Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 22. 3. 2012.

Niš: bojkotovan konkurs za LAF?

Niš, Gradska kuća Niš, Gradska kuća

Na konkurs za izbor članova Lokalnog antikorupcijskog foruma koji je raspisalo Gradsko veće Niša, stiglo svega 13 prijava, a samo jedan kandidat ima potrebno iskustvo u borbi protiv korupcije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera Detlic

    00:13 // 22. 3. 2012.

    Hahaha, ni manje ni vise nego rodjeni brat Serifa! Srbijo Zemljo!

  • Naopako...

    00:40 // 22. 3. 2012.

    Ne razumem kako je autoru ovog teksta promaklo udruzenje gradjana LIDER !? Na sajtu, http://1leader.org/kontakt.html ,lepo pise predsednik Milos Simonovic. Mislim da je to daleko veca lakardija od predloga PROTECTA-e Milana Stefanovica, prijatelja iz skolske klupe gorespomenutog Milosa.

    • Predrag Blagojevic

      00:55 // 22. 3. 2012.

      Nije reč o Milošu Simonoviću gradonačelniku, već o mladiću od 27 godina. http://pretraga.apr.gov.rs/udruzenja/AssociationTrustees.aspx?beid=4381520&rnd=F6E1B14C6CBE0D3453984E4BAEDDA185301185FC

    • Naopako...

      01:04 // 22. 3. 2012.

      Wow. Skidam kapu, svaka cast, poraslo mi je poverenje u vas novinare. Meni je delovala kao prevelika koincidencija da bih kopao dalje...

  • Blaza

    02:22 // 22. 3. 2012.

    Giska presidente!

  • Milan petrovic

    02:45 // 22. 3. 2012.

    Blagojevicu imaj meru covece.. mene i gradjane zanima ova stvar a sta me briga za americku ambasadu?

    "U Gradskoj kući tvrde da tokom jučerašnjeg susreta gradonačelnika Miloša Simonovića sa predstavnicima USAID, Stejt departmenta i ambasadorke SAD nije bilo govora o ovom konkursu.

    Ipak, predstavnici američke administracije na svečanom koktelu iskazali su interesovanje za ovu temu, a visoki diplomata potvrdio je Južnim vestima da "ambasada sa velikim interesovanjem prati razvoj događaja"

    -> vise nego poltronizam..

    PS sto bi to tema bila na rodjendanu USAID-a?!

    • Miodrag

      08:17 // 22. 3. 2012.

      "Iskazivanje interesovanja" u diplomatskom recniku znaci "pazite sta radite". A valjda si do sada naucio da se u ovoj zemlji nista ne radi bez pritiska USA i EU.

    • Djordje

      09:34 // 22. 3. 2012.

      @Milan, ceo projekat Lokalnog plana za borbu protiv korupcije su finansirali Amerikanci. Zbog cega mislis da nemaju prava da pitaju kako se trosi njihov novac?

    • Milan petrovic

      11:52 // 22. 3. 2012.

      @Djordje
      Ameri nama finansiraju projekt antikorupcije - priznajem sokiran sam.. porazavajuca vest! Mi cemo zaista da postanemo banana zemlja.. pa zar nismo u stanju sami to da uradimo, uz dobru organizaciju i ne treba puno para..verujem da ima ljudi koji bi to volonterno radili.

      A ova prica oko iskustva u borbi nije ja mislim kljucna.. treba pustiti ljude da rade.. pa ce steci iskustvo.. ja ne bih nistio konkurs.. na primer poslovanje direkcije je lako da se preispita bez da se ima puno znanja i iskustva..!

  • MIlutin Mrkonjic

    08:37 // 22. 3. 2012.

    Zanimljiv je taj Lider. OSnivaci i clanovi su ili rodjaci ili clanovi politickih partija. Zemljo otvori se!

  • JM

    08:47 // 22. 3. 2012.

    Zaista sam neprijatno iznenadjen cinjenicom da su pojedine "organizacije civilnog drustva" podrzale ovakav konkurs svojim prijavama. Nakon cele bruke oko gasenja LAFa i stvaranja novog koji bira Gradonacelnik, koga inace treba i da kontrolisu, ocekivao sam potpuni bojkot ovog konkursa, ako ne i ponistenje! Pritom, Milan kaze da samo jedan kandidat ima kvalifikaciju i pritom misli na sebe! Hahaha. Cirkus. Metoda "Vezi konja gde ti gazda kaze".

    • Insider

      09:38 // 22. 3. 2012.

      LIDER je organizacija koju predvodi rodjeni brat Marka Ranđelovića Šerifa veoma bliskog Simonovićevog saradnika.

  • Milan Stefanovic

    12:00 // 22. 3. 2012.

    PROTECTA se bori protiv korupcije i org. kriminala godinama i zbog toga nikad nije bila u milosti ni jedne lokalne vlasti do sada.
    Svoj zvanicni stav u vezi izbora clanova LAF-a u Nisu i konkretna resenja PROTECTA je objavila jos pre dvadesetak dana, nazalost ni jedan Niski medij nije nasao za shodno da ovaj stav i prenese javnosti. Ovaj dokument mozete procitati na linku: http://protecta.org.rs/public_docs/Saopstenje-LAF.pdf

    Nas stav je jasan, ponudjena resenja od strane nadleznih organa nisu ni dovoljno demokratska ni dovoljno transparentna, sto iz neiskustva sto zbog nedostatka dobre volje, ali PROTECTA smatra da drzanje sa strane definitivno nece dovesti do kvalitetnog resenja.

    Zato za par dana planiramo da u Nis dovedemo nezavisne eksperte (Agencija za borbu protiv korupcije, Transparensi Srbija isl) i da kroz javnu raspravu sa svim zainteresovanim stranama dodjemo do najboljeg resenja. Gradjanima ce putem drustvenih mreza biti omoguceno da daju svoje predloge.

    • Zoran Gavrilovic

      14:15 // 22. 3. 2012.

      Milane ne treba da se mesaju stvari. Kljuc je izvestaj DRI. Da LAF je cutao, kao skoro ceo grad o cinjenici da je petina gradskog budzeta sumnjivo potrosena ne bi niko se bavio LAF-om, cak bi ga ekspatisao u kampanji. Naravno ti imas pravo da iniciras revizije i plana i statuta i etickog kodeksa. Inace ko je citao plan moze da vidi zasto radno telo prerasta u LAF. Jedan od razloga je sto ono formira kriterijume zajedno sa Biroom kao inicinatorom i regulatornim telima. Komisija i konfecija mogu da skrenu paznju sa sustine problema a to je borba protiv korupcije, jer cemo umesto sprovodjenjem merama iz Plana da se bavimo telom i aktima. U korupciji se mere samo rezultati, sve ostalo je ne bitno.

  • Branko Savić

    13:31 // 22. 3. 2012.

    Osnivanje LAF-a mesec dana pre kraja mandata!?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: