Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 28. 2. 2014.

| Istražujemo

Načelnica komunalne policije nelegalno postavljena

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Komunalna policija

Iako nema neophodnu licencu Ljiljana Stojić već više od godinu dana upravlja komunalnom policijom u Nišu. U gradskoj upravi u ovome ne vide ništa sporno.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Ministarstvu za lokalnu samoupravu, Stojić ne poseduje "ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog policajca", što je uslov da bi mogla da bude načelnik.

Međutim, to nije predstavljalo problem načelniku gradske Uprave za komunalne delatnosti Miodragu Breškoviću da je januara 2013. godine postavi za prvog čoveka komunalne policije u Nišu.

U gradskoj upravi se pravdaju time da su "u više navrata urgirali kod nadležnog Ministarstva" za hitnom organizacijom pripreme i polaganja neophodnih ispita.

- Bez obzira na usmeno dobijene potvrde od predstavnika Ministarstva, navedene aktivnosti još uvek nisu realizovane - piše u pisanom odgovoru.

Vredi pomenuti da je Miodrag Brešković provereni kadar URS-a, a da je Ljiljana Stojić na lokalnim izborima 2012. bila izabrana za odbornika u Skupštini Grada upravo na listi URS-a, ali kao kadar pokreta "Živim za Niš" koji predvodi Nenad Stanković.

Inače, kako su Južne vesti upozorile još oktobra prošle godine, skoro polovina od 46 komunalnih policajaca u Nišu takođe nema potrebnu licencu.

To znači da oni ne mogu da rade, ali i pored toga već godinu dana primaju punu platu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jole

    20:54 // 1. 3. 2014.

    Neša guska je u koaliciji sa URS-om tako da nije ni čudo što će URS sada propasti na izborima. Jedva čekam taj trenutak!

    • Brzi Gonzales

      14:05 // 2. 3. 2014.

      Jole,
      dzabe se nadas, Stankovic je vec presao u SNS i poceo da pravi dilove sa gospodinom Perisicem. Cim brod tone (u ovom slucaju URS) guske prve pobegnu!!!!

  • mala plava

    15:37 // 1. 3. 2014.

    Nenad Stanković-poznatiji kao Neša guska ( praznio guske bolesnicima) promenio 7 ( slovima:sedam!) stranaka a onda završio neki neakreditovani "fakultet" i otad se bavi politikom. Tako nam i treba!

    • Milijana Kostic

      13:02 // 18. 7. 2014.

      A taj Nesa vam izgleda smeta ? Pa nije sramota prazniti "guske", a pretpostavljam da je zavrsio fakultet bez "deviznih investicija".
      Ko vama brani da radite isto - ako ste sposobni.

  • Lik iz centra

    15:34 // 1. 3. 2014.

    nista cudno.u ovom gradu se sumnjivo postavljaju godinama direktori,cesto na visoka mesta se postavljaju i nesvrseni studenti,oni koji falsifikuju diplome,politicke neskolovane marionete...!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: