Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 4. 7. 2023.

| Istražujemo

Ministarka je razrešila dužnosti direktorke bolnice, ona se kao penzionerka zaposlila u istoj ustanovi

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Specijalna bolnica Sokobanja
Vratila se u Specijalnu bolnicu u Sokobanji kao penzionerka; foto: printskrin/soko-banja.rs

Manje od mesec i po dana nakon što je ministarka zdravlja, nakon prijave nepotizma i tuče lekara, razrešila dužnosti v. d. direktorke Specijalne bolnice u Sokobanji Vesnu Milanović posle 8 godina na toj funkciji - ona se kao penzionerka, sa tada nepunih 67 godina, zaposlila u Laboratoriji u istoj bolnici.

Početkom aprila je ministarka Danica Grujičić potpisala razrešenje dugogodišnje direktorke sokobanjske Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti, koje je usledilo nakon prijave nepotizma i tuče. Milanović je tada novinarima rekla da nije smenjena, već samo formalno razrešena zbog odlaska u penziju, za koju je rekla da je uslov stekla tek ove godine. Spec bolnica Sokobanja lična karta Milanović; foto: JV 67-godišnja Vesna Milanović se zaposlila u ustanovi dok je penzionerka; foto: JV

Poručila je novinarima tada i da je ostave da mirno uživa u penziji. Ali to nije dugo trajalo, jer se posle manje od mesec i po dana vratila da radi u istoj bolnici, a tokom kratkog uživanja u penzionerskim danima prijavila se na konkurs ustanove kojom je nekada rukovodila.

To su informacije do kojih su novinari Južnih vesti došli i zvaničnih dokumenata koje su dostavili na Zahtev iz Specijalne bolnice. Vesna Milanović zvanično od 15. maja radi u Laboratoriji ustanove u kojoj je bila zaposlena od 1984. do 2023. godine, prvo kao lekar opšte prakse, a potom kao pomoćnica direktora i v. d. direktorke.

Spec bolnica Sokobanja odgovor na Zahtev; foto: JV Prijavile se 3 kandidatkinje, ali samo bivša direktorka ispunjavala sve uslove; foto: JV Da će kao penzionerka početi da radi novinarima je više izvora potvrdilo još u aprilu, kada je konkurs tek raspisan.

Nova v. d. direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja" Ivana Filipović nepunih dve nedelje od kako je imenovana na tu funkciju raspisala je konkurs za posao, a isti je namenjen za bišu direktorku Vesnu Milanović koju je ministarka zdravlja Prof. dr Danica Grujičić smenila i koja je otišla u penziju - informacije su zaposlenih iz ustanove.

Sumnje zaposlenih da se njihova bivša direktorka kao penzionerka vraća u Specijalnu bolnicu, dok mladi čekaju na Birou rada bez posla i plate, a Milanović će primati i platu i penziju - obistinile su se nakon sprovedenog javnog oglasa.

Spec bolnica Sokobanja odluka o kandidatima; foto: JV Komisija nije ni razmatrala kandidate, jer kažu da je samo njena prijava potpuna; foto: JV Nije bila jedini kandidat na oglasu za doktora medicine specijaliste u kliničko-biohemijskoj, hematološkoj i imunološkoj dijagnostici, koji je objavljen 12. aprila, ali prema dostavljenim informacijama - jedina je ispunjavala uslove.

Na javni oglas br. 01-797/1 od 12.04.2023. godine je pristiglo ukupno 3 prijave, od toga su dve bile blagovremene, a jedna je pristigla nakon isteka roka za podnošenje prijava, pa ista nije ni razmatrana, već je vraćena podnosiocu M. S. iz Niša. Prijava D. B. iz Niša je odbačena iz razloga što nije ispunjavala obavezne uslove predviđene javnim oglasom, odnosno ista je dostavila diplomu o završenoj specijalizaciji iz imunologije, a javnim oglasom je tražena specijalizacija iz kliničke biohemije. Prijava Vesne Milanović bila je jedina ispravna i blagovremena, pa stoga nije bilo potrebe za komisijskim razmatranjem iste - odgovor je Specijalne bolnice "Sokobanja".

Spec bolnica Sokobanja ugovor o radu; foto: JV Ugovor o radu potpisala 5. maja; foto: JV Ugovor o radu potpisala je na 3 meseca, a na pitanja novinara na poziv upućen još 29. maja, o svom zapošljavanju samo je pitala "zašto je to bitno", spustila slušalicu i više se nije javljala na telefon, kao ni nova v. d. direktorka Ivana Filipović.

Više zaposlenih koji su insistirali na anonimnosti ponavljaju da je konkurs bio "pisan za nju" i da je bilo pritisaka da se zaposli baš ona.

Bilo je i drugih kandidata, ali uzalud, konkurs je bio pisan za nju. Javila se i neka mlađa osoba, ali ona nije primljena. Dolazi na posao, ne viđamo je baš svakog dana, ali moguće je da radi i od kuće, jer ona nema potrebe da ovde dolazi, pregleda, potpiše i to je to, nema nekih kliničkih aktivnosti. Krivo mi je što mladi ljudi koji žele da rade eto ne mogu da rade, jer ona na primer sada radi kao penzionerka. Milina, na tom radnom mestu se praktično ništa ne radi, ona prima i platu i penziju, a zaposlena je na 3 meseca, ali sa tendencijom da se to produžava - govore zaposleni.

Spec bolnica Sokobanja biografija Milanović; foto: JV Biografija Vesne Milanović koju je dostavila uz prijavu na oglas za posao; foto: JV Milanović je rođena 1956. godine u Sokobanji i specijalizirala je kliničku biohemiju na Medicinskom fakultetu u Nišu 2000. godine, a zvanje doktora medicine na istom fakultetu stekla je 1984. godine - piše u biografiji koju je dostavila u prijavi na oglas za posao.

Iste 1984. godine kada je diplomirala zaposlila se u Specijalnoj bolnici u Sokobanji i do završetka specijalizacije je radila kao lekar opšte prakse, do 2006. je bila lekar specijalista u ovoj ustanovi, do 2015. i pomoćnica direktora, a od tada do aprila 2023. godine, kada je ministarka razrešila dužnosti, bila je v. d. direktora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Konstrakta

    07:41 // 7. 7. 2023.

    Sve su ovo tacne informacije.
    Prvo dr Antonijevića, zatim sve ostale vratiti da rade.

  • Miloš Miloradovic

    23:40 // 6. 7. 2023.

    Sramota za ustanovu.
    Sadašnja direktorka je veliki radnik!!!
    Hitna smena celokupnog zdravsta pocevsi od dr Antonijevića.

  • Nenad Petrović

    10:28 // 6. 7. 2023.

    Skoro sam bio u medicini rada na pregledu za obnovu vizačke dozvole. Četiri lekara su bili u iznad 65 godina. Znači rade u poznim godinama, jer nema ko da radi. Hiljade mladih sa srednjom spremom bi radili kao obetbeđenje, a pogledajte ko radi. Penzioneri MUP-a masovno rade iako imaju dobre penzije. Oni su provereni i imaju svoje prednosti za poslodavca. Država to uopšte ne priomećuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: