Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 28. 9. 2015.

| Istražujemo

Načelnik vodio ženu u Beč o trošku Grada?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
načelnik
Načelnik sa suprugom obilazi Beč 2013. godine; foto: izvor JV

U junu 2013. godine delegacija niške Uprave za poljoprivredu posetila je Beč, a u kombiju koji je platio Grad Niš bila je i devojka, sada supruga, načelnika te uprave Saše Stojiljkovića, koja inače nije službenik Grada, tvrdi izvor "Južnih vestI" iz vrha gradske vlasti.

Ivana Nikolić, a sada Stojiljković, bila je u delegaciji iako nije zaposlena u Gradskoj upravi, a izvor “Južnih vesti” tvrdi da je načelnik nju vodio turistički.

Ona nije radila ni u jednoj upravi i načelnik je nju vodio kao privatno lice o trošku Grada Niša - kaže izvor.

nacelnik sa suprugom Načelnik sa devojkom/suprugom (desno) u društvu zaposlenih u Upravi; foto: izvor JV To je dokumentovano i fotografijama na kojima se vidi da je supruga načelnika Stojiljkovića bila sa njim u Beču tih dana, da je prisustvovala i pojedinim sastancima, ali nije poznato u kom svojstvu.

“Južnim vestima” je iz Uprave za finansije potvrđeno da je iz gradske kase za ovaj službeni put izdvojeno više od 300.000 dinara, ali detalje o broju izdatih putnih naloga i spisku putnika, kako tvrde, nemaju.


“Ona je išla sama sa sobom”

spisak Spisak putnika planiranih za Beč; izvor: Uprava za poljoprivreduNačelnik Saša Stojiljković kaže da se sa suprugom sreo u Beču tog 26. juna 2013. kada je službeno putovao, ali da ona nije išla sa njim.

Moja supruga, a tada devojka, je u to vreme bila u Beču, ali nije bila sa mnom, nego je bila sama sa sobom. U Beču smo se videli. Mi smo bili svojim poslom, a ona svojim - kaže Stojiljković.

On kaže da to potvrđuje i spisak putnika na kojem se njegova supruga ne nalazi. I zaista je nema na spisku koji je novinarima dostavljen iz Uprave za poljoprivredu, ali izvor “Južnih vesti” kaže da je većnik Jovan Stojković, koji je bio planiran, odustao od putovanja i da je na njegovo mesto "upala" načelnikova devojka.

Većnik nije mogao da putuje zbog problema sa pasošem i ona je ubačena na taj spisak. Otputovala je u istom kombiju sa ostatkom delegacije - kaže izvor iz vrha vlasti.

andrejevic Ivana Nikolić na sastanku sa šefom kabineta Andrejevićem (u sredini). Ali u kom svojstvu?; foto: izvor JVU Beč je pored načelnika, nekoliko zaposlenih u Upravi i njegove žene putovao i tadašnji šef kabineta gradonačelnika Niša Dejan Andrejević i na jednoj od fotografija se vidi da supruga načelnika sedi pored njega.

Stojiljković kaže da je ovaj slučaj istražio i privredni kriminal, ali rezultati istrage nisu poznati.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pero Peric

    09:40 // 18. 10. 2015.

    Do Beča se ide za 100 evra. Da li toliko vredi čast i ugled u Srbiji?

  • Putin

    16:51 // 30. 9. 2015.

    Pametan Sasa, svako cuso tri dana, sutra niko nece pricati o ovom dogadjaju.

    • Bata

      19:33 // 30. 9. 2015.

      Kuku Sasa ode ti Bulat a ti si bio peti covek kod njega.

    • Nadja

      10:12 // 4. 10. 2015.

      Ode i Sasa kod Milije pregovara u najvece sta vi mislite teo bi on jos da nacelnikuje

  • Ranđel

    11:59 // 29. 9. 2015.

    Ja verujem Načalniku a se sa ženom sasvim slučajno sreo u Beču pa mu ona, sasvim slučajno, pravila društvo. Sama sa sobom,naravno.

    A vi?

    • cobi

      16:26 // 16. 10. 2015.

      I ja verujem da nije bio sa ženom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: