Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 24. 1. 2017.

| Istražujemo

NKC mesecima bez sajta, direktorka obećava novi

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
nkc
Sajt NKC-a "napali virusi"

Najave književnih večeri, festivala i sajmova u organizaciji Niškog kulturnog centra, ali i javne nabavke i druga dokumenta ove ustanove ne mogu da se pročitaju na njihovom sajtu, jer gotovo pola godine on ne funkcioniše. Direktorka NKC-a Bojana Simović za ovo krivi viruse i mesecima obećava novi sajt.

Direktorka NKC-a je još početkom oktobra novinarima Južnih vesti kazala kako je “pitanje sata” kada će www.nkc.org.rs ponovo da zaživi i da je problem u “virusima koji su napali sajt”.

Ipak, ni nakon 3 meseca od tada na sajtu nije bilo ničega, a Simovićeva je rekla kako je plan da proradi “u prvim danima 2017.”

Sajt je skroz otišao i zato će morati potuno da se izmeni. Neko nam je zarazio sajt,  a mi nismo imali neku posebnu zaštitu za njega. Sada sve mora da se izbriše i da se ponovo krene. Sajt će proraditi, da ne kažem baš 1. januara, ali svakako u prvim danima 2017. - rekla je Simovićeva.

I zaista, u prvim danima 2017. na internet adresi NKC-a se pojavio sadržaj, ali to nisu bile najave kulturnih manifestacija, već blog pod nazivom “Numinozno kreativni centar”, koji je postao novi vlasnik domena.

sajt dostupan Domen koji je direktorka najavila je zapravo slobodanMeđutim, Simovićeva je sada ponovo “pomerila rok”, rekavši kako će sajt da osvane na mreži do kraja januara i to na novoj adresi www.nkc.rs. Ona je najavila i veću transparentnost na novom sajtu, te da će se na njemu naći mnoga dokumenta koja ranije nisu bila objavljivana.

 Na sajtu će se naći podaci o sistematizaciji i ostala dokumenta, pa vi novinari nećete morati tako često da me zovete - rekla je Simovićeva.

Ipak, i tu postoji problem, jer ovaj domen, prema Registru nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), nije ni u čijem vlasništvu, pa postoji mogućnost da neko pretekne NKC i da ga kupi pre njih.


U NKC-u problem za problemom

bojana simović Ima li rešenja za sve probleme u NKC-u?; foto: JV- Jedan od najvećih problema NKC-a su knjižara “Branko Miljković” i galerija na Bulevaru Zorana Đinđića 37, koje su zbog nelegalnog priključka na struju, isključene sa mreže, pa rade dok ima dnevne svetlosti. Dok u NKC-u tvrde kako su izmirili sva dugovanja i govore kako je ostalo da Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove potpiše ugovor sa “Elektrodistribucijom” o novom priključku, u Sekretarijatu kažu da dug nije plaćen, te da zbog toga ne mogu ni da sklope ugovor.

- Novembra 2016. iz Agencije za borbu protiv korupcije najavili su da pokreću postupak protiv Simovićeve, jer iako direktorka tvrdi suprotno, kažu da ona nije prijavila svoju imovinu i prihode, što je bila u obavezi da učini još 2012, kada je imenovana za direktorku NKC-a.

- Decembra 2016. na Portalu javnih nabavki objavljena su 2 ugovora o organizaciji dočeka Nove godine u Nišu, na šta je potrošeno 5 miliona iz gradske kase, a za koje nisu ispoštovane sve zakonske procedure.

- Jedan od ugovora, NKC je potpisao sa PR agencijom “Whipart”, u kojoj je prokurista Ivan Matejević, inače urednik kulturnog programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac, koji je 2014. na tenderima “nabacivao” svirke bendovima koje je zastupala ova agencija, inače u vlasništvu njegove ćerke Smiljane Matejević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pentraksil

    23:15 // 24. 1. 2017.

    Ali ona krivi viruse.....Komedija od drzave...

  • Djosa

    21:50 // 24. 1. 2017.

    Sajt govori o ozbiljnosti institucije ili firme. Na osnovu toga mozemo mnogo da zakljucimo s'kim imamo posla...a iz prilozenog se mnogo vidi. Ne li je?

  • Ivan Milovanovic

    20:27 // 24. 1. 2017.

    To što nema sajta na nkc.rs ne znači da je domen slobodan.

    • Nikola

      22:10 // 24. 1. 2017.

      Pise u registru domena da jeste slobodan, imas cak i sliku u clanku gde se to moze videti.

    • Marvin, the Paranoid Android

      22:13 // 24. 1. 2017.

      To što na RNIDS WHOIS piše da je slobodan, znači da je slobodan :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: