Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 2. 4. 2012.

| Istražujemo

Most pravili za direktora

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
vikendica-donje-vlase
Breškovićeva vikendica

Sada već čuvena "Niška Gazela", brvno u selu Donje Vlase, napravljena je ispred kuće generalnog direktora Direkcije za izgradnju grada Miodraga Breškovića, saznaju Južne vesti.

Nakon što se sa glavnog puta skrene na levo i pređe pomenuti mostić, direktno se nailazi na zelenu kapiju veliki i veliki i lepo uređeni plac, sa dvospratnom belom kućom.

Vlasnik kuće formalno je Breškovićev tast. Ali, kako tvrde komšije, direktor Direkcije često provodi vreme u njoj.

- To je kuća od doktora Dragana i njegove žene Radice, a Brešković je oženio njihovu ćerku jedinicu Marinu. Po celo leto su tu. Brešković je dozidao onu letnju kujnu desno, pa najčešće sede tamo - kaže jedan od komšija.

Da je informacija za vikendicu tačna potvrdio je i sam Brešković, ali tvrdi da nije znao za izgradnju mosta, čiju je izgradnju inače finansirala upravo Direkcija.

- Šta da kažem? Samo mogu da kažem da kad je počelo da se gradi nisam ni znao da će da se pravi most, iskreno Vam kažem - kratko je prokomentarisao Brešković.

Novoizgrađeni mostić sada je omogućio lakši prilaz kolima i do lokalne crkve, ali i do škole. Kako kažu komšije, most koji je do nedavno tu bio, mogao je da se pređe samo pešaka, a kola su morala okolnim putem, stotinam metara naviše.

Bane otvara most Branislav Jovanović preseca vrpcuIako se nalazi u selu pored Niša, ovaj mostić širok nepuna 4 i dugačak 6-7 metara, prethodnih dana pretio je da ugrozi slavu beogradskog "Mosta na Adi". Nakon što se na Youtube pojavio snimak "svečanog otvaranja", na kome izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada i kandidat URSa za gradonačelnika Niša Branislav Jovanović "preseca vrpcu", priča je završila i na inostranim medijima, ali i u sinoćnoj emisiji "Utisak nedelje" na B92.

Inače, Miodrag Brešković visoki je funkcioner Ujedinjenih regiona Srbije. Za direktora Direkcije za izgradnju Niša postavljen je početkom juna 2010. godine, nakon što je Branislav Jovanović bio prinuđen da podnese ostavku na tu funkciju jer je istovremeno i narodni poslanik URS.

Ali, i pored te formalne promene, javna je tajna da tim gradskim preduzećem i dalje upravlja Jovanović, koji je Breškoviću pretpostavljani unutar stranke.


Most pravljen na zahtev crkve

Iz Direkcije za izgradnju grada naknadno je Južnim vestima dostavljen dopis koji je Crkvena opština Gabrovac krajem maja 2011. godine dostavila tom preduzeću, tražeći da se stari most rekonstruiše.

U dopisu starešine crkve Svetog Lazara u Donjem Vlasu navodi se da je to stari most "oronuo i u prilično lošem stanju", zbog čega ga je moguće preći samo pešaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljiljana Ilic Andrejevic

    22:08 // 18. 4. 2012.

    A zasto je ograda ZUTA ?

  • nikola

    11:14 // 4. 4. 2012.

    @Zoran Jovanovic - TK Kostic se nalazi u Cairu,a ne na Bubnju...

  • slobodan maksimovic

    07:39 // 4. 4. 2012.

    Kad ćemo napokon dobiti informaciju koliko košta izgradnja BRVNA???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: