Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 27. 3. 2018.

| Istražujemo

Nakon nezgode, u Nišu isključeno iz saobraćaja nekoliko gradskih autobusa

Autor:Stefan Marković, Jovana Adamović, Dalibor MilojkovićIzvor:Južne vesti
autobusi
Autobusi jutros isključeni iz saobraćaja, skinute su im registracije i parkirani u "Nišautu"; foto: D. M.

Najmanje 3 autobusa "kružne" linije, kao i autobus koji je tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2016. “poklonio” Nišlijama, policija je, kažu zaposleni u Direkciji za javni prevoz, poslala na vanredni tehnički pregled, nakon čega su im skinute registracije i svi su isključeni iz saobraćaja, jer su neispravni. Čime će se sada prevoziti Nišlije ostaje nepoznato, jer direktor Direkcije nije želeo da odgovara na novinarska pitanja.

Mercedes, autobus I autobus koji je grad Beograd poklonio Nišu isključen iz saobraćaja; foto: D. M.Direkcija je u samo 2 dana ostala bez skoro polovine "FAP" autobusa koji su prevozili putnike na "kružnoj" liniji, kako kažu zaposleni u Direkciji, koji su želeli da ostanu anonimni, jer su od jutros zbog neispravnosti isključena 3 od 10 autobusa, dok je juče jedan zbog otkazivanja kočnice sleteo sa puta.

Iako u niškoj Policijskoj upravi kažu da su saobraćajci autobuse isključivali u redovnoj akciji, zaposleni smatraju da je to posledica jučerašnje nezgode, u kojoj je povređeno devetoro putnika.

To je zbog ovog od juče što se desilo. Nema, gotovo. Sad’ će počnu i ove autobuse iz Komrena da isključuju. Ja lepo govorim da mi nemamo nijedan ispravan autobus. Sad nema šanse da zamene te autobuse - kaže jedan od radnika Direkcije.

Pored "FAP" autobusa koji su garažirani na parkingu Nišauta, u šta su se uverili i novinari Južnih vesti, na vanrednom tehničkom pregledu utvrđeno je da je neispravan i "mercedes" autobus od 140.000 evra, čije je ključeve oktobra 2016. godine Vučić uručio niškim vlastima.

Kako će Direkcija nadomestiti manjak autobusa i to linije koja je i inače prevozila putnike retko, zasad ostaje nepoznato, jer direktor ovog javnog preduzeća Saša Petronijević nije odgovarao na telefonske pozive, niti na poruke novinara Južnih vesti.

Njegov zamenik Nenad Stanković je prvo novinarima rekao da ne može da odgovara na pitanja, jer je "na sastanku", a na insistiranje novinara da kaže kada će moći da odgovori na pitanja, rekao je da ipak razgovara sa građanima i pozvao novinare da zakažu sastanak i uživo razgovaraju sa njim.

Vi me samo telefonom zovete, imam obavezu ovde, primam ljude, građane, razgovaram, ja ne mogu tako da radim. Pozovite sekretaricu i ona će da vam kaže kad da dođete - rekao je Stanković.


Bivši vozač Direkcije upozoravao na pokvarene autobuse, niko ga nije slušao

molba Jedna od Kašićevih molbiNekadašnji radnik Direkcije Slobodan Kašić kaže da je mesecima upozoravao nadležne u ovom preduzeću da su autobusi neispravni, naročito oni koji voze "kružnu" liniju, o čemu svedoče i overeni dopisi. Loši volani, nezašrafljeni točkovi, pokvareni brisači, samo su neki od problema na koje je Kašić upozoravao, ali niko nije reagovao.

Nijedan od tih autobusa ne može da prođe tehnički - tvrdi Kašić.

On kaže da je upravo zbog ukazivanja na problematične autobuse i dobio otkaz u ovom javnom preduzeću.

Međutim, od direktora Direkcije Petronijevića je i u ovom slučaju izostao komentar, jer nije odgovarao na poziv novinara Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • žika

    12:38 // 30. 3. 2018.

    što ove autobuse ne koriste za prevoz botova a ne Nišlija

  • Maxumus

    00:38 // 29. 3. 2018.

    nema svrhe da se popravlja autobus zato što ima 80 % grešaka , a to su ( Kočnice, Volan koji se teško vrti, vrata se nezatvaraju, svetla čas rade čas ne rade, kada je zima nema grejanje itd sad da nenabrajam još ) tako da je moja preporuka da se ne vozite sa Aerodromskim autobusima

  • Aleksandar Dinic

    20:31 // 28. 3. 2018.

    Nije mi jasno kako su iskljuceni kada idalje voze danas sam video dva na kruznoj i dva na liniji 12 Njegoseva Donji Komren treba da posaljete i curdic nije ni on boljina prigradskim linijama idu neispravni autobusi stalno im se desava da im zadime kocnice treba svi autobusi da im se iskljuce nije nijedan kasvetan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: