Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 31. 1. 2017.

| Istražujemo

Niko nije pokrenuo postupak protiv Perišića zbog rada bez licence

Autor:A. S, S. M.Izvor:Južne vesti
perisic
Perišić radio bez licence, ali niko ne reaguje; foto: MCN arhiva

Iako je od januara do početka novembra 2016. godine radio bez licence, kako kažu u Lekarskoj komori, niko nije podneo zahtev za pokretanje postupka protiv doktora niškog Kliničkog centra Zorana Perišića pred Sudom časti. Kako kažu u Komori, to nije u njihovoj nadležnosti.

U Komori potvrđuju da je doktoru Perišiću, bivšem gradonačelniku Niša i visokom funkcioneru SNS, istekla licenca januara 2016. godine i da je obnovio tek početkom novembra, ali kako kažu “protiv ovog lekara niko do sada nije podneo zahtev za pokretanje postupka”.

To je na poslodavcu, u ovom slučaju to je Klinički centar Niš. Oni moraju da znaju da li im lekari imaju svu neophodnu dokumentaciju za rad. Da li će neko da angažuje nekog da da radi bez licence, to je stvar poslodavca. I tada je i poslodavac u prekršaju - kaže Milan Dinić, predsednik Lekarske komore Srbije.

On dodaje da Komora u ovom slučaju “ne beži od odgovornosti”, već da jednostavno pokretanje bilo kakvog postupka nije u njihovoj nadležnosti. To bi morali da urade, kako piše u relevantnim zakonima i pravilnicima, zdravstvena inspekcija, Klinički centar Niš ili eventualno nezadovoljni pacijenti.

Međutim, iz Kliničkog centra novinari Južnih vesti već nekoliko meseci ne mogu da dobiju ni radne biltene doktora Perišića, a u narednih nekoliko dana bi iz ove ustanove trebalo da odgovore i na zvanične zahteve za pristup informacijama od javnog značaja.

Podsetimo, u periodu kada je bio bez licence Perišić, kako je ranije rečeno u Komori, nije smeo da radi sa pacijentima, da ih leči i operiše.

Takođe, on tada nije ni obavestio Komoru da obavlja i funkciju gradonačelnika, niti je tražio mirovanje licence, pa mu je ona 9. novembra i privremeno oduzeta. Zato ga u novembru nije ni bio na spisku licenciranih lekara Lekarske komore Srbije.

Sada se njegovo ime tu nalazi, ali jasno piše da mu licenca važi od 10. novembra 2016. godine.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljiljana djordjevic

    15:39 // 29. 4. 2017.

    Kada je rec o doktoru Perisicu i svim zdravstvenim radnicima koji su vredni hvale, koji do diploma nisu dosli kupovinom, koji su spasili i spasavaju zivote nasih sugradjana, ja samo mogu da kazem da kao drustvo nismo svesni koliko nam znace takvi ljudi. Ja bih dr.Perisicu dala blanko papir da napise za koju bi zaradu zeleo da radi na Klinici . Bojim se da ne znamo da cenimo ljude od kvaliteta.

  • Milisav

    10:05 // 1. 2. 2017.

    I ne sme !?

  • sale

    23:55 // 31. 1. 2017.

    Realno, ovo sto se samog perisica i njegove strucnosti tice, osim administrativnog i nije neki veliki problem...

    Mnogo je veci problem sta i kako rade neki kojima licence nisu istekle...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: