Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 3. 10. 2016.

| Istražujemo

Ministarstvo: Stadion Čair bez upotrebne dozvole zbog nemara Grada

Autor:A. N, A. S.Izvor:Južne vesti
Stadion Čair - JV arhiva
Publika već godinama na tribini bez upotrebne dozvole; foto: JV arhiva

Iako je Ministarstvo građevinarstva dopisom tražilo Gradu Nišu kao investitoru potrebnu dokumentaciju kako bi upotrebna dozvola niškom stadionu Čair bila izdata, skoro godinu dana nema odgovora iz Gradske uprave gde ćute i na novinarska pitanja.

Ministarstvo je, kako pišu u odgovoru “Južnim vestima”, gradskim vlastima juna 2014. odobrilo formiranje Komisije za tehnički pregled, što je preduslov za izdavanje upotrebne dozvole za stadion Čair.

Ipak, paradoksalno, u Ministarstvu tvrde da ceo taj proces koji su i pokrenule gradske vlasti nije okončan jer Grad Niš nije dostavio potpunu dokumentaciju za to. Tačnije, još nema "Izveštaja o tehničkom pregledu", kako bi se utvrdilo da li je objekat "pogodan" za izdavanje dozvole.

S obzirom da je izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji da se poveravanje posla tehničkog pregleda radi direktno, na relaciji investitor - komisija za tehnički prijem, Ministarstvo je investitora - Grad Niš obavestilo o ovoj činjenici dopisom od 16.11.2015. Do današnjeg dana investitor nije dostavio dokumentaciju i dokaze na osnovu koje bi Ministarstvo izdalo upotrebnu dozvolu - poručuju iz Ministarstva.

Međutim, zbog čega već skoro godinu dana niko ne odgovara na dopise Ministarstva, novinari nisu uspeli da saznaju ni od nadležnih u Gradu.

Gradska Uprava za planiranje i izgradnju novinare je uputila na Direkciju za izgradnju, u Direkciji su rekli da je čitav postupak oko upotrebne dozvole vodila posebna komisija koju je formirao bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić, a iz Gradske kuće ni deset dana od poslatih pitanja nema odgovora. 

Zbog toge je i dalje nepoznanica zbog čega je prekinuta komunikacija sa resornim Ministarstvom, a stadion i dalje koristi i bez neophodne upotrebne dozvole.


I struju priključili bez dozvole

Da stvar bude gora, u međuvrmenu je istočnoj tribini stadiona isključena struja, pa je bilo dovedeno u pitanje odigravanje prvenstvene utakmice Radničkog i Mladosti iz Lučana.

Iako u niškoj Elektrodistribuciji ne znaju, a iz EPS-a i dalje ne odgovaraju na pitanja novinara “Južnih vesti”, neko je priključio struju stadionu i utakmica je odigrana.

Sudeći prema kablu koji se vidi, struja je “pozajmljena” od hale Čair, ali u Gradu su više puta rekli da oni s tim nemaju ništa.

Ko god da je priključio stadion to je učinio protivzakonito, jer objekti bez upotrebne dozvole ne mogu da se priključuju na elektro-mrežu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada stanojevic

    13:09 // 6. 11. 2016.

    Da li ste se zapitali da li stadion ispunjava sve potrebne uslove da bi komisija za funkiconalnu ispravnost objekta dala preporuku za izdavanje upotrebne dozvole? Da li ste primetili da kruzni put oko stadiona ima jedno usko grlo a pravilnivci vezani za vatrogasna vozila kazu da je potrebna minimalna sirina za jednosmerni saobracaj 3,5m, i da bi se to ostvarilo treba rusiti neke objekte.

  • Bebac

    00:15 // 4. 10. 2016.

    Ajnstajn je jednom rekao: Razlika izmedju gluposti i genijalnosti je samo jedna i to da genijalnost ima svoju granicu a medju ekipom koja vrslja gradom od 1990. do sada granice ne postoje.

    • Rodjeni

      09:24 // 4. 10. 2016.

      g.Bojan Marinkovic -BOJZI sve ostalo suvisno.

    • Roki

      09:26 // 4. 10. 2016.

      Motka,moj prijatelju i to govnjiva

    • Hrane auto

      09:17 // 5. 10. 2016.

      Dali je Bojzi pozvan kod glavnog "baje"na razgovor o preuzimanju kluba.

  • Verko

    21:41 // 3. 10. 2016.

    Procedura je znana i poznata isto koliko i neznanje gradskih većnika i vlasti.

    • Stole

      22:57 // 3. 10. 2016.

      Bojzija za presednika,a ovog Radana u gledaliste.Samo Bojzi zna kako dalje i da sam izabere saradnike.Decko je rodjen za presednika,i da rastera ove koji su sada.

    • Micotakis

      22:59 // 3. 10. 2016.

      Naravno,samo Bojzi moze da zavede red.Rodila ga majka,nas lepotan i da mu se niko ne mesa u posao.

    • dex

      23:00 // 3. 10. 2016.

      Bojzi BOJZI bojzi ale ale o bojzi ale

    • Bulevar

      23:09 // 3. 10. 2016.

      Svi misle a i ja se slazem sa predlogom koji se talasa po gradu a to je:Ljuba Slavkovic presednik kluba,sportski direktor Marinkovic Bojan,gen.sekretar Stankovic Nenad i eto nas u Evropi.Ovi koji sada muljaju po jednu prostu zahvalnicu i dovidjenja.

    • ja bih sa tim zahvalnicama

      09:03 // 4. 10. 2016.

      bio puno izdašniji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: