

    19:43 // 19. 4. 2011.

    JADAN BANE, HAJ DA POMOGNEMO ČOVEKA DOBROVOLJNIM PRILOGOM, SA SAKUPIMO KOJI DINAR DA MU DOKUPIMO KOJI KVADRAT STAMBENOG PROSTORA..MA STRAŠNO KOLIKI FOND LAŽI POSEDUJE.KAKAV JE TO POSLANIK, A MNOGO PUTA I DIREKTOR A TAKO SIROMAŠAN, MA BAŠ ŽALOSNO.

  • Marko Jer.

    23:21 // 30. 6. 2010.

    Wow!!! Ajde sad, zamalo da poverujem......
    Zaista sramota ne znam zbog cega ljudi uopste izlaze na glasanje, da bi nekolicina stekla bogatstvo? Sad komentar na imovinu tzv. gradskih lopova, onaj ne znam ni kako se zove a i ne zanima me, vozi audi iz 2006 i nema imovine? Znaci prvo se kupuje auto pa posle sve ostalo.....Za BANANAMENA nista i da se ne kaze, pojeo je bananu i postao to sto jeste....
    Mile Ilic, poznati....
    Moje misljenje je da je najgori od svih gdin Bosko Ristic, cak je napredovao i do clana visokog saveta sudstva, sposoban je nema sta.....
    Ovaj iz dss jedini ima automobil? Znaci ostali se voze busom? Radikal nije nista bolji, mada bi trebali organi gonjenja da provere sta radi sa parama, jer ako nema nista od imovine, pokretne ili nepokretne onda se postavlja pitanje sta radi sa za ovaj nas narod veliki novac??? Mozda je poceo da se kocka, pije ili ima "neku sa strane"! Ipak je on izaslanik naroda srpskog......
    Ako treba da se ugledamo na vec pomenute onda smo blago receno propali kao zna se vec sta.....
    A oni vode ovu drzavu......
    Zapitajmo se gde?????
    Glasjte da vas kradu!!!
    Eto novi slogan za sledece izbore.......

  • MilanG

    14:51 // 29. 6. 2010.

    Drzte lopove!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: