Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 4. 12. 2013.

| Istražujemo

Namešten konkurs za zapošljavanje u Medijani

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Imena kandidata poznata i pre konkursa
Imena bila poznata i pre konkursa

Od 210 kandidata posao u Opštini je dobilo upravo onih 8 čija su imena bila na spisku koji su Južne vesti anonimno dobile još pre raspisivanja konkursa.

Na tom spisku, koji je u Južne vesti stigao 2 dana pre nego što je 30. oktobra konkurs za prijem radnika bio raspisan, nalazili su se najbliži rođaci aktuelnih opštinskih funkcionera.

Primera radi, za radno mesto u pisarnici primljena je Danijela Vučković, supruga odbornika SNS i predsednika Odbora za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Bobana Vučkovića.

Na spisku primljenih je, ali na određeno vreme, i Ana Đorđević, ćerka odbornice SNS i predsednice Ekomonskog saveta Opštinskog odbora te stranke.

Upadljivo je da je tih 8 kandidata osvojilo i ubedljivo najviše bodova na internom testiranju, dok su drugoplasirani po pravilu uvek imali daleko slabije rezultate.

Jedan od članova petočlane Komisije koja je bila zadužena za sprovođenje čitavog konkursa Saša Markišić, tvrdi da nema mesta sumnji.

- Niko od nas iz Komisije nije znao pitanja. Sva pitanja za test smo dobili u zatvorenim kovertama neposredno pred početak testa - rekao je Markišić.

Na pitanje novinara "ko je sastavljao pitanja", Markišić je odgovorio da ne zna, ali da pretpostavlja da je neko iz kabineta predsednika Opštine.

Pritom, indikativno je i da je svih 8 kandidata sa najboljim ocenama bilo najbolje ocenjeno i na intervjuu koji su sa njima obavili članovi Komisije.

Markišić ni tu ne vidi ništa sporno.

- Ako uzmemo za primer kandidate za posao u službi protokola, tu su i pitanja bila specifična. Logično je da neko ko je ranije radio u kabinetu gradonačelnika ili predsednika Opštine poznaje pravila zvaničnih protokola - pojasnio je Markišić.

Vredi pomenuti da je na poziciji u službi protokola na konkursu "pobedila" Dragana Plavšić, koja je i ranije radila u službi protokola, ali na određeno vreme.

Ovo nije prvi problem koji se javio u vezi sa konkursom. Naime, od 102 kandidata koji su imali urednu dokumentaciju, na testiranje je došlo svega 37.

Kandidati su tvrdili da nisu bili obavešteni, ali su iz Opštine tvrdili da je sve učinjeno po propisima.


Sukob i u Opštinskom veću Nebojša Krstić i Milan Krstić Predsednik i potpredsednik na različitim stranama - Nebojša Krstić (levo) i Milan Krstić

Zamenik predsednika Opštine Medijana Milan Krstić (SNS) tvrdi da su on i većnik iz te stranke Uroš Radulović na sednici Veća glasali protiv usvajanja izveštaja Komisije za prijem novih radnika.

Krstić, koji je i sekretar Opštinskog odbora SNS Medijana, tvrdi da je ta stranka ranije odlučila da ne podrži izveštaj Komisije za prijem novih radnika. 

- Tačnije, zauzeli smo stav da u Opštini ne bi trebalo da se zaposle rođaci funkcionera SNS, jer je to suprotno politici naše stranke i svemu što smo obećavali u izbornoj kampanji. Uroš i ja smo to ispoštovali, ali je treći član Veća iz SNS Bojan Cvetković, na sednici Veća glasao suprotno - kaže Krstić.

Krstić tvrdi da je nakon usvajanja "skandaloznog izveštaja" Komisije za izbor zaposlenih podneo ostavku na funkciju u Opštinskom odboru stranke.

U Opštinskom veću Medijane po jednog člana imaju PUPS, URS i DSS, a 2 SNS. Pravo glasa imaju još i predsednik Opštine Nebojša Krstić (URS) i njegov zamenik Milan Krstić (SNS).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    18:50 // 10. 1. 2014.

    Nikakva novost. Kada sam konkurisao za popisivača u jednoj opštini su, iako je to bilo zabranjeno, upisivali imena onih koji konkurišu i šifrovan broj sa prijave. Koliko nepismenih je popisivalo, iha.

  • Немања Поповић

    17:24 // 13. 12. 2013.

    Ma nisu nas ni zvali na razgovor, jer imamo bolje kvalifikacije od ovih što su ih primili! Zvali su samo one sa lošijim kvalifikacijama!

  • profesor

    11:41 // 11. 12. 2013.

    Draga gospodo nije mi jasno što u to petljate ljude koji su profesionalci rade u opštini nisu članovi nijedne stranke po funkciji obavlja svoj posao a nikoga svog nije zaposlio
    Veliki pozdravMarkišiću

    • zorica kostic

      12:08 // 11. 12. 2013.

      Nije zaposlio svog,alije bio predsednik komisije.Ne mislim da bas skroz radi profesionalno.Elem treba ispitati odgovornost.Mozda je samo poslusno radio!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: