Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 22. 11. 2017.

| Istražujemo

Nišlije bez nove novogodišnje rasvete zbog spornog tendera

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
ukrasi
Ukrasi koji neće krasiti Niš ove godine; printskrin: Portal javnih nabavki

Sijalice, svetleće zvezde i kugle , “zvezdano nebo”, samo su neki od ukrasa koji je trebalo da krase Niš u novogodišnjim i božićnim praznicima, a za koje je Parking servis raspisao javnu nabavku, vrednu oko 9 miliona dinara. Međutim, tender je osporila jedna beogradska firma, pa će Nišlije ove godine morati da se zadovolje starim ukrasima.

Obrenovićeva ulica, niški bulevari, Trg Stevana Sremca kod Narodnog pozorišta, ali i Gradska kuća, trebalo je da zablešte u novogodišnjim praznicima, zahvaljujući novoj dekoraciji, koju je građani trebalo da plate čak 8.844.000 dinara. Za njih je, prema javno dostupnim podacima sa Portala javnih nabavki, tender bio raspisan avgusta 2017. godine.

Međutim, firma DN&T iz Beograda nadležnoj Komisiji podnela je zahtev za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki. Zbog toga je Parking servis odustao od nabavke novih ukrasa.

Naručilac bi mogao da dođe u situaciju da mu novogodišnja dekoracija bude isporučena polovinom januara 2018. godine - navodi se u obaveštenju Parking servisa.

Međutim, novinari Južnih vesti zasad nisu dobili komentar iz ovog javnog preduzeća, zbog čega je loše napisana javna nabavka i čijom krivicom će Nišlije ostati bez novih ukrasa.

Podsetimo, prošle godine građani su platili oko 6 miliona dinara za novu prazničnu dekoraciju, među kojom je bila i jelka od 6 m, kao i zvezdano nebo. Parking servis je Gradu poklonio i veliki paket koji se nalazio nasred šetališta u Obrenovićevoj ulici, kao i svetlećeg vilinog konjica, koji je ulepšavao Trg kralja Milana. Pre te nabavke ukrasi nisu bili dugo menjani, pa je dekoracija iz godine u godinu bila ista.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boris

    02:53 // 23. 12. 2017.

    Parking servis. Ma znaju oni da dignu i propisno parkirana kola kad im treba lova za skupe rekreativne aktivnosti tipa izvlacenje crte, iglaske sportove, zakucavanje eksera i ostale visoko produktivne i konstruktivne stvari koje rade botovi. Botovi to su naravno oni vredni momci sto ne sede po kaficima i ispijaju kafe ko neki neradnici. Zakucaju ekser pa novogodisnja rasveta na sve strane.

  • Natasa

    14:24 // 4. 12. 2017.

    Pa kako vas nije sramota.

    Pogledajte druge gradove kako izgledaju. Sta mislite ko ce vam od turista doci
    Sramota, sramota, sramota. Nesosobnost, nesposobnost.......Sve se plasim da se ne sekrate za gladne i za druge stvari. Raskopali ste ulicu Svetog Cara Konstantina da bi zamenili ivicnjake i samo ste raskopalil. Pa Beograed je pre naprvio sve na Slaviji nego vi 10 metara ivicnjaka. Stidite se.

  • tony

    10:36 // 27. 11. 2017.

    ...znači opet je kriv neko drugi, već 6 godina su na vlasti i za sve loše uvek krive nekog drugog, i umesto da se pogledaju u ogledalo i prizaju da su nesposobni, nestručni, korumpirani oni izmišljaju svakakve priče da je za sve loše uvek kriva opozicija, bivša vlast, BGD, suša, kiša, Marsovci samo da ne bi morali da podnesu ostavke i prepuste vlast nekome ko je stručan, pošten i ko zna da radi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: