Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 30. 1. 2019.

Ministarstvo građevine tvrdi da su tereni u Rovčetu morali da budu srušeni

rovče Mnogo toga je "trulo" oko rekonstrukcije Rovčeta; foto: Vanja Keser

Dok su u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) objasnili da su sportski tereni u Rovčetu u niškoj Tvrđavi ozakonjeni juna 2018, kada je građevinska inspekcija i donela rešenje o rušenju od koga se odustalo, u Ministarstvu građevine tvrde da takva procedura nije po propisima. U Sekretarijatu za ozakonjenje i za inspekcijske poslove ne odgovaraju novinarima i još skrivaju sva rešenja vezana za rekonstrukciju Rovčeta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mara

    11:21 // 30. 1. 2019.

    Naravno,uvek kako oni kažu

  • Profesionalno istrazivacko novinarstvo

    11:51 // 30. 1. 2019.

    “Ministarstvu građevinarstva kažu da ne mogu da budu ozakonjeni objekti koji se ne vide na satelitskom snimku iz 2015. godine, a kako je Rovče renovirano tokom 2017. i 2018. godine, nije ni moglo da bude legalizaovano.”
    Na osnovu cega je novinar utvrdio da navedenih objekata nema na satelitskom snimku. To nije tacno. Svi ovjekti koji su popravljani nalaze se na navedenom snimku. Zato su ozakonjeni

  • Nislija

    12:48 // 30. 1. 2019.

    I šta sad... A Banetovi kružni tokovi i ostale stvari imaju dozvole....

    • Mila

      15:04 // 30. 1. 2019.

      Od Baneta I izgradnje tih saobraajnica, mnogo je vode proteklo Nisavom a gradske sluzbe za sve to vreme nisu pokrenule nikakve postupke...a to objekti se uveliko koriste, redom svi. U ovom slucaju rovceta je paradoks, sekretari I njihovi sluzbenici, ovakvim primerima pokazuju ili notorno neznanje ili krajnju drskost I bahotost - postupajuci mimo zakona koji Sami donose

  • dragan ciric

    14:31 // 30. 1. 2019.

    Smeta mi mnogo sta,a pre svega nekompetentni kadrovi u ovoj vlasti,ali rusiti ovo sto je zaista dobro i uradjeno i namenjeno za duzi rok-je besmisleno.Kad sruse ono nakazno na Pancicevom vrhu,nek ruse i sportske terene.Bio sam jesenas na tim terenima lepim povodom(ne na otvaranju),jer sam i sam emotivno vezan za Rovce, i priznajem,odusevljen sam izgledom i samom idejom da se sve to uradi.

  • Pepe

    17:47 // 30. 1. 2019.

    Kako su neki zavidni. Neko je posle toliko hodina uspeo da rasčisti Rovče od đubreta, da ga uredi i dovede u namenu, a već se to nekima ne sviđa. Do sređivanja deo Rovčeta kod autobuske stanice služio je mnogim putnicima a i posetiocima pijace kao javni toalet. Pa zar je trebalo da to ruglo stoji još dvadesetak godina jer je to uradila politička opcija kojoj, onaj koji protestuje i žali se raznim

  • Pepe

    17:50 // 30. 1. 2019.

    >nastavak> inspekcijama, jer ne pripada njegovoj političkoj opciji. Dokle ćemo se međusobno tužakati kada se nešto lepo uradi za građane Nišs?

  • Petar

    02:11 // 31. 1. 2019.

    Očigledno se nekome ne sviđa šta je urađeno za grad? Taj većnik kojeg prozivate se zalagao za sređivanje prostora koji je bio svratište za svakojake oblike života. Taj većnik je uradio nešto lepo za ovaj grad!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: