Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 2. 12. 2010.

| Istražujemo

Nejasan rok za Lozni Kalem

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Lozni Kalem

NIŠ - Ni mesec i po dana nakon odluke Gradskog Veća ne zna se tačno kada će biti održana licitacija za Lozni Kalem.

I dalje nije potpuno jasno da li je rok za podnošenje prijave za učešće na licitaciji prošao, kao ni datum održavanja licitacije.

Na zvaničnom sajtu Grada Niša postoje najmanje dva teksta oglasa za davanje u zakup lokacije Lozni Kalem. Ovi dokumenti zavedeni su pod istim delovodnim brojem, ali se podaci u njima ne slažu.

U jednom tekstu* oglasa kao poslednji dan za prijavu učešća na licitaciji i uplatu garantnog iznosa od 11 miliona dinara je 29. novembar 2010. godine, a licitacija je zakazana za 6. decembar iste godine.

U tekstu drugog oglasa*, koji se i nalazi u rubrici "Javni oglasi i obaveštenja", datum za prijavu učešća i uplatu depozita je uplatu novca je takođe 29. novembar, ali je datum licitacije 17. decembar 2010. godine.

U gradskoj Upravi za imovinu, koja je raspisala konkurs, trde da nijedan od ta dva dokumenta nije validan.

- Nemam pojma šta tamo piše, to nisu tačni datumi. Evo, ispred sebe imam oglas koji je objavljen u dnevnom listu "Politika" i lepo piše da je rok za prijavu učešća 13. decembar a da će licitacija biti održana 17. decembra. Šta je objavljeno na sajtu i kako je došlo do toga, ja ne znam i nije ni bitno. Važno je šta piše u odštampanom oglasu - kaže načelnik Uprave, Ljubiša Janjić.

U kabinetu gradonačelnika, odakle se uređuje sajt Grada, odbacuju bilo kakvu odgovornost i tvrde da se na sajtu nalaze isključivo dokumenti koji su u Gradsku kuću stigli iz Uprave za imovinu.

- O svemu tome imamo i zvaničnu prepisku sa Upravom za imovinu i tu se sve vidi jasno - kažu u kabinetu gradonačelnika.

Rok za prijavu, prema podacima sa sajta Grada je prošao, a po podacima Uprave za imovinu je 13. decembar, te investitori imaju još desetak dana na raspolaganju. Ipak, kako je Južnim vestima potvrđeno, još niko od investitora nije pokazao interesovanje.

Grad Niš i formalno je 12. novembra oglasio prodaju zemljišta koje se nalazi sa desne strane puta ka Niškoj Banji iz pravca Niša a pravo učešća imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica.

Početna cena je 780 dinara po kvadratnom metru, što je znatno jeftinije nego u oktobru prošle godine kada je prethodni oglas objavljen. Tada je cena bila 10 evra po kvadratu, što je, računajući samo kursnu razliku, 40 posto više nego sada.

* Pomenuti dokumenti prvobitno su se nalazili su se na sajtu Grada Niša, ali su nakon objavljivanja ovog teksta uklonjeni bez zvaničnog obrazloženja. 


Šta se gradi?

- Na Loznom Kalemu planirana je izgradnja Akva parka sa otvorenim, zatvorenim sadržajima kao i pratećim objektima. U jednom delu planirani su objekti sportsko-rekreativnog karaktera, kao što su tereni za male sportove i teniski kompleks. Parcela B rezervisana je za spa i velnes centar sa apartmanima koji su namenjeni zdravstvenom turizmu. U delu prema Niškoj banji planiran je hotelski kompleks sa depadansima i mogućim veštačkim jezerom. U sredini celog tog kompleksa biće izgrađena velika parkovska površina. Grad Niš obezbeđuje investitoru priključivanje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu kao i saobraćajnu infrastrukturu - rečeno je Južnim vestima u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AKI

    16:14 // 2. 12. 2010.

    Opet neke mutne radnje !

    od neceg sto ce prestavljati odlicnu turisticku ponudu za grad Nis , opet nasi politicari prave VELIKE zavrzlame !

    Kada cemo nesto uraditi kako treba ?

    izgleda nikad . . .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: