Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 23. 2. 2024.

| Istražujemo

Ne 63, već 272 pištolja nestala iz policijske stanice u Nišu: osumnjičeni policajac u bekstvu

Autor:Nikola Đukić, Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti

Policajac iz Niša nalazi se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je do tada radio otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti saznaju iz dokumenata u koje su imale uvid, da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, za koje se pretpostavlja da se i dalje nalazi u Nišu.

policijska stanica pantelej
Sumnja se da je oružje iznosi u nekoliko navrata; Foto: M.Z/J.V.

Policajac iz Niša nalazi se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je do tada radio otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti saznaju iz dokumenata u koje su imale uvid, da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, za koje se pretpostavlja da se i dalje nalazi u Nišu.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, je u bekstvu, saznaju Južne vesti.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo, međutim, kako Južne vesti saznaju u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je otuđio policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici, a koji se trenutno nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Veću količinu oružja i municije, koje su građani dobrovoljno predali u policijskim ispostavama koje obuhvataju mesto njihovog prebivališta, osumnjičeni policajac je, kako saznajemo, u više navrata tokom narednih meseci, iznosio iz službenih prostorija i skrivao na raznim lokacijama u Nišu.

Iako još uvek nije potvrđeno da li su pištolji, zbog neadekvatnog čuvanja i evidencije, završili na crnom tržištu, pretpostavka iz istrage jeste da se oružje i dalje nalazi u Nišu.

Podsetimo, policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Višem javnom tužilaštvu poslata su pitanja u kojoj fazi se nalazi istraga i da li imaju informacije gde se nalazi oružje, kao i niškoj policiji.
Ni jedni ni drugi nisu dali zvanične odgovore.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljuba Slavković

    14:17 // 29. 2. 2024.

    Nek prvo policija proveri svoje pripadnike,pa onda,građane.

  • Naissus

    22:59 // 26. 2. 2024.

    I ova policija treba da me štiti od nečega?? Pa oni bre nisu u stanju da zaštite sebe i stanicu u kojoj rade. Mogli su celu stanicu da im ukradu dok se vozikaju od ćevabdžinice do ćevabdžinice

  • Optimist

    12:54 // 26. 2. 2024.

    Za ovu bruku, načelnik policije treba da da ostavku. Nebitno ko je kriv; svakako je njegov podredjeni. A mogao bi i ministar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.