Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 14. 2. 2012.

| Istražujemo

Koliko mesta ima u hali Čair?

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
hala čair Niš
Hala Čair, foto: SC Čair

Južne vesti pokušale su da utvrde koliko ima mesta za sedenje u niškoj hali Čair.

Ovaj podatak postao je u poslednjih mesec dana kamen spoticanja predstavnika Grada, organizatora sportskih događaja i javnosti. Međutim, i dalje svako ima "svoju brojku".

Na sajtu Grada Niša u tekstovima "Izdata upotrebna dozvola za halu Čair" (28. septembar 2011) i "Nastavak priprema za Evropsko prvenstvo u Nišu" (28. decembar 2011) piše da je hala ima 4.800 mesta.

- U višenamenskom objektu ima mesta za 4.800 posetilaca na tribinama, što je 500 mesta više nego ranije - piše u pomenutim tekstovima.

Ovo je u razgovoru za Južne vesti potvrdio i Miomir Pešić, direktor Gradske stambene agencije i koordinator rekonstrukcije hale.

- Hala Čair ima 4.800 mesta. Po projektu, u krajnjoj liniji, a po projektu je sve urađeno i dobijena Upotrebna dozvola, ne treba u to sumnjati. Ja ih fizički, iskreno, nisam brojao, ali to je po projektu. Sad, za Dejvis kup je bilo još nešto ispred tribina, pa je možda bilo 5.000, ne znam koliko karata je prodato - kaže Pešić.

Bratislav Ignjatović Bratislav Ignjatović

Nasuprot ovome, u Teniskom i Košarkaškom savezu, kao i u Sportskom centru Čair koji gazduje halom, tvrde da je kapacitet rekonstruisane hale daleko manji.

Direktor Sportskog centra Čair Bratislav Ignjatović odbacuje tvrdnje Miomira Pešića i kaže da hala ima "oko 4.000 mesta", koliko piše i na zvaničnom sajtu hale, što zavisi od sporta koji se igra.

- Ma, nema 4.800, možda ima 3.800. Toliko koliko je planirano projektom, toliko i ima - kaže Ignjatović.

U Teniskom savezu Srbije kažu da je za Dejvis kup bilo čak i manje.

- Za Dejvis kup je bilo tačno 3.670 mesta. Mi smo uzeli plan i po njemu štampali karte - kaže Miodrag Tomić, potpredsednik Saveza.

U Košarkaškom savezu istočne Srbije kažu da su prebrojali sva mesta i tvrde da nema 4.800 mesta.

- Mi smo išli i "ručno" brojali sve stolice. Tribine imaju 3.099 mesta, deo tribina sa narandžastim stolicama iza koševa još 2 puta po 100. U parteru ima 2 puta po 376 stolica i u 7 loža po 12 mesta. To je sve ukupno tačno 4.135 mesta - tvrdi Vladimir Gogić iz Organizacionog odbora Kupa Radivoja Koraća.

Hala Čair izgrađena je 1974. godine, a krajem 2011. kompletno je rekonstruisana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filip

    00:47 // 23. 2. 2012.

    Sto ne dodjoste VI koji vam treba hala od 10000 i vise mesta, na rukometne utakmice jedinih superligasa grada Nisa? Na utakmicama po max 500 coveka, a sada hocemo arenu, SMESNOOO.
    Sta, bilo vam je mnogo da date 100 din, a kada bi iamli arenu i karte od min10e (sasvim normalna cena za takav objekat) da vidim kada bi gledali nesto i kada bi usli.
    Dajte ova hala je odlicna kakav je dvoranski sport u Nisu. Ispunjava te norme, cak i MNOGO vise od toga.
    Ovakvih utakmica tipa reprezentacije itd. dobro bi bilo kada bi bile jednom u 3 meseca.

  • realno

    11:22 // 19. 2. 2012.

    sleepwalkeru da ti kazem ja tebi posto vidim da branis ove lopove a mozda si i ti zajedno sa njima.to sto pricas da sa 10 mil eura ne moze da se izgradi nova hala to su budalastine.pa naravno da i ne moze kad 2/3 tih para ode u privatne dzepove.i ne pravi se budala i pametnjakovic kad se ne razumes u neke stvari.ista je situacija i sa stadionom cair.bruka i sramota sta se radi u ovom gradu.ti nama pricas koliko kostaju hale u svetu a i ovu niste napravili kako treba.treba da vas je sramota da mozete tako nesto da izjavite.vi mislite da je ovaj narod glup i ogranicen.kada se bude promenila vlast ,a uskoro ce,ima da pevate kao slavuji ko je uzeo pare.majkku vam jebem lopovsku.i ne postavljaj vise ovakve komentare da vam se smeju ljudi.poz nislija

  • Milos Djokic

    10:51 // 15. 2. 2012.

    Izuzetno sam ponosan kao gradjanin Nisa kada preko tv-a vidim u prvih nekoliko krugova oko teniskog terena clanove niske strucne, intelektualne i moralne elite i clanove njihovih uzih i sirih porodica. Zahvaljujuci njima, Nis je ovde gde se sada nalazi. Na nasu srecu, ima ih dosta (milos MAGISTAR simonovic, Milance Toplana, bahati nepismeni kursadzija iz Leposavica-direktor OS Cele kula, Boza Oluja, Milen aftobus, Radovic sarmantna bradica, BAnence banana itd.). Podrzimo ih svim srcem cak i ako im se nekada slucajno potkrade neka greska (1000-1500 mesta u hali)jer je to cista slucajnost-oni su tu gde su da bi nama bilo bolje i da bi nam grad cvetao. Oni toliko toga ucinise za Nis a tebi Blagojevicu smeta nekooooliko mesta za sedenje ili par centimetara visine hale-pa stvarno sramota. DA li sebe mozes da pogledas u ogledalo posle ovakvih tekstova u kojima samo napadas divne, strucne i iznad svega postene ljude?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: