Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 5. 8. 2013.

| Istražujemo

Manipulacije SPS sa gradskim novcem

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti, Alo
vlajkovic.jpg
Slavoljub Vlajković, arhivska fotografija

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je istragu zbog sumnje da niški SPS već duže vreme novac iz gradskog budžeta preusmerava na račun firme koja je u vlasništvu te partije, saznaje "Alo".

Prema izvoru tog lista iz Agencije, reč je o novcu koji SPS kao parlamentarna stranka dobija od Grada.

- Raspolažemo saznanjima da je niški odbor SPS-a osmislio poseban model prikrivenog finansiranja, koji zakon izričito zabranjuje. Novac iz gradske kase su prebacivali na račun privatne firme koju nisu smeli da imaju, a potom trošili za stranačke aktivnosti - kaže izvor iz Agencije.

Inače, dokumenta do kojih je „Alo!“ došao ukazuju na to da je instrukcije za ovakvo finansiranje stranke dao predsednik Gradskog odbora SPS u Nišu i aktuelni narodni poslanik stranke Slavoljub Vlajković. Dopis upravi

Prema tim informacijama Vlajković je od gradske Uprave za finansije 5. novembra 2010. i 10. decembra 2012. godine slao dopise u kojima je tražio da se novac namenjen SPS-u uplaćuje na račune firme „Znak“, navodeći da su u pitanju računi Gradskog odbora SPS-a.

Da se novac umesto na račun stranke sliva na račun privatne firme u kojoj SPS ima 100 odsto udela, potvrdio je i sam Vlajković.

- Znam da po novom zakonu to ne bismo smeli da radimo, ali ništa od tog novca nismo zloupotrebili. Svaki dinar je utrošen za redovne troškove, plate, račune za grejanje i struju. Jedini način da finansiramo plate zaposlenih u stranci je bio preko tog preduzeća, koje ćemo sada privatizovati. Nisam ekonomista, ali konsolidovaćemo mi to sve - rekao je Vlajković za "Alo".

Vlajković je dodao i da je Uprava za finansije grada Niša „bila dužna da poznaje zakon i da upozori njega i stranku je takav transfer novca nezakonit“.

Prema informacijama iz gradske Uprave za finansije od oktobra 2010. do decembra 2012. godine na račun firme "Znak" iz niškog budžeta isplaćeno 768.407 dinara.

Inače, "Znak d.o.o" je osnovan 15. juna 2001. godine, na adresi na kojoj se nalazi i SPS u Ulici Nade Tomić.

Vredi pomenuti da je kao osnovna delatnost firme navedena "Nespecijalizovana trgovina na veliko".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VALKIRA

    01:24 // 19. 8. 2013.

    ZNAK, je fantomska firma iza Vlajkovic Slavoljub.Nema ga nigde u prici, ali kontrolise priliv sredstava.
    2010 godine Poreska policija je nasla nepravilnosti, ali ga je zastitio #zet# iz UBPOK-a...

  • Ivan Grozni

    18:27 // 6. 8. 2013.

    E jebi ga trebali da ih upozore da je to protivzakonito.kakva glupost.Ovi bre ko da nisu normalni.Niko iz SPS-a nije znao da krse zakon,Novakovic nezna da je zaposlio Slavkovicevu cerku i ucutase se!!

    • sky

      08:49 // 8. 8. 2013.

      Snezana Jovanovic bivsa nacelnica Uprave za finansije (kadar DS), treba da objasni zasto je te pare prebacivala na privatnu firmu

  • Durlanski

    14:41 // 6. 8. 2013.

    Kolika je zakonom propisana kazna za ovo delo i mogu li bar J.V da isprate slucaj do kraja da vidimo da li ce banda da odgovara?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: