Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 10. 3. 2017.

| Istražujemo

Neregistrovani kamioni niških vatrogasaca

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
vatrogasni kamion
Najmanje 4 vatrogasna kamiona su neregistrovana; foto: vatrogasac

Od dvadesetak vatrogasnih kamiona, kojima raspolaže Vatrogasno-spasilačka jedinica iz Niša, najmanje 4 je neregistrovano i van upotrebe. Iako je komandant zaposlenima predlagao da vozila kojima je registracija istekla, u slučaju požara ipak “koriste na sopstvenu odgovornost”, vatrogasci su to odbili.

registracija Registracija istekla novembra 2016; foto: vatrogasacNovinari Južnih vesti od vatrogasaca koji su želeli da ostanu anonimni, dobili su fotografije 4 kamiona za gašanje požara, kojima je registracija istekla u periodu od novembra 2016. do februara 2017, zbog čega su parkirani u garaži i ne koriste se. Vatrogasci napominju da to nisu jedina vozila bez registracije.

Iako ih nije primoravao, navode vatrogasci, komandant im je sugerisao da ipak koriste kamione bez registracije, što su vatrogasci, kažu, odbili.

Komandant je hteo da se neregistrovana vozila koriste. Rečeno je da ako se nešto desi, da sami vozači odgovaraju. Međutim, radnici su, naravno odbili - kazao je jedan od vatrogasaca.

kamion Registrarske tablice neregistrovanog kamiona; foto: vatrogasacNovinari Južnih vesti od Policijske uprave Niš nisu dobili informacije zbog čega nije produžena registracija ovim kamionima i po kom osnovu vatrogasni komandant “motiviše” zaposlene da krše zakon, vozeći nerigistrovana vozila, već su novinare uputili na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Međutim, u Ministarstvu, ni nakon 2 nedelje novinari Južnih vesti nisu dobili odgovore na ova pitanja.

Poverenik za informacije od javnog značaja pokrenuo je postupak protiv ovog Ministarstva, jer ni nakon dva meseca nisu odgovorili na zvaničan zahtev u kojem su novinari tražili informaciju o tačnom broju i starosti vozila niške Vatrogasno-spasilačke jedinice.


Problem za problemom kod niških vatrogasaca

otpada malter Zgrada Vatrogasno-spasilačke jedinice Niš; foto: vatrogasacU kakvim uslovima rade niški vatrogasci najbolje govori slika prostorija Vatrogasne brigade u ulici Vojvode Mišića preko puta Doma zdravlja. Malter koji otpada sa zidova i plafona, česme odvaljene iz zidova, prljave pločice u trpezariji i kupatilu, pacovi koji šetaju po prostoriji gde se vatrogasci presvlače, svakodnevica je onih koji su u slučaju požara i drugih nezgoda ti koji bi prvi trebalo da priteknu u pomoć.

Ta zgrada se koristi i kao magacinski prostor, odlažu se stare stvari, neregistrovana vozila, a pritom nemamo ni kola gde da parkiramo. Opšti haos - kazao je jedan od vatrogasaca.

Podsetimo, u Policijskom sindikatu Srbije, prošlog meseca su tvrdili kako se zbog neadekvatnih uslova i prljavštine u prostorijama Vatrogasno-spasilačke jedinice pojavila i šuga, od koje je bio zaražen najmanje jedan niški vatrogasac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vrana

    17:26 // 12. 3. 2017.

    Ne znam kako se ponasaju vatrogasci kad nisu na duznosti ali gledao sam njihovu reakciju u staroj zeleznickoj koloniji svaka cast , samo reci hvale.

  • SrbIN

    16:16 // 10. 3. 2017.

    Nije mi jasno cemu tolika pompa oko svega ovog. Radi se o redovnim problemima tehnicke prirode (registracija).Bilo bi lepo i pravicno pisati o angazovanju vatrogasaca spasioca i rezultatima u akcijama spasavanja zivota ljudi. Najlakse je pljuvati po nekome i necemu. ! Dobra je ona izreka. "Ne kudi konja, koga jases", ko shvata bice mu jasno. Pozdrav svima!

    • Boing

      19:53 // 10. 3. 2017.

      Niko ovde ne kudi vatrogasce, već ministarstvo koje ne odobrava sredstva ni za redovno održavanje, pa ni za registraciju (osiguranje) vozila. Ako si ministra branio, onda svaka čast - i tebi i njemu i Njemu.

    • Dragan,Niš

      21:51 // 10. 3. 2017.

      @SrbIN. Ako se već praviš pametan izreka glasi : "Ne kudite konja koga niste jahali."!!

  • Dragan,Niš

    14:11 // 10. 3. 2017.

    Za ovakav javašluk se nekada išlo u ćorku.Ovo je direktno ugrožavanje bezbednosti građana,a leto je koliko sutra sa prognozama da bude toplije nego sva predhodna!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: