Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 12. 5. 2011.

Niš: ko je kriv za loš ugovor za prevoznicima?

foto: jgpnis

Ni mesec dana od donošenja presude po kojoj Grad mora da isplati 13 miliona odštete Nišekspresu, ne zna se ko je za to kriv i svi "peru ruke".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Branko

    08:08 // 13. 5. 2011.

    Da li će sada komisija da pregleda sve autobuse prevoznika koji su sada u saobraćaju i da utvrdi da li su to isti oni autobusi sa kojima su konkurisali na tenderu i koje je pregledala Tehnička komisija. Ukoliko su uvedeni stariji autobusi od onih koji su bili prilikom konkursa - raskida se ugovor sa prevoznikom. Svi autobusi koji su stariji od 5 godina obračunavaju se po ceni po kilometru koja je niža za oko 20% nego li što je cena za autobuse koji su stari do 5 godina. Jasno kao sunce. Vreme je da se ispoštuje svako slovo ugovora a ne samo ono šta je u interesu prevoznika. "Gospodin putnik" treba da bude cilj svakog pregovaranja i dogovaranja između Grada i prevoznika.

  • Jovan

    16:00 // 12. 5. 2011.

    Kada je svojevremeno Vlada Vojislava Koštunice potpisala koncesiju za izgradnju auto puta naredna Vlada je pomenutu koncesiju raskinula jer je štetna po interese Srbije (tako se brani zemlja)... a u našem gradu DS glasa za ugovor pa ga 3 godine sprovodi i onda nam sud kaže da je štetan i da moramo da platimo silne milione a Simonović mr Miloš i većnik Boban Mihajlović, resorno ZADUŽEN za saobraćaj pojima nemaju i na još jedan u nizu načina pokazuju kako će ojaditi naš jadni grad!!!!!

  • Moca

    20:19 // 12. 5. 2011.

    Da li se zna ime pravnog strucnjaka koji je sastavio ovakav ugovor? Verovatno je i sada u kllimatizovanoj kancelariji i prima platu o nasem trosku. Momentalno otpustiti takvu pravnicku velicinu i ispitati dali slucajno tako los ugovor nije napravio namerno, naravno uz krivicnu prijavu. Dali je isti strucnjak zastupao grad na dosadasnjim sudjenima? Mnogo pitanja a samo jedno resenje. Otkaz, krivicna priijava i naplata stete.

  • citalac

    20:29 // 12. 5. 2011.

    Bravo Pedja, samo napred na hrabrosti da napises ovakve tekstove.

  • Žuća račundžija

    20:46 // 12. 5. 2011.

    Cene karata za građane Niša su bile niže upravo za PDV. Da je PDV bio uračunat u cenu koja se plaća prevoznicima po preveženom kilometru cena karte od početka, ne bi bila 30 dinara već 35 dinara. A sada ne bi bila 40 nego 45 dinara. Eto u tome je "štetnost" ugovora po građane Niša.

  • Eliot Ness

    23:08 // 12. 5. 2011.

    DEDA MRAZ JE KRIV!
    Zar je moguce da se ne zna koje kriv.
    Prvo informacija da je 13miliona za tri meseca takodje nije tacna, opet se ublazuje bruka i sramota. Presuda je doneta jos februara 2010.godine i tada je bilo 13miliona. A opste je poznato da su sudske kamate jako visoke tako da za ovaj period od 14meseci dok apelacioni sud nije potvrdio presudu ide kamata na kamatu. Tako da ce taj iznos biti preko 15miliona a mozda i mnogo vise, a pitajte gradskog vecnika i njegove strucnjake zasta su direktno odgovorni jer su ulagali zalbu i tvrdili kako ce apelacioni sud ponistiti presude. To je njihova direktna odgovornost i za to moraju da snose odgovornost. Drugo problem nije u ugovorima nego katastrofalnom po grad Integrisanom tarifnom sistemu koji je izglasan jula 2007.godine gde je omoguceno da se prevoznicima placa po kilometru od strane grada a ne koliko ce da preveze putnika. E to je nenormalo, i za to treba neko da odgovara,a cenu karte definise grad gradskom odlukom i to sa pdv-om.
    Trece i kljucno pitanje odakle tim prevoznicima toliko hrabrosti da tuze grad koji im je dao siguran i dobar posao i koji treba za 2 godine ponovo da se jave na tender i zasto ti prevoznci koriste knjigovodstveni softver kupljen upravo od firme gradskog vecnika Mihajlovic softa i ...

  • Jovan

    09:19 // 13. 5. 2011.

    @Žuća račundžija: ne mogu da verujem da pokušavaš ovo da opravdaš! U normalnom svetu ugovor obavezuje dve ili više strana na obaveze koje iz tog ugovora proističu a kod nas, to je šansa za pljačku od jadnog grada!

  • dragoljub stamenkovic

    13:41 // 17. 6. 2011.

    odbornicka grupa srpske radikalne stranke je trazila da o tome izvestaj podnese gradonacelnik. on je to odbio. dakle, za stetan ugovor kriv je gradonacelnik.

  • Sasa Nikolic

    21:44 // 18. 6. 2011.

    Student nije zapalio zito... :))

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: